Recensie: Beat The Champions is nieuwe quiz om van te smullen
Bron: William Rutten

Recensie: Beat The Champions is nieuwe quiz om van te smullen

Geschreven door Daniël Schalk

RTL 4 kwam zondagavond met een nieuwe quiz: Beat The Champions. De presentatie is in de handen van Chantal Janzen. Aan haar de taak om de kandidaten in de studio op hun gemak te stellen. Dat doet ze met de nodige dosis humor. Het is haar wel weggelegd om Beat The Champions te presenteren. Al zijn het voorlezen van vragen soms best wat veel. Soms zit ik zelf naar adem te happen omdat het allemaal zo snel gaat. 

Een kandidaat krijgt om te beginnen vijf meerkeuze vragen. Een soort lightversie van Een tegen 100/ Een tegen 50. De kandidaat kan dus na vijf vragen €2500 bij elkaar spelen. Daarna wordt er gespeeld tegen ‘De Champions’. Deze ‘Champions’ zijn vijf mensen met de nodige kennis en ervaring. Durft een kandidaat het om alle vijf de ‘Champions’ uit te dagen? Dan staat daar een mooi en vooral hoog geldbedrag tegenover. 

Vooral het geld is vaak een lokkertje voor de kandidaten. In de finale speelt de kandidaat tegen de ‘Champions’. Chantal leest om de beurt een vraag voor. De seconden lopen soms sneller terug dan Chantal een vraag kan voorlezen. Het zorgt voor veel spannende momenten. Thuis voor de buis hoop je dat de kandidaat de ‘Champion’ verslaat. Soms komt een kandidaat angstvallig dichtbij. Het voelt soms alsof ikzelf in de studio naast Chantal sta. 

Het is echt een leuke, frisse en vooral nieuwe quiz op de zondagavond. Het past prima in het rijtje met Een tegen 100/Een tegen 50 en ook Weet ik veel. Een mooie afwisseling van drie verschillende spelprogramma’s met drie verschillende gezichten. In het begin zag ik voor mij hoe Robbert ten Brink deze quiz zou presenteren. Maar hij heeft er al twee. Dus deze is voor Chantal prima weggelegd. Beat The Champions kijkt heerlijk weg. Een mooi moment om het weekend mee af te sluiten denk ik zo. 

Wel gedurfd van RTL om het tegenover Heel Holland Bakt te programmeren. Maar gelukkig bestaat er zoiets als terugkijken. Ik heb het met plezier teruggekeken. Dat kan ik overigens ook op een andere dag doe. Maar nu ik het gekeken heb, vind ik het wel passen op de zondagavond. Chantal heeft er weer een leuke quiz bijgekregen. 

Ik ben al snel fan van een quiz op spelprogramma. Maar Beat The Champions is echt alles wat een quiz moet zijn; spannend, leuk, gezellig én je steekt er nog wat van op. Of je kunt je kennis zelf testen. Dat kan natuurlijk ook. Er zijn vast mensen zijn die denken dat zij de ‘Champions’ kunnen verslaan. Maar ga daar maar eens staan. Naast Chantal. En dan niet alleen voor een foto hé?

Beat The Champions is iedere zondagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.