Bed and Breakfast: Schimmellucht?!

Bed and Breakfast: Schimmellucht?!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is maandagavond en dus weer tijd voor Bed and Breakfast. In de laatste aflevering van het huidige seizoen waren er weer drie bijzondere koppels. Zo waren daar Nel en Rem uit Winkel. Nel en Rem; het klinkt bijna als een muzikaal duo uit de jaren '80. Daarnaast waren er ook Marjon en Wout en Anja en Tom. De focus lag toch echt wel op Nel en Rem. Een heel opmerkelijk en bijzonder duo.

De Bed and Breakfast van Nel en Rem werd dan ook als eerste getest. Marjon vond het servies (niet te verwarren met service) heel erg mooi. Alleen het dekbed was een beetje te netjes. Netjes? Alsof mensen daar serieus op letten? Nou Marjon let op de kleine dingen. Ook bleek Marjon een hekel te hebben aan koelkastjes. Ik mag Marjon niet zo. Geen idee waarom, maar ik vind haar een beetje onvriendelijk overkomen. 

Anja en Tom vonden hun kamer heel erg mooi. Zij hadden niet heel veel te klachten. Nadat iedereen kennis met elkaar had gemaakt, was het tijd voor een uitje. Rem had een fluisterbootje afgehuurd. Alleen had hij niet door dat hij stond te schreeuwen op de boot. Alles behalve een fluisterboot dus. De boottocht vaarde naar een speciale veiling. De gasten mochten bieden op groente en fruit. Hoe gezellig is dat? Zo'n veiling als uitje!

Na de nacht kregen de gasten ontbijt op de kamer. Het werd geserveerd in een speciale mand. Heel erg gezellig vond ik het niet. Meteen na het ontbijt werd het tijd voor de tips. Zo zeurde Marjon over de dekens. Daar heeft ze iets mee. Of beter gezegd; daar heeft ze weinig mee. De toilethouder hing aan de verkeerde kant, vond Anja. Tom had nog even een tip over de televisie. Die ging te laag. Ja, die hing te laag. Ik leefde mee met Tom en zijn lage televisie.

Anja en Tom waren als tweede aan de beurt. Hoe zouden de andere gasten hun Bed and Breakfast ervaren? Meteen nadat Nel en Rem aankwamen, begon Anja over de badkamer. Hier werden meteen afspraken over gemaakt! De badkamer zou gedeeld worden met de andere gasten; Marjon en Wout. Best opmerkelijk om een badkamer te moeten delen en daar afspraken over te maken.

Marjon, daar is ze weer, zeurde over woonwijken. Zelf woont ze op Texel en houdt niet van woonwijken. Gelukkig leek ze de kamer wel in orde te vinden. Nadat iedereen de kamer bekeken had, werd het tijd voor het uitje. Blowkarten. Ik had er rare beelden bij, maar het viel mee. Vooral Nel vond het heel leuk om te doen. Marjon, ja ze is er weer, wilde Nel inhalen. Maar Nel ging als een trein, tot frustratie van Marjon. Daarna bezochten ze nog een museum.

Na de uitjes deelden de gasten de badkamer. Nel stond 'gezellig' met Marjon voor de spiegel. Ik vond het heel opmerkelijk. Hoe die twee zo gemoedelijk naast elkaar stonden. Toen Nel in bed lag viel haar op hoe wit het om haar heen was. Gelukkig hield ze niet zo van kleur. Maar toch was de kamer vrij wit. Wat wil je nu eigenlijk Nel? Wel of geen kleur? Rem liet ook nog even van zich horen; kamerbreedbed. Een mooi woord, lekker lang ook nog eens.

Na het ontbijt werd het tijd voor de tips. Rem miste vooral een extra trapleuning. Hij moest in de nacht vaak plassen. De steile trap was een lastig obstakel. Nel vond de kamer vrij klein. Ook Wout vond de kamer vrij klein. Ook was alles vrij wit. Hij miste kleur door middel van speciale lampjes. Want de romantiek was weinig te bekennen aldus Marjon. Zij kon wel goed zeuren hoor. Misschien wel een beetje teveel...

De derde Bed and Breakfast die beoordeeld werd was van Marjon en Wout. Als eerste kwamen Anja en Tom langs. Zij mochten in een heuse bedstede slapen. Het zag er vrij krap en klein uit. Iets waar Marjon vaak over zeurde. Vooral Tom leek er moeite mee te hebben, zeker wanneer hij zich om zou draaien. 'Alles ziet er gebruikt uit' zei Tom. Een vrij opvallende uitspraak vond ik wel.

Nel en Rem vonden de kamer heel mooi ingericht. Wederom had ze het gevoel alsof ze in een soort boot terecht kwam. Meteen na het uitpakken van de spullen gingen ze allemaal vissen. Het uitje van Marjon en Wout was vissen op een boot. Zo kregen zij een kijkje hoe er vis gevangen werd. Een uitje die ik zelf graag over zou slaan. Maar de gasten genoten hier toch wel van.

Na de nacht merkte Tom wel iets op. Hij rook een soort schimmellucht in de badkamer. Blijkbaar werd er niet goed gelucht. Dus dit was meteen een tip van Wout. Nel en Rem hadden een rommelige nacht gehad. Zij hadden niet goed geslapen. Het bed was toch wat aan de kleine kant. Ook miste Nel nog een nachtkastje en een lampje. Maar hier moest Marjon niet heel veel van weten.

Nadat alle drie de Bed and Breakfast beoordeel waren, was het tijd voor de uitslag. Nel en Rem kwamen als grote winnaar uit de bus. De twee leken heel simpel in het begin; maar ik vond ze allebei erg goed! Zij hebben meer dan terecht gewonnen. Marjon mag wel iets vriendelijker worden. Ik vond haar echt een beetje negatief. Dat is toch wel jammer.

Met deze zesde blog zit het huidige seizoen van Bed and Breakfast erop. Volgende week blik ik terug op de zes afleveringen van het huidige seizoen. Wat viel mij allemaal op? Welke gasten waren het leukst en welke juist niet? Het wordt een soort grote samenvatting. Meer hierover lees je dus volgende week. Graag tot dan!

En dan nog even dit; iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van Bed and Breakfast; volgende week zendt Max herhalingen uit van vorige seizoenen. Dus dat wordt weer (ouderwets) genieten! 

Foto: Max.