Een Jaar Van Nona’s Leven: Manager gezocht
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Manager gezocht

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Oké. Dus op alle stellingen is positief beslist. Dat betekent dat er een bedrag van bijna €6500,- is afgeschreven van de prijzenpot. Het programma had beter ‘In Een Jaar Van Je Leven Zoveel Mogelijk Geld Uitgeven’ kunnen heten want er volgen alweer nieuwe stellingen.

Zweetpakken, een massagetafel. Welja, doe dan ook nog maar twaalf roze alpaca's, een champagnefontein en een midgetgolfterrein aanleggen. Ja, want er wordt nu tóch overal mee ingestemd.

Erik en zijn geld

Erik klaagt tegen JW dat hij het maar gekkenwerk vindt, al dat geld uitgeven. "Dat is allemaal van MIJN geld", zegt hij er nog bij. Die Erik. Ergens begrijp ik wel dat het pijn doet, al dat geld dat er met bakken uitgaat.

Hij zat nog trots te vertellen dat ie, na zeven maanden loods, nog bezig was met zijn eerste tube tandpasta. Dank voor het delen, Erik. Wellicht dat je de tube ook eens kan opendraaien en erin gaan knijpen. Moet je zien wat er dan gebeurt!

JW is het natuurlijk met Erik eens. Al die nutteloze uitgaven. Het ís toch wat. Nee, daar is hij niet zo van. Euh… ik herinner me iets van een biljart, een drumstel, een felbegeerd zwembad… ook niet echt de eerste levensbehoeften, hè.

JW en zijn blokfluit

Nu er tóch allerlei instrumenten worden aangeschaft, probeert JW Eunice over te halen om ook een instrument te gaan bespelen (Ja, want JW heeft toch 'in de muziek gezeten'). Hij doelt zeker op zijn blaasinstrument. Zo'n blokfluitje.

Eerlijk gezegd vind ik Eunice meer een type voor zo'n panfluit. Ze kan zich zó voegen bij die panfluitende mannetjes uit Peru in die gekleurde poncho’s voor de Hema. Inmiddels hebben zij en JW al gezoend, vertelt ze aan Babette en Moraima. Hopelijk zoent JW beter dan dat ie drumt.

Steeds als ik Zoë zie, denk ik dat ik een verdienopdracht gemist heb. Het lijkt wel of ze heeft meegedaan aan een paintball-spel. Maar het is gewoon haar make-up. Ze kan gewoon auditie doen voor Bozo de horrorclown. Ik schrik me steeds de touwtyfus als ze in beeld verschijnt. Het wordt hoe langer hoe erger! Je zou bijna denken dat ze zich in het donker opmaakt, maar er is toch echt wel voldoende licht.

Het ontbijt valt zwaar

Ze reageerde trouwens wel erg buiten proportioneel toen ze hoorde van de leuke avond die enkele bewoners, zonder haar, hadden gehad. Daarbij was er de nodige alcohol door heen gegaan.

Voorts had Jeffrey enkele boodschappen geschreven in de ontbijtkommetjes. Dat was een beetje te veel van het goede op de nuchtere maag. Van nijd gooide Zoë een kommetje kapot. Waarschijnlijk had ze liever cornflakes als ontbijt.

Haar uitleg tegen Babette over haar gedrag sloeg werkelijk nergens op. Ik denk dat jaloezie hier een rol bij speelt. Dat ze zich buitengesloten voelt. Ze lijkt te hard haar best te doen om aardig gevonden te worden. En dat werkt alleen maar tegen. Net als haar eyeliner en dik aangezette wenkbrauwen.

Sasha biedt troost

Vervolgens gaat onze pandabeer haar hart uitstorten bij Sasha. Bij Sasha, of all people! Die kan haar blijdschap om alle gekwetste gevoelens haast niet verbergen. Ze geniet er gewoonweg van.

Dat weerhoudt haar er echter niet van om Bern nog steeds regelmatig op pinnige toon de les te lezen. In het bijzijn van anderen nog wel. Echt. Dat Bern niet stiekem een stuk dubbelzijdige ducktape achtergehouden heeft van die opdracht waarbij bewoners vastgetaped werden aan de deur.

Geloof me, Bern. Je leven in de loods wordt zo veel leuker wanneer je Sasha eens de mond snoert. Tip: Gewoon een sok in dr mond is misschien nog effectiever dan tape

Jappie kan alles

Jappie krijgt het opeens ook hoog in zijn bol. Die zit eraan te denken om zichzelf te laten nomineren bij een volgende eliminatieopdracht. Ja. Hij weet namelijk zeker dat hij de proef haalt en dan kan hij uiteindelijk kiezen wie er weg moet, zegt ie zelfverzekerd.

Maar eerlijk is eerlijk. Jappie heeft een zware poolexpeditie overleefd. Want hij heeft de ijsberg, de Mount Wanda, beklommen. Waarschijnlijk kun je daarna alles.

Eliminatie!

Hey, das nu óók toevallig! Een eliminatieopdracht. Nou Jappie… ga je gang! "Ik weet dat ik het kán!" hoor ik m zeggen. Dat komt goed uit, Jap. De proef bestaat uit boogschieten. Huh? Ooh. Nee, toch maar niet. Ja, hij kan het. Maar nu even niet. Dit tot grote opluchting van Sasha.

Na de opdracht zegt Jappie dat ie het tóch had moeten doen. Want ja, hij weet dat hij het kán. Niet alleen déze opdracht maar ook elke toekomstige opdracht.

Kenzy is degene die de eliminatieproef gaat uitvoeren. Jeffrey ontsnapt nipt. Helaas voor Kenzy lukt het haar niet om de proef tot een goed einde te brengen. Jappie hoor ik weer vanuit zijn kinderstoeltje mompelen dat ie de proef had kunnen doen. Maar ja.

Bye, bye, Kenzy

Tijd voor Kenzy om de loods te verlaten. Auf wiedersehen! Dikke tranen bij Mirthe. Nou ja, écht verliefd op Kenzy was ze toch al niet, hoorde ik haar laatst zeggen. Want ze gaat toch het liefst voor een man en met Kenzy heeft ze een meer innerlijke connectie. Uhuh. Wat jij wil, meid. Zou ik óók zeggen.

Babette vertoont trouwens hoe langer hoe meer gelijkenis met het door haar zo geliefde Brabantse worstenbroodje. In het begin kun je er geen genoeg van krijgen maar op den duur komt het je neus uit en heb je er genoeg van.

Maar ach, iedereen in de loods doet waarschijnlijk wat ie moet doen om in het spel te blijven. Mocht er al sprake zijn geweest van meer dan vriendschappelijke gevoelens tussen Babette en Marciano, dan zijn die nu wel ernstig bekoeld. Marciano vindt het doorzakavondje van Babette een slechte actie