Boxing Stars: De tweede ronde?!

Boxing Stars: De tweede ronde?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is woensdagavond en dus weer Boxing Stars avond. Vanavond was de eerste halve finale te zien. Nu komen er echt goede gevechten aan. Tenminste, dat is wat ik denk. De afgelopen weken viel het soms een beetje tegen. Maar nu zullen er zeker rake klappen gaan vallen. Wie krijgt de meeste klappen voor zijn kiezen? Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd.

Als eerste mochten Rein en Koen de ring in. Voor beide mannen is de ring geen onbekend terrein. Vooral Koen was vrij aanvallend en deelde een flinke tik uit. Rein leek wel een beetje te dansen in de ring. Echt hard uithalen deed hij dan ook niet in de eerste ronde. Dit is wel de halve finale hoor, er mag wel iets meer actie in!

In de tweede ronde leek Rein terug te komen. Nu deelde hij een keer klappen uit aan Koen. Dus wat dat betreft gaan de beide gelijk op. Rein leek een klein beetje bang te zijn. Ik geef hem ook geen ongelijk. In de derde ronde ging Koen helemaal los! Hij wilde heel graag naar de finale volgens mij. Arme Rein, hij kreeg het heel zwaar in de derde ronde. Volgens mij is het wel meer dan duidelijk; Koen is de eerste finalist van Boxing Stars. Tenminste dat dacht ik! Rein is de allereerste finalist! Die zag ik, heel eerlijk, niet aankomen!

Het tweede gevecht van de avond ging tussen Jessy Jazz en Amanda. Voor Amanda is dit het eerste gevecht. De vorige keer hoefde zij maar één ronde te boksen tegen Michella. Zij had immers geen conditie, zoals ze zelf aangaf. Maar gelukkig heeft Amanda wel een conditie. Dus dit is een mooi moment voor Amanda om te laten zien wat ze kan.

Na de eerste bel ging Jessy meteen in de aanval. Amanda leek wel geen schijn van kans te maken. Ze probeerde wel de klappen te blokkeren. Zo hield Amanda Jessy vaak vast. Het leek bijna op een vriendelijke knuffel. Maar echt vriendelijk was het niet bedoeld hoor. Puur om de klappen te blokkeren. Gelukkig sloeg Jessy goed van zich af. Ook in de tweede ronde kreeg Amanda rake klappen hoor.

Gelukkig gaf Amanda niet zomaar op. Zij kwam op een goede manier terug. Maar echt veel indruk maakte het niet op Jessy. Zij deelde veel meer klappen uit aan Amanda, dan andersom. Dus het lijkt er sterk op dat Jessy de tweede finalist is van Boxing Stars. Er moet veel gebeuren, wil Amanda gaan winnen. Volgens mij was het een gelopen race; Amanda was niet sterk genoeg. Ze probeerde nog wel iets, maar Jessy was gewoon stukken beter. Amanda kan nu, met blauwe plekken denk ik, naar huis.

Het derde en laatste gevecht van deze avond ging tussen Carlos en Juvat. Dit kon nog wel eens spannend worden. Deze beide mannen zijn aardig aan elkaar gewaagd volgens mij. Tot mijn verbazing lijkt Juvat wel een danser. Hij beweegt heel soepel in de ring; net als Rein een beetje deed. Toch deelde hij ook flink wat klappen uit aan Carlos. Andersom kon Carlos er ook wat van. Hij tikte Juvat ook een paar keer aan. Maar wat is dat toch met elkaar vasthouden? Doe dat lekker in de kleedkamer ofzo?

In de tweede ronde kreeg Juvat een paar stevige klappen. Hij ontweek sommige klappen ook best goed. Maar met alleen ontwijken kom je er niet. Zijn houding was op sommige momenten een beetje zwak. En Carlos? Hij houdt ervan om knuffels uit te delen volgens mij. Hij houdt Juvat keer op keer vast. Waarom ze dit doen, is mij een raadsel. Zo intiem contact is volgens mij overbodig.

Tijdens de laatste ronde leek Carlos helemaal los te gaan. Hij had een moment waarin hij helemaal los ging. Juvat werd in een hoekje gedrukt, zo leek het. Toch kon Carlos het niet laten om Juvat weer te 'knuffelen'. Volgens mij is Carlos de grote winnaar. Hij gaat volgens mij glansrijk door naar de finale! Toch? Nou nee, Carlos had het nakijken! Juvat ging door naar de finale. Het publiek was ook behoorlijk verbaasd. Ik ook; ik zag het niet aankomen...

Al met al vond ik het een bijzondere avond. Vooral dat knuffelen vond ik toch wel lief. In Boxing Stars zou je verwachten dat er geen knuffels voorbij kunnen komen. Nou daar heb ik mij behoorlijk in vergist. Of het ook zo 'vriendelijk' gaat in de volgende halve finale zal nog maar moeten blijken... 

Ik kijk al uit naar volgende week. 

Boxing Stars is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Foto: Andy Tan