Marjon de Hond aan de slag voor RTL Weer

Marjon de Hond aan de slag voor RTL Weer

Geschreven door Pieter Jongsma

Marjon de Hond maakt donderdag haar terugkeer op de Nederlandse televisie als weervrouw. Marjon was van 1999 tot 2010 één van de vaste presentatoren van de weerberichten in het NOS Journaal. Ze haalde in 2005 zelfs de 'nieuwe woordenlijst' van de Van Dale met de door haar bedachte term 'plaknacht' voor een warme, zwoele zomernacht. Vanaf donderdag is ze te zien bij RTL Weer.

Voor Marjon kwam de kans bij RTL Weer en Buienradar op een perfect moment: "Ik vind het super om in zo'n team te mogen werken en ik heb zin om weer terug te keren op het landelijke podium. Het is fijn om richting het grote publiek een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Iedereen praat altijd over het weer en iedereen vindt er wat van."

Met de komst van Marjon de Hond is het team van RTL Weer en Buienradar een ervaren kracht rijker. Naast de vaste gezichten Nicolien Kroon, William Huizinga en Maurice Middendorp krijgt het team versterking van nieuw talent. RTL Z-presentator en eindredacteur Marc de Jong gooide na ruim vijfentwintig jaar het roer om bij zijn werkgever RTL en volgde dit jaar een intensieve, meteorologische opleiding. Meteoroloog Martijn Dorrestein maakt de overstap van Defensie naar RTL en wordt opgeleid tot all-round weerpresentator. Beiden zullen binnenkort hun opwachting maken op nationale televisie.

Foto Nick van Ormondt