Boxing Stars: Knallende finale?!

Boxing Stars: Knallende finale?!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is woensdag en dus tijd voor Boxing Stars. Na twee halve finales is het nu de hoogste tijd voor dé finale. Er vinden weer drie gevechten die plaats gaan vinden. Helaas viel Dan Karaty vlak voor de finale af. Vorige week vocht Dan tegen Michael. Tijdens dit gevecht kreeg Dan een scheurtje in zijn biceps. Dit mondde uit in een pijnlijke arm. Dus Dan moest de finale laten gaan. Michael neemt zijn plek nu over.

Als eerste stonden Saar en Jessy Jazz tegenover elkaar. Nu gaat het gevecht echt ergens over. Wie wint in de categorie dames? Nou Saar leek de rol van Dan wel over te nemen. Ze was bijna aan het dansen in de boksring. Jessy probeerde om klappen uit te delen. Deze wist Saar soms te ontwijken. Niet altijd; zo kreeg Saar een paar rake klappen.

Saar leek ook niet goed bij Jessy te komen. Nu is dat ook vrij lastig; Jessy is ook een stukje langer dan Saar. Zou het een gelopen race zijn? Het leek er wel erg op alsof Jessy de eerste winnares zou gaan worden. Want echt actie van de kant van Saar kwam er niet. Ze danste maar een beetje en deelde weinig tot geen klappen uit. Vorige week ging Saar nog zo goed van start. Zij wist met gemak de finale te halen. Maar leek in de finale wel de handdoek in de ring te hebben gegooid. Jessy wist de finale dan, met gemak, op haar naam te zetten.

Het tweede gevecht zou gaan tussen Rein en Dan. Helaas viel Dan na de halve finale uit. Michael, die de halve finale verloor, mocht alsnog naar de finale. Het leeftijdsverschil is behoorlijk groot. Dit gaat een spannende finale worden volgens mij. Michael haalde meteen keihard uit naar Rein. Die zag Rein zeker niet aankomen. Wederom liet Rein zien wat voor goede danser hij eigenlijk is.

In de tweede ronde wist Rein af en toe klappen te ontwijken. Maar echt uithalen deed hij nog niet. Met ontwijken alleen kom je er natuurlijk niet. Het is ook wel een rare finale dit hoor. Een halve finalist die toch in de finale staat. Ergens is het niet helemaal eerlijk. Maar Rein deelde één goede rake klap uit! Dus dat zorgde voor punten van de jury. Zou Rein deze finale kunnen gaan winnen?

In de derde en laatste ronde kwam Michael even keihard terug. Hij deelde een paar klappen uit. Rein deelde op zijn beurt ook behoorlijk veel klappen uit. Hij ontweek de meeste klappen en ging helemaal los. Dus de kans dat Rein wint, is vrij groot. Na een kort overleg van de jury. Rein is dé winnaar geworden in de categorie lichtgewicht. Michael droop helaas af, maar wat heeft hij het goed gedaan hé?

Het derde en laatste gevecht ging tussen Joey en Juvat. Dit kon wel eens een heel bijzonder gevecht gaan worden. Juvat deelde rake klappen uit. Hij ging er dan ook vol voor. Joey had dit duidelijk niet aan zien komen volgens mij. Volgens mij heeft Juvat ook een beter conditie. Of dit genoeg zal zijn voor de overwinning? Ik denk van wel, maar Joey kan zomaar eens terug komen in de volgende rondes.

Ineens is Joey even keihard terug! Het ging even hard tegen hard. Juvat kreeg ook rare klappen van Joey. De twee leken ineens heel erg aan elkaar gewaagd. Joey is in ieder geval geen opgever. Het kan werkelijk nog alle kanten op in dit gevecht.

In ronde drie ging Juvat er vol voor. Opgeven is geen optie voor de acteur. Joey had duidelijk moeite met deze derde ronde. Toch probeerde hij om alsnog klappen uit te delen. Gelukkig wist Juvat er veel te ontwijken. Volgens mij gaat Juvat er vandoor met de winst. Joey zag dit zelf ook al aankomen. Hij baalt en goed ook! Hij had gehoopt om deze finale te winnen. Dé winnaar in de categorie zwaargewicht werd dan ook Juvat!

Met deze finale zit Boxing Stars 2018 erop! Wat was het een bijzonder programma. Ik kan niet echt zeggen dat ik het een mooi programma vond. Het was wel een fijn programma om over te bloggen. Iedere week keek ik weer met spanning naar sommige gevechten. Stiekem ben ik wel blij dat dit seizoen er nu op zit. Of er een nieuwe blogs aan gaan komen laat ik nog even in het midden (van de boksring). Er komt in ieder geval een tweede seizoen. Wanneer het tweede seizoen te zien zal zijn is nog niet bekend.

Boxing Stars was iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Foto: Andy Tan