GTST Zomer-blog 2017: #10 Het begin van het 28ste seizoen

GTST Zomer-blog 2017: #10 Het begin van het 28ste seizoen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De paniek was duidelijk voelbaar bij de inwoners van Meerdijk. De brand in Boks sloeg wild om zich heen. Sjoerd (Guido Spek) stond voor een moeilijke keuze. Hij kon of Rikki (Robin Martens) of Aysen (Dilan Yurdakul) redden. Lang was het onduidelijk wie hij nu gered heeft. Hij koos er voor om Aysen als eerste te redden.

Ondertussen wordt duidelijk dat er in ieder geval één dodelijk slachtoffer is gevallen tijdens de brand. Het nieuws van de dood van Maxime (Marjolein Keuning) komt hard aan bij de familie Sanders. Zeker wanneer Ludo achter de ware toedracht van de brand komt. 

Naast Maxime is er nog een dodelijk slachtoffer. Het was een man die gered werd door Anton (Joep Sertons). Helaas kwam voor hem de hulp ook te laat. Maar ook Bill (Bart Oomen) raakte zwaar gewond. Hij kwam in het bijzijn van Sam (Stijn Fransen) en Linda (Babette van Veen). Het nieuws van de dood van Maxime komt keihard binnen bij Bill. De twee waren vlak voor de brand verloofd en maakten trouwplannen.

Ook Rikki raakte ook zwaar gewond. Zij wist op eigen kracht de brand te ontvluchten. Maar zij liep wel zware verwondingen over aan de brand. In het ziekenhuis hoorden Sjoerd en Job (Jorn Knotter) hoe Rikki's luchtpijpen verbrand zijn. Het is maar de vraag of Rikki dit wel overleefd. Haar toestand is dan ook zeer kritiek. Vooral Sjoerd heeft het hier erg moeilijk mee. Hij vindt dat hij schuldig is aan de toestand van Rikki.

Niet alleen was er spanning in Boks. Ook in het bos liepen de spanningen hoog op. Rik (Ferri Somogyi) moest een graf graven onder bedreiging van Jos' (Bas Keijzer) vuurwapen. Dit graf was bedoeld voor hem en voor Bing (Everon Jackson Hooi). Maar tijdens deze spannende momenten kreeg Bing een gedeelte van zijn zicht terug. Net op tijd wist Bing te verhinderen dat Rik werd vermoord.

Uiteindelijk wisten Rik en Bing de vuurwapengevaarlijke Jos te overmeesteren. Ook de handlanger van Jos, Marco, werd al vrij snel opgepakt. Eenmaal op het politiebureau wordt duidelijk wat de plannen van Jos waren. De brand was gericht op Aysen en niet op de andere inwoners. Dit nieuws komt hard binnen bij Aysen. Haar werkgever, meneer Groen, zet Aysen op non-actief, nadat hij van haar plannen hoorde.

Aysen was in het geheim bezig om Jos te ontmaskeren. Samen met de hulp van Rik wilden zij Jos in de val laten lopen. Dat is uiteindelijk gruwelijk uit de hand gelopen. De gevolgen van de brand in Boks zijn nog altijd voelbaar. Ludo is woedend op Aysen, hij wil dit tot de bodem uitgezocht hebben. Voor hem staat het vast dat Aysen schuldig is aan de dood van zijn zus, Maxime.

Laura (Jette van der Meij) praatte bij met Noud (Ruud Feltkamp). Noud was op het moment van de brand in Utrecht. Daar kwam hij in contact met 'Becky' zijn internetvriendin. Samen met de hulp van onder andere Sil (Soy Kroon) kwam Noud achter de waarheid rondom de geheimzinnige 'Becky'. In werkelijkheid bleek dit Elin (Jolijn Henneman) te zijn.

Maar net wanneer Laura aan het werk wil gaan, valt zij flauw. Hiervoor wordt zij opgenomen in het ziekenhuis. Volgens haar is er niets aan de hand, maar in werkelijkheid speelt er wel meer. Laura denkt met angst terug aan de brand in Boks. Maar wat zijn de gevolgen voor haar? Heeft zij wellicht iets opgelopen tijdens de brand?

