Heel Holland Bakt 2019: Geen zorgen over morgen?!

Heel Holland Bakt 2019: Geen zorgen over morgen?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het was zondag weer spannend in de tent van Heel Holland Bakt. Nog maar vijf bakkers in de tent die allemaal de halve finale willen halen. Voor het zover is, moesten de bakker eerst nog even drie opdrachten zien te maken. De eerste opdracht was meteen een hele speciale, maak een sticky toffee taart!

Nicole was meteen ondersteboven. Zij had er zin in om deze taart te maken. Maroeska wilde graag een glutenvrije taart maken. Maar voor Anna stond suiker op het programma, heel veel suiker zelfs. Toch kwam er bij Anna’s taart ook wortels in voor. Dus een hele bijzondere combinatie eigenlijk wel.

Hanneke is ook weer helemaal in de stress. Maar toch genoot zij weer van deze opdracht. Voor Cas stond maar één ding centraal. Hij moest de eer hooghouden in de tent. Nadat Vincent vorige week afviel, bleef Cas als enigste man over. Dus moest hij voor zichzelf de eer hoog houden. Cas deed dat maar mooi even.

De kinderen van Nicole vroegen zich af wanneer hun moeder weer thuiskwam. Het leek wel een beetje op ‘taartkamp’. Vooral André moest heel erg lachen om deze uitdrukking. Ondertussen was Janny aan het proeven bij Anna. Janny houdt wel van proeven, bekende zij bij Anna. Gelukkig was Cas een beetje aan het walsen. Toch leek Maroeska iets aangebrand te ruiken. Brandde er echt iets aan? Gelukkig leek het mee te vallen. Iedereen leek op het laatst een beetje in tijdnood. Alleen Anna bewaarde goed de rust.

Hanneke maakte vooral een toptaart. De taart van Anna was mooi en aantrekkelijk, Maroeksa’s taart was goed gelukt maar haar koekjes waren een beetje taai. Nicole maakte vooral een mooie taart. Dus iedereen ging tevreden aan de tweede opdracht. De tweede opdracht moest blind gejureerd worden.

De bakkers moesten mozaïkkoekjes maken. Hiervoor werd creatief denkwerk vereist. Meteen raakte Hanneke in de stress, het zal ook eens niet. Maroeska is dol op koekjes, ze noemde zichzelf een soort koekiemonster. De meeste bakkers wogen hun deeg goed af, maar Maroeska is eigenwijs. Hanneke leek een beetje af te kijken bij Maroeska en woog ook niet af. Als dat maar wel goed gaat komen?

Maar Maroeska ging de fout in. Haar koekjes gingen niet helemaal zoals ze wilde. Dus de titel meesterbakker van de week leek aan haar neus te zijn gegaan. Gelukkig bewaarde Nicole de rust heel goed. Haar koekjes leken heel erg goed te lukken. In tegenstelling tot andere bakkers. Nicole was dan zelf ook aardig tevreden.

Op plek vijf eindige Hanneke, plek vier was er voor Maroeska. Op de derde plek eindige Cas, de tweede plek was voor Nicole. Maar de koekjes van Anna werden als beste beoordeeld. Dus met een goed gevoel konden Anna en Nicole even rusten. De derde opdracht was weer een spektakelstuk! Maak iets waar je blij van wordt. Voor Anna gaat dat voor chocola en koffie. Dus dat zijn de ingrediënten voor haar taart. Nicole wilde een taart maken waar vooral haar kinderen blij van worden.

Cas ging op de circus toer. Hij heeft ooit bij een circus gewerkt. Helaas is het circus failliet gegaan, maar toch wilde Cas op die toer gaan. Hij maakte een hele vrolijke circustaart. Maar die tijd hé? Die hakt er iedere keer weer in. Ondertussen maakte Maroeska een gereedschapstaart. Maar ja, weer raakte zij in de stress. Haar chocola leek niet mee te willen werken. Was dit het einde voor Maroeska?

Hanneke maakte een hele gezellige taart met muziek. Zo maakte zij een soort platenspeler met nootjes en een glaasje wijn. Maar de platenspeler leek wel te breken. Dus raakte Hanneke weer in de stress. Gelukkig bewaarde Nicole de rust, iedere keer is de stress bij haar niet te vinden.

Het kostte tien jaar van haar leven, aldus Maroeska. Maar zij mocht wel blij zijn met het eindresultaat. Ondanks de stress kwam zij heel sterk terug. Dus leek zij zich weer een beetje te herpakken. Gelukkig maar, want het oordeel van de jury kwam steeds dichterbij. Nicole, Anna en Hanneke kregen lovende kritieken. Zij leken hier intens van de genieten. Maroeska’s taart was lekker maar at niet makkelijk. De taart van Cas leek wel een beetje te makkelijk. Het zou nog even spannend kunnen gaan worden.

De meesterbakker van deze week werd Nicole, voor de tweede keer. Helaas viel voor Cas het doek. Met een traan en veel knuffels nam hij afscheid van de andere bakkers en van de jury. Cas was een geliefde deelnemer en was zeker een prima finalist geweest. Maar de kijkers hoeven Cas niet te missen. Hij schoof maandagavond aan in Smaakt Naar Meer, de talkshow over Heel Holland Bakt. Hierin kon zij nog even zijn verhaal kwijt over zijn deelname aan het bakprogramma.

Aanstaande zondag is de halve finale van Heel Holland Bakt. Nicole, Anna, Maroeska en Hanneke gaan de strijd met elkaar aan. Het wordt een spannende aflevering, want wie valt er vlak voor de finale af?

Heel Holland Bakt is iedere zondag om 20.25 uur te zien bij Max op NPO 1.

Foto: Ronald J Reinders