Manager Eva Jinek bevestigt: ‘Eva wil naar DWDD-plek’

Manager Eva Jinek bevestigt: ‘Eva wil naar DWDD-plek’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Eva Jinek wil haar talkshow op de late avond graag verruilen voor het tijdslot van De Wereld Draait Door. Dat heeft haar manager bevestigt tegenover het AD. “Eva heeft bij de NPO aangegeven op termijn naar de vroege avond te willen”, laat haar manager Kristien van Dillen vandaag weten.

Volgens het AD komt er ruimte in de vooravond, nu Matthijs van Nieuwkerk ernstig flirt met een overstap naar het commerciële RTL. In september begint Matthijs aan het vijftiende seizoen van De Wereld Draait Door en dat kan volgens het dagblad weleens zijn allerlaatste seizoen worden.

Het contract van Van Nieuwkerk loopt na de zomer van 2020 af en dan moet hij in salaris terug naar de balkenendenorm. Hij verdiende ooit 600.000 euro per jaar, maar dat wordt dan een 194.000 euro. Volgens het AD staat een talkshow op de late avond nog op zijn wensenlijstje en bij RTL kan hij dan meer verdienen.

Ook een gezamenlijk vertrek van Mathijs en Eva naar familiezender RTL4 wordt niet uitgesloten. Jinek zou de late avond kunnen afwisselen met Beau van Erven Dorens en RTL zou met Van Nieuwkerk een talkshow in de vooravond kunnen lanceren, nu Goede Tijden Slechte Tijden veel kijkers heeft verloren.

De geruchten gaan al veel langer, maar RTL wilde ook voor de onthullingen van het AD niet reageren. “Er gaan heel veel namen rond en het speculeren laten we altijd graag aan anderen over. Ons beleid is dat we nooit uitspraken doen over geruchten rond transfers”, zei een woordvoerder maandag tegen RTL Boulevard.

Foto: KRO-NRCV