Kroongetuige 2018 Is Kwik, Kwek of Kwak de kroongetuige?

Kroongetuige 2018 Is Kwik, Kwek of Kwak de kroongetuige?

Geschreven door John Holdorp

De uitzending begon met 2 leden van de Kwik, Kwek en Kwak van kroongetuige, Fred Teeven en Kluun, die weer gegevens met elkaar uitwisselen die volgens Kluun de andere niet hebben. Fred, Kluun en Viggo hebben in de eerste aflevering al een verbond gesloten in de overtuiging dat de kroongetuige in een andere groep zit. Dit drietal is vaak samen te zien en zij roepen bij mij steeds associaties op met de 3 kleine neefjes van Donald Duck.  Ik heb alleen nog niet besloten wie Kwik, Kwek en Kwak is. Ik kon ze in Donald Duck niet uit elkaar houden, maar dat lukt met Fred, Kluun en Viggo nu beter.

Als alle rechercheurs op het bureau zijn krijgen ze hun nieuwe opdracht: Op de ochtend van haar overlijden heeft Anna nog telefonisch contact gehad met 3 personen. De rechercheurs worden verdeeld in 3 teams die uit moeten zoeken van wie de telefoons zijn en een naam en herkenbare foto inleveren. Dit echter zonder deze mensen aan te spreken. Wel krijgen ze allemaal een pen waar een camera inzit.

De 3 teams zijn Bo en Birgit, Vivienne, Viggo en Kai en Fred, Loretta en Kluun. Bo en Birgit vinden als snel uit waar de telefoon is en ontdekken dat deze van een kapster is. Met een telefoontje weten ze haar naam te ontdekken: “Gabriella de Fasto” misschien vernoemd naar de “Fasto” geisers die iedereen vroeger in huis had? Als Birgit in de kapsalon vraagt of haar haar geknipt kan worden maakt Bo meerdere foto’s met de pen. Vivienne, Viggo en Kai komen uit in het hotel waar Ronny (de vriend van de ijshockeykeeper) en zijn vriendin Theresa (vriendin van ons slachtoffer en dochter van de maker van het gif) hun bruiloft plannen. Ronny en Theresa zijn het niet eens over de komst van de eigenaar van de ijshockeyclub naar hun bruiloft. Ronny heeft hem uitgenodigd en Theresa wil hem er niet bij hebben. Zij weet niet dat Ronny geld heeft ontvangen om deze eigenaar op zijn bruiloft aanwezig te laten zijn. Ze weten wel een paar foto’s te maken van Theresa van wie de telefoon blijkt te zijn maar het lukt niet om haar naam te ontdekken ondanks het feit dat Vivienne in het gastenbok kijkt. Fred, Loretta en Kluun ontdekken al snel dat de telefoon van de eigenaar van de ijshockeyclub is en Fred ontdekt dat de man waarmee die eigenaar zit te eten een dossier heeft met daarop d e naam “Charly Petterson” en de vermelding “Gatsby”.

Bij terugkomst op het bureau worden de gegevens kenbaar gemaakt. Als eerste Bo en Birgit. Als er na het noemen van de naam van de kapster gevraagd wordt hoe die naam geschreven wordt hebben ze dit niet goed en blijkt de dame niet “de Fasto” te heten maar “di Fazzo”. Dan naar de foto’s die Bo heeft geschoten, zeker een stuk of 10 die opeen na allemaal Bo tonen. Een selfie maken is niks en een  model hoort zichzelf natuurlijk mooi te vinden maar dit was wat overdreven. De enige foto die de kapster toont is niet scherp. Dus 2 van de 2 fout.

Vivienne, Viggo en Kai dan, een van de foto’s in duidelijk en toont prima Theresa, maar ja de naam die in het gastenboek stond heeft Vivienne niet ontdekt. Later heeft zij wel aan Viggo en Kai aangegeven dat ze in het gastenboek hadden moeten kijken, het gastenboek waar zij met haar neus bovenop stond! Dus dit drietal heeft een van de 3 dingen goed.

Tenslotte Fred, Loretta en Kluun, die hebben ontdekt van wie de telefoon is en een duidelijke foto van hem gemaakt maar ook de naam van deze man, “Charly Petterson” gelezen op het dossier. Dus simpel en goed uitgevoerd en beide goed. Maar omdat alle gegevens goed moesten zijn krijgen de rechercheurs geen letter.

Later zie je dat Bo en Kluun een onderonsje hebben waarin Bo aan Kluun gegevens over de kapsalon verteld met de vermelding dat Birgit dit misschien aan Viggo zou zeggen en dat Kluun dit dus met niemand moet delen.

’s Avonds is de groep vrij en gaan ze bowlen. Waarbij je al snel een shot krijgt te zien waarin Vivienne keurig raak gooit! Tijdens het bowlen verschijn Monique echter op de grote beeldschermen die daar hangen en blijkt het bowlen in een opdracht te veranderen. Ze moeten op elke baan 2 keer achter elkaar raak gooien. Maar iemand mag niet 2 keer achter elkaar gooien. Doen ze het goed krijgen ze een deel van een foto te zien van iemand die daar aanwezig is en als ze hem vinden hun belangrijke informatie zal verschaffen. Vivienne die in een eerder shot prima raak gooit mist een tweede keer een makkelijke mogelijkheid. Birgit en kai gooien 2 keer raak, Viggo mist en op een beslissend moment voor een foto gooit Fred raak als er nog 3 kegels verspreid staan.

Maar er worden gezamenlijk voldoende fotofragmenten verkregen om de man op de foto’s, rechercheur en vriend van de maker van het gif te ontdekken en van hem een usb-stick te krijgen.  Tijdens de hectiek hierover mist iedereen de binnenkomst van  Charly Petterson.

De volgende ochtend zijn Kwik, Kwek en Kwak weer samen om gegevens uit te wisselen. Waarbij met name het plezier van Fred en Kluun samen aanstekelijk is en voor mij steeds weer de hoogtepunten in een aflevering zijn.

Ook Kai is in behoorlijk actief en geeft aan Birgit en Fred aan dat Viggo heel slim bezig is en bij iedereen lijntjes uit heeft staan en van iedereen info krijgt. Fred ontkend glashard dat hij met Viggo een verbond heeft.

Tenslotte wordt natuurlijk het proces-verbaal gemaakt. En als zal blijken wie er af moet vallen, staat Bo blij te huppelen dat ze mag blijven, lijkt Loretta verrast dat ze mag blijven en is Kai degene die het slechtste pv heeft gemaakt en zal moeten vertrekken.

Opvallend waren de slechte foto’s van Bo, die al eerder schutterde met het telefoongesprek in aflevering 1, Vivienne die het niet in het gastenboek kijkt maar het daar later wel over heeft en Viggo die inderdaad wel heel veel lijntjes heeft, niet echt opvalt maar zo van die kleine momentjes heeft waarin het wel misgaat en een slimme truc lijkt te hebben uitgehaald met zijn Kwik, Kwek en Kwak bondgenootschap…..