Boxing Stars: Wat doe je Dan?!

Boxing Stars: Wat doe je Dan?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is woensdagavond en dus Boxing Stars avond. Opnieuw staan er weer drie gevechten op het programma. Zo ging het er vrij heftig aan toe tussen Carlos en Brace. Ik wist niet waar ik moest kijken. Vooral Carlos deelde rake klappen uit. Het is maar goed dat Thomas de klappen niet hoeft te incasseren.

Nee, die klappen incasseerde Brace wel volop. In de tweede ronde werd Brace juist agressief. Maar dat was niet voldoende om op te boksen. Carlos wist goed de klappen van Brace te ontwijken. Alsof hij dit al jaren doet, zo kwam Carlos op mij over. 

Na het einde van de derde ronde, zag Carlos zichzelf al als winnaar. Dit terwijl het oordeel van de jury nog niet eens bekend was. Maar eerlijk is eerlijk, Carlos zag er ook uit als een winnaar. Dat hij dit gevecht wist te winnen, mag dan ook geen verrassing zijn hé? Hij staat, geheel terecht, in de halve finale. Toch vond ik het een vrij heftig en agressief gevecht. Dit wilde ik nog even herhalen. Kun je nagaan wat voor indruk dit op mij gemaakt heeft.

Het tweede gevecht ging tussen Saar en Jennifer (van Tatum). Nou wat een gevecht was dit! Saar ging er vol in, maar echt vol in. Jennifer kreeg flinke klappen te verwerken. Ze kon er bijna niets tegen doen. Je kon zien dat Saar echt getraind heeft voor dit gevecht. Af en toe sloeg Jennifer ook van zich af. Maar helaas had dit niet het gewenste resultaat.

Voor Saar is maar één ding duidelijk; Jennifer mag niet verder komen. Die kans is ook vrij klein. Want ook in de derde ronde was Saar veel te sterk. Het ging zelfs zo slecht (goed voor Saar) dat Jennifer haar hoofdbescherming verloor. Nou, ze verliest niet alleen dat, maar ook de gehele bokswedstrijd. Zou Saar misschien in haar categorie kunnen gaan winnen? Tot nu toe is Saar echt dé beste vrouwelijke bokser van dit seizoen!

Ik hoop overigens wel op een goede nazorg. Jennifer heeft wel de nodige verzorging nodig volgens mij. Gelukkig bleef ze nog wel staan. Misschien wel het mooiste van de avond; een knuffel tussen Jennifer en Saar. Want dat vind ik wel sportief. Dat is volgens mij wel hét belangrijkste in alle sporten; sportief zijn. De glimlach was overigens niet van haar gezicht af te slaan, dit lukte Jennifer in ieder geval niet.

Het derde en laatste gevecht ging tussen Dan en Tommie. Nu moet ik zeggen dat ik wel erg uit keek naar dit gevecht. Dan ging er vol voor zeg! Want kan het jurylid klappen uitdelen zeg. Toch is het ook wel gek om een jurylid ineens als kandidaat te zien. Verliezen staat niet in het woordenboek van Dan. Hij wilde koste wat kost winnen van Tommie. Na de eerste ronde leek het hem ook te gaan lukken.

In de tweede ronde toonde Dan wat hij kon. Hij sloeg behoorlijk hard, heel hard. Tommie moest erg veel incasseren. Hij leek wel een beetje de Thomas van deze aflevering. Tommie probeerde nog wel mee te komen, maar het lukte hem niet. Dan is enorm fit en dat was ook meer dan te zien. Het leek er dan ook op dat Dan de halve finale zou halen. De kans dat Dan in zijn categorie wint, is ook vrij groot volgens mij.

Alleen vraag ik me toch weer één ding af. Waarom doen deze bekende mensen mee aan Boxing Stars? Misschien nog wel belangrijker nog, waarom kijk ik dit? Als ik heel eerlijk ben, is het toch wel de nieuwsgierigheid. Want het is iets wat je wilt zien. Gaan er echt rake klappen vallen? Of valt het allemaal wel mee? Bovendien is het live én daar wil je als kijker maar wat graag bij zijn.

Volgende week wordt spannender. Dan zijn namelijk de halve finales te zien. Ook weer met Dan, denk ik. Wie tegen wie staat, maakt RTL 5 donderdagmiddag bekend!

Graag tot volgende week weer.

Boxing Stars is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Foto: Andy Tan