Recensie: Beat The Box

Recensie: Beat The Box

Geschreven door Sebastiaan Boers

Eindelijk een programma over bordspellen. Mijn hart maakte een sprong in de lucht. Mijn liefde voor bordspellen en mijn liefde voor televisie in één programma. Ik had hier hele hoge verwachtingen over. Maar gaat Beat The Box, te zien op SBS6, mijn verwachtingen wel waar maken? Ik zat met spanning voor de televisie.

Na slechts één minuut viel het al vies tegen. Er worden spellen gespeeld die ik niet eens van naam ken. Een kurk in je mond? Wat is daar precies grappig aan? Ik ben behoorlijk teleurgesteld in SBS6. Net nu je denkt dat het niet slechter kan, bewijst SBS6 het tegenovergestelde. Het hele bordspellen spelen op televisie is één grote leugen!

Even dacht ik terug aan Thuis voor de buis (SBS6). Dat was een programma waarin mensen gevolgd werden die televisie aan het kijken waren. Nu hoopte ik op dezelfde gezelligheid in Beat The Box. Ik weet niet waar de gezelligheid was, in ieder geval niet bij SBS6. Ik word hier een beetje droevig van. Voor iemand die van bordspellen houdt, is dit pure horror. Alsof Bassie (van Adriaan) naar It the clown kijkt. Zo voelde ik mij maandagavond.

Wat is nu precies het doel van Beat The Box? Bordspellen promoten? Gezelligheid uitstralen? Nou ik weet niet wat het doel is. Maar het doel is een beetje doorgeslagen. Ik ben nu een spelbreker en kraak Beat The Box volledig af. Het is niet interessant, het is saai en er zit totaal geen verhaal in. De competitie tussen de teams is dan ook totaal niet te volgen. Je haakt als kijker echt meteen af.

Werkelijk niets is positief te noemen aan Beat The Box. Als ik dan toch één 'positief' punt moet noemen dan is het wel dat er geen presentator te zien is. Verder valt het spelprogramma bijzonder tegen. Ik had hier werkelijk zoveel van verwacht. Dit kon zomaar een hit worden voor SBS6. Maar helaas valt het kaartenhuis in elkaar. De joker is echt verspeelt. Het lijkt wel alsof de zender zichzelf schaakmat heeft gezet. Een bonus zit er dan ook zeker niet in. De zender mag per direct een beurt overslaan.

Het is ook niet bepaald een familieprogramma. SBS6 heeft het op maandag 21.30 uur geprogrammeerd staan. Niet echt een tijdstip waarin je met het hele gezin voor de televisie gaat zitten. Maar een verhuizing naar de zaterdagavond zie ik ook niet zitten. Dit wil je nog niet eens kijken op SBS9. Het mag heel snel verdwijnen van de televisie. Gelukkig zijn er wel volop andere betere spelprogramma’s.

Misschien kan SBS6 opschieten met de opnames van Lingo. Ik denk dat de kijker liever dat kijkt dan Beat The Box. Of herhaal gewoon Rad van Fortuin met André Hazes. Doe iets, allesbehalve Beat The Box. Wat in de huiskamers gebeurt, hoeft niet zo nodig op televisie. Dat is mij na één aflevering wel meer dan duidelijk. Dan kijk ik liever naar Thuis voor de buis.

Beat The Box is iedere maandagavond om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Foto: SBS6