GTST krijgt een tweede winter-cliffhanger

GTST krijgt een tweede winter-cliffhanger

Geschreven door Sebastiaan Boers

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) krijgt opnieuw een winter-cliffhanger. Dit nieuws werd vorige week bekend gemaakt bij RTL Boulevard. Het is de tweede keer dat de soapserie van RTL 4 een winter-cliffhanger krijgt. Dit keer staat Janine (Caroline de Bruijn) centraal. Momenteel is zij druk bezig met haar eerste luisterboek.

Maar tijdens de boekpresentatie gaat er iets mis. De familie en de vrienden van Janine worden betrokken bij het verhaal rondom het luisterboek. Welke gevolgen dit gaat hebben is nog niet duidelijk. Het wordt in ieder geval een spannende week, mét gevolgen. 

Het is niet voor het eerst dat Janine centraal stond rondom een cliffhanger. Voor haar vorige boek, zocht zij contact met Hein (Bas Heerkens). Hein was een gevaarlijke crimineel die al jaren vast zat in de gevangenis. Hij bleek een 'kennis' te zijn van Rik (Ferry Somogyi). Langzaam maar zeker raakte Hein geobsedeerd door de toenadering van Janine.

Iedereen maakte zich grote zorgen om Janine. Waar was ze nu helemaal mee bezig? Via een list wist Hein op vrije voeten te komen. Hij had maar één doel voor ogen; Janine vermoorden. Het lukte hem bijna om Janine om het leven te brengen. Gelukkig kwamen Ludo (Erik de Vogel) en Rik net op tijd. Vervolgens werd Hein weer opgepakt en opgesloten.

De allereerste winter-cliffhanger van dit jaar draaide om Jan Maes. Hij maakte het leven van veel inwoners behoorlijk zuur. Vooral Zoë (Anouk Maas) had veel last van hem. Tijdens een koude avond in januari werd Jan vermoord op zijn eigen boot. Het leek erop alsof Zoë deze moord begaan had. Maar het bleek toch net even anders dan gedacht.

Het heeft maanden geduurd voordat duidelijk werd wie de echte dader was. Niemand minder dan Loes de Haan (Beaudil Elzenga) bleek de ware dader. Zij heeft Jan een fatale trap gegeven op die koude nacht in januari. Lange tijd wist zij uit de handen van de politie te blijven. Maar tijdens de zomer-cliffhanger vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Helaas werd Loes niet opgepakt, zij kwam zelf om het leven tijdens een val een container.

De tweede winter-cliffhanger is vanaf maandag 7 januari 2019 te zien bij RTL 4.

Foto: RTL