Boxing Stars: Rake klappen?!

Boxing Stars: Rake klappen?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer woensdag en dus tijd voor Boxing Stars. Vorige week bleef ik verbaasd achter. Waar keek ik nu eigenlijk naar? Het leek bijna wel meer reclame dan boksen. Na enorm veel kritiek, besloot RTL 5 om iets te doen aan de vele reclames. Tijdens de reclame kon je 'live' blijven via Instagram. Maar dat hoefde ik niet zo nodig hoor. Ik hield mijn aandacht liever op de televisie.

Het eerste gevecht van deze avond was tussen Juvat en Rick. Nu had ik wel mijn vooroordelen. Juvat leek mij veel fitter en sterker dan Rick. Toch was ik wel nieuwsgierig wie er nu zou winnen. Uiteindelijk is het wel een raar gezicht; bekende Nederlanders vechten in een boksring. Rick kwam trouwens op met het nummer 'Dokter Bernhard'. Laat dit nu net een nummer van zijn vader Ron zijn geweest. Die keek 'gezellig' mee vanuit het publiek. Of hij het ook echt gezellig vond?

Wat een agressie tijdens de eerste ronde zeg. Ik schrik daar best wel van. Gelukkig is er een scheidsrechter aanwezig. Vooral Rick was behoorlijk opgefokt zeg. Na een paar seconden rusten, ging het al snel weer verder. Juvat ging ineens onderuit! Onderschat nooit een Brandsteder! Maar dan echt nooit! Gelukkig herpakte Juvat zich snel. Al snel lag Rick ook even op de vloer.

Het is echt de moeite waard om te kijken hoor. Vallende sterren, waar zie je dat nog? Dit is nu al spectaculairder dan een week geleden hoor. Misschien komt het ook wel doordat er minder reclame is. Dat wekte ook wel agressie op bij de kijker. Ik zat hier echt met spanning naar te kijken. Volgens mij gaat Juvat een ronde verder. Ik heb niet veel verstand van boksen, maar Juvat deed het wel beter.

Het tweede gevecht van de avond was voor Michael en Thomas. Allereerst viel mij op dat er een enorm leeftijdsverschil is tussen de twee. Nu ben ik zelf (stiekem) fan van Thomas. Dus hoopte ik erop dat hij dit gevecht op zijn naam wist te zetten. Maar dat viel best wel een beetje tegen. Michael deelde raakte klappen uit. In de tweede ronde leek Thomas zich te herpakken.

Het LEEK erop alsof Thomas zich herpakte. Volgens mij heeft het allemaal een beetje onderschat. Vooral het publiek ging helemaal los. Misschien zorgde dit er ook wel voor dat hij afgeleid raakte. In gedachten was ik heel even bij de auditie van Holland's Got Talent. Aan deze talentenjacht deed Thomas Zomaer even mee. Ik moet het even verwerken hoor, dat Thomas nu ineens aan het boksen is. Deze ronde ging dus naar Michael. Hij deed het ook wel beter. Ik vind het wel jammer dat Thomas er nu al uit ligt.

Het derde en laatste gesprek ging tussen Amanda en Michella. Over dit gevecht is al heel veel gezegd. Iedereen leek hier bijna wel naar uit te kijken. Nu weet ik zelf niet goed wat ik hier van moet vinden. Deze twee dames vinden elkaar niet zo heel leuk. Hierbij druk ik mij nog voorzichtig uit. Volgens mij wordt hier donderdag volop over gesproken. Misschien vrijdag, zaterdag en de rest van het jaar ook nog wel.

Ik ben blij dat er een scheidsrechter aanwezig was. Michella ging helemaal los. Zij deelde rake klappen (zie titel) uit. Alleen hield zij Amanda wel vaak in de handgreep. De scheidsrechter moest vaak tussen de twee dames inkomen. Luisteren is niet altijd eenvoudig, zo te zien. Er is zoveel haat voelbaar. Dat zou nog wat worden.....

Nou, dit had ik niet zien aankomen! Michella stopte al na één ronde.... ze heeft geen conditie?! Ze heeft geen zin meer? Ik vind dit heel verwarrend allemaal... iedereen in het publiek was het hier niet mee eens... Ze leefden hier zolang naar toe én dan krijg je dit? 'Kort maar krachtig' aldus Amanda. Na haar 'overwinning' deelde Amanda nog wel even een sneer uit naar Michella.

Volgens mij heeft iedereen hier met verbazing naar zitten kijken. Iedereen wilde actie én het gevecht van het jaar. Maar wat kregen zij? Een heel kort gevecht. Maar echt heel kort. Hier zal morgen en vrijdag en de rest van het jaar over gesproken worden. Bizar. Heel bizar. Dat kan dus ook bij live televisie...

Ik moet er heel even van bijkomen. Maar volgende week is Boxing Stars weer terug. Ook dan zal ik zeker kijken. 

Tot volgende week?!

Boxing Stars is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Foto: Andy Tan