Boxing Stars: Klapjesavond?!

Boxing Stars: Klapjesavond?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is pakjesavond 2018. Ook op de verjaardag van Sinterklaas vallen er rake klappen bij RTL 5. Het is de tweede halve finale. Na vanavond zijn alle finalisten bekend. Volgende week is dé grote finale van Boxing Stars te zien. Wie wint dit, toch wel, bizarre programma? Ik heb wel mijn vermoedens, maar die houd ik nog maar even voor mezelf. Eerst maar even deze halve finale afwachten.

Als eerste zijn Taeke en Joey aan de beurt. In het begin sloeg Joey behoorlijk hard van zich af. Het leek een gelopen race te zijn. Gelukkig herpakte Taeke zich in de laatste seconden. De twee gaan erg gelijk op! In de tweede ronde kreeg Taeke een flinke bloedneus. De wedstrijd kwam zelfs even stil te liggen. 

Opgeven zit niet bij Taeke in het bloed. Tussen het bloeden door deelde hij toch nog even rake klappen uit. Na de tweede ronde kreeg Taeke een mini behandeling voor zijn neus. Het leek wel alsof die gebroken was. Toch was hij fit genoeg om de derde ronde door te gaan. Nu is het erop of eronder voor Taeke. Hij wil niet verliezen van Joey. Maar ja, de kans dat Taeke afvalt is vrij groot. Maar ja, wie gaat er nu naar de finale? Na een juryoverleg wist Joey de finale te halen!

Het tweede gevecht van deze avond ging tussen Billy en Saar. Deze twee dames zijn erg aan elkaar gewaagd. Dit zou zomaar eens een bijzonder gevecht kunnen gaan worden. De eerste ronde was echt voor Saar. Zij danste in de ring en wist veel klappen te ontwijken. Billy was juist heel agressief bezig. Zij wilde heel veel klappen uitdelen. Het kan werkelijk alle kanten nog op gaan.

In de tweede ronde ging Saar meer in de aanval. Zij deelde nu heel veel klappen uit. Ze ontweek goed en lette erg goed op Billy. Maar wie gaat er nu naar de finale? Zelf denk ik dat Saar met gemak de finale haalt. Billy probeert gewoon te veel. Zij kan de focus niet goed op boksen leggen. Misschien werkt dit wel in het voordeel van Saar. Maar in de derde ronde ging Billy nog even los. Want verliezen is iets wat ze niet wilde. Toch is dat wel gebeurd. Saar wist de finale te halen.

Het derde en laatste gevecht ging tussen Dan en Michael. Nu heb ik wel een vermoeden dat Dan de finale haalt. Toch moet je Michael niet onderschatten. Hij was wel de man die Thomas naar huis sloeg! Michael sloeg meteen van zich af. Maar Dan liet zich niet kisten hoor. Ook hij sloeg goed van zich af. Dan danste wel weer vrolijk in de ring. Misschien een goede manier om Michael af te leiden?

Dan maakt een fitte indruk. Een hele fitte indruk zelfs! Hij wist zich heel goed te verdedigen. Michael staat er maar een beetje bij. Je voelt als kijker de agressie opkomen. Volgens mij is het meer dan duidelijk dat Dan de finale haalt. Aan alles is duidelijk dat Dan veel beter is dan Michael. In de derde ronde was Michael erg zwak. Hij was moe na de deze drie rondes tegen Dan. De overwinning ging, niet heel verrassend, naar Dan!

Het was een pittige halve finale. Er werd nu echt gebokst. Vooral de laatste wedstrijd sprong eruit. Dat wordt nog wat voor de finale van volgende week. Onvoorstelbaar dat volgende week de finale al te zien is. Ik ben best benieuwd hoe dat er aan toe zal gaan...

De finale van Boxing Stars is woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Foto: Andy Tan