Lucas (Ferry Doedens) raakte ook gewond tijdens de brand. Zijn vriend Felix (Urvin Monte) raakte bewusteloos tijdens de brand. Voor Lucas was dit een moment om hem in veiligheid te brengen. Hierbij raakte hijzelf gewond aan zijn been. Van een dokter wilde hij niets weten, totdat hij niet langer meer kon lopen. Met hulp van Sjors (Melissa Drost) en Amir (Alkan Coklu) gaat Lucas toch naar het ziekenhuis.

Verder is de familie Sanders druk met de herdenkingsdienst voor Maxime. De hele familie is inmiddels op de hoogte gebracht. Stefano (Bas Muijs), Amy (Holly Mae Brood), Marcus (Hugo Metsers) en Vincent (Oscar Aerts) worden op de hoogte gebracht. Of zij allemaal terugkeren naar Meerdijk is nog maar even de vraag. Wanneer de begrafenis plaats vindt, is nog niet helemaal duidelijk.

Ondertussen heeft Sam slaapproblemen. De brand heeft een diepe indruk op haar gemaakt. Zij kan zich niet goed concentreren. Dit heeft ook te maken met haar nieuwe opleidingen. Maar wanneer Sam wel in slaap valt, krijgt zij al snel last van nachtmerries. Die hebben alles te maken met de brand. In haar nachtmerrie kwamen de beelden terug van die fatale brand.

Dankzij Kimberly (Britt Scholte) wordt Rover (Buddy Vedder) met de neus op de feiten gedrukt. Zijn vader Bill is gewond en ligt in het ziekenhuis. Eerst wil Rover niets weten van zijn vader. Maar op aandringen van Kimberly besluit Rover om toch naar het ziekenhuis te gaan. Daar ontstaat een echt vader-zoon moment. Komt het na al die tijd toch nog goed tussen Rover en Bill?

De gevolgen van de brand zullen lang voelbaar blijven in Meerdijk. Zeker wanneer duidelijk wordt dat het mede door Rik en Aysen is ontstaan. Hoe zal Ludo hier op reageren? Laat hij het er bij zitten? Zint Ludo op wraak richting Rik en Aysen? Hoe zal het verder gaan met Rikki? Zal zij volledig herstellen? Zullen zij en Sjoerd bij elkaar blijven? Of is de liefde tussen Sjoerd en Aysen door de brand juist weer aangewakkerd?

Rik en Sjoerd zijn dolgelukkig wanneer Rikki bijkomt. Zij raakte tijdens de brand zwaargewond. Inmiddels weet Rik hoe het zit met Rikki en Aysen. Hij wilde dit geheim houden voor Rikki. Zij mocht het niet te horen krijgen dat Sjoerd eerst Aysen uit de brand had gered. Maar ineens kreeg Rikki een flashback. Zij herinnerde zich dat Sjoerd Aysen redde en niet haar...

Daarnaast is er nog een geheim van Amir. Hij heeft een vrouw waar niemand van af weet. Ondertussen krijgt Sjors gevoelens voor Amir. De twee groeien steeds dichter naar elkaar toe. Maar ontstaat er ook een relatie tussen de twee? Of keert de (onbekende) vrouw van Amir binnenkort naar Meerdijk?

Kortom er zijn nog veel vragen. Er zijn ook veel antwoorden. De belangrijkste vraag, wie overleefd de brand in Boks niet, is beantwoord. Maar hoe zal het de inwoners van Meerdijk in de toekomst vergaan? Er is nog veel onduidelijk. Maar feit is wel dat dit de laatste GTST Zomer-blog van 2017 is. De GTST blogs gaan gewoon door, maar verliezen de titel zomer. 

Volgend jaar keert de GTST Zomer-blog zeker weer terug. Wie weet staan die ook nog in het teken van de afgelopen zomer-cliffhanger! 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.