Heel Holland Bakt 2019: Zwevende en liefdevolle finale

Heel Holland Bakt 2019: Zwevende en liefdevolle finale

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het waren spannende dagen in de tent van Heel Holland Bakt. Want na wekenlang bakken was het nu echt tijd voor de finale. Maroeska, Anna en Nicole moesten alles op alles zetten om als winnares uit de tent te komen. Maar winnen doe je natuurlijk niet zomaar. Daar moet je nog wel even iets voor doen.

Zo moesten de baksters als eerste een chocolade buche maken, een soort opgerolde handdoek aldus André. Vooral Nicole heeft zin in deze opdracht en gaat er vol voor. Helaas heeft Anna iets minder geslapen waardoor het voor haar iets lastiger is. Gelukkig is er bij Maroeska geen stress te bekennen. Maar dat kan bij haar nooit lang duren, toch?

Anna had wel zin in winnen want ze heeft nooit iets gewonnen. ‘Ja een potje mens erger je niet’ aldus Anna. Nicole heeft al eens kaartjes voor de dierentuin gewonnen, dus voor haar is winnen ineens niet meer zo belangrijk? Maar ze moeten Maroeska niet onderschatten. Na weken van kritiek kan zij zomaar eens met de winst de tent verlaten.

De chocolade buche van Anna zag er netjes en verzorgd uit en smaakte ook nog eens lekker. Die van Nicole was ook erg lekker en de pluspunten overheersten. Maroeska maakt een paar foutjes waardoor de kaarten ineens anders geschud leken te zijn. Zou Maroeska de overwinning aan het verspelen zijn?

De technische opdracht had alles te maken met de liefde. De baksters moesten een Valentijn macaron zien te maken. Maroeska raakte nu wel even in paniek en de stress sloeg toe. Ook Anna vond het een moeilijke opdracht. Zij maakte dan een paar foutjes. Nicole heeft er alle vertrouwen in en is de rust zelve. Hoe ze dit toch iedere week weer voor elkaar krijgt is een raadsel.

Maar alle drie de bakster zijn wel blij na afloop van de technische opdracht. Die zijn toch iedere week weer vrij lastig om te maken. Maar de macaron van Nicole werden als beste beoordeeld. De plekken twee en drie waren gelijkwaardig. Anna en Maroeska kwamen allebei op de tweede plek uit. Nu kan het werkelijk nog alle kanten op, stiekem hoop ik op winst voor Nicole.

Het laatste spektakelstuk van dit seizoen bestaat uit het maken van een gravity cake die moet zweven. Allerlei laagjes komen eraan te pas. Hier ging Nicole meteen mee aan de slag. Alleen Maroeska heeft iets meer moeite. Het kwam ook doordat ze slecht geslapen heeft. Toch gaat zij er ook vol voor, want het is immers de finale.

Anna is ondertussen druk met het maken van tulpen. Het zag er heel netjes en verzorgd uit. In vergelijking met Nicole en Maroeska werkte Anna heel goed en correct. Alleen hiervoor zou Anna al een extra punt mogen krijgen. Maar vergeet niet dat ik voor Nicole ben. Anna is ook wel heel goed aan het worden hé? Wie gaat er nu uiteindelijk winnen, spannend is het wel hoor.

Alsof het allemaal nog niet spannend genoeg was kwam André ook nog met familie van de baksters aan zetten. Het zorgde voor onnodige stress bij de baksters. Toch was deze milde vorm van de Reünie best leuk. Want waar kun je Heel Holland Bakt nu beter bekijken dan vanuit de tent zelf!

De taarten van Nicole en Anna zijn allebei hoog en zweven. Alleen Maroeska gooide de handdoek in de tent? Haar tent bleef vrij klein en leek niet te zweven. Maar Maroeska zou Maroeska niet zijn als zij niet iets verzonnen heeft. Natuurlijk zweefde de taart van Maroeska wel, maar op een hele eigenaardige manier.

Al met al mag iedere finaliste heel trots op zichzelf zijn. De taarten werden dan ook erg goed beoordeeld. Dus nu was het wachten op de uitslag van de finale. Wie zou er nu met de winst naar huis gaan? Na alle drie de opdrachten zou ik nog steeds denken dat Nicole zou gaan winnen. Maar André zei toch iets anders. Niet Nicole maar Anna werd als winnares uitgeroepen. Geheel terechte winnares ook wel. Iemand die zo rustig en netjes kan bakken mag ook zeker winnen. Toch vind ik het wel een beetje jammer voor Nicole, ik had het haar ook heel erg gegund.

Met deze overwinning zit het huidige seizoen er nu echt op. Nou, nog niet helemaal natuurlijk. Maandagavond blikt André nog even terug op de finale in Smaakt Naar Meer. Hierin zijn Anna, Nicole en Maroeska natuurlijk ook te zien. Zij zullen onder andere vertellen over hun ervaringen in de tent.

Ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen, maar daar moeten wij nog even op wachten.

Foto: Roland J Reinders.