De cliffhanger van GTST!

De cliffhanger van GTST!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De cliffhanger van Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) is spannend zoals ieder jaar.

Goede Tijden Slechte Tijden sluit het seizoen met spanning af. Alle verhaallijnen worden tot een hoogtepunt gebracht en worden tot een bijzonder spannend  einde gebracht. Wat overblijft zijn veel vragen die de kijker heeft na de laatste aflevering van dit seizoen.

In de laatste week van GTST komen alle verhaallijnen langzaam tot een eigen hoogtepunt. Janine (Caroline de Bruijn) komt, na wat speurwerk, achter het grote geheim van haar rivaal Maxime ( Marjolein Keuning). Namelijk dat Maxime de moeder is van Vincent (Oscar Aerts).  Maxime voelde zich hierdoor in het nauw gedreven en moest aan haar familie de gehele waarheid vertellen. Ludo (Erik de Vogel), de broer van Maxime, kan zijn oren niet geloven. Jarenlang heeft zij haar broer wijs gemaakt onvruchtbaar te zijn geweest. Vincent heeft een poosje een relatie met Nina (Marly van der Velden), wat nu zijn nichtje blijkt te zijn. Hoe zal dit gaan aflopen in het nieuwe seizoen? 

Lorena (Gigi Ravelli) denkt goud in handen te hebben, als ze over een USB-stick beschikt. Hierop staan gegevens over het bedrijf van Ludo. Met deze gegevens probeert Lorena Ludo te chanteren. In de laatste aflevering lijkt dit bijzonder slecht uit te pakken voor haar. Ludo laat zich niet chanteren en zet zijn ''mannetjes'' op de zaak. Hoe zal Lorena zich hier uit redden?

Na een dramatisch jaar voor Nuran (Toprak Yaliciner) blijkt ze uit de serie te stappen. Zij gaat in het buitenland revalideren. Of het karakter Nuran terug zal keren in het nieuwe seizoen is sterk te vraag. Toprak gaf onlangs aan toe te zijn aan nieuwe uitdagingen.

Rikki (Robin Martens) heeft net als Nuran een bijzonder slecht jaar gehad. Twee mislukte relaties, haar vader die in de gevangenis beland en haar stiefmoeder die er bijzondere gewoontes op na liet. Reden voor Anton (Joep Sertons) en Bianca (Elvira Out) om Rikki in hun huis op te nemen. Helaas pakte dit compleet verkeerd uit, als Rikki gevoelens krijgt voor Anton. Als hoogtepunt beschuldigd Rikki Anton van aanranding. Dit zorgt voor een grote impact bij de familie Bouwhuis. Alleen Bianca blijft haar (bijna) ex-man bij staan. Het lijkt er zelfs op dat de twee elkaar opnieuw vinden. Komt het tot een verzoening tussen Anton en Bianca?

Wiet (Pip Pellens) heeft door dat er iets niet klopt aan het verhaal van Rikki over de aanranding. Haar vriend Sjoerd (Guido Spek) heeft zijn twijfels over de beschuldiging van Wiet naar Rikki toe. Dit zorgt voor spanningen in de relatie. Het zorgt ervoor dat Rikki op het punt staat weg te gaan met zoontje Bram. Gelukkig weten Wiet en Sjoerd haar op tijd te  stoppen. Zal Rikki haar verhaal volhouden en draait Anton daarmee de gevangenis in?

Het hoogtepunt van deze cliffhanger is toch wel de verhaallijn van Tim-Sjors-Willem. De kijker kon een paar weken geleden zien dat Willem (Genio de Groot) terug keerde in Meerdijk, op zoek naar Tim (Beau Schneider). Willem zat vol woede nadat hij Tim heeft laten gaan. De haat ging vooral uit naar Sjors (Inge Schrama). Willem besloot Sjors te ontvoeren en vast te binden in het water. Nadat Willem Tim opzoekt, gaan bij Tim alle alarmbellen af. Willem heeft Sjors, maar wat is er precies gebeurd? Het komt tot een handgemeen tussen de twee, totdat Bing (Everon Jackson Hooi) opduikt. Hij gaat meteen op zoek naar Sjors en vindt haar. Hij weet Sjors uit haar benarde situatie te bevrijden, maar of het op tijd is geweest? Tim ziet alles gebeuren en haast zich naar Bing en Sjors. Heeft Sjors deze aanslag op haar leven overleefd? Zal Willem hiermee weg komen?

Feit is dat GTST de kijker met veel vragen de zomer in stuurt. De kijker zal lang en vaak terug denken aan deze spannende cliffhanger, waarbij veel verhaallijn tot een bijzonder einde zijn gebracht. De vragen zullen vanaf 1 september 2014 beantwoord gaan worden, dan begin het nieuwe seizoen weer bij RTL 4.

De schrijvers van GTST hebben de kijker langzaam naar een enorm hoogtepunt gebracht. Het heeft even geduurd, maar de spanning is helemaal terug. Een compliment naar de schrijvers van deze succesvolle soap en naar RTL 4. De zender zendt de soap al jaren lang uit, met veel succes. De kijker kan geen genoeg krijgen van GTST.

De kijker hoeft GTST zeker niet te missen deze zomer. Vanaf aanstaande maandag, 7 juli 2014 is er een GTST-Quiz te zien om 20.00 uur. In de Quiz komen allerlei vragen aan bod over de soap. Hoeveel weet de kijker over de soap? Dat zal vanaf maandag te zien zijn. Kortom een zomer vol GTST.

Goede Tijden Slechte Tijden is weer te zien vanaf 1 september 2014 om 20.00 uur bij RTL4.

De GTST-Quiz is vanaf aanstaande maandag elke werkdag te zien om 20.00 uur bij RTL 4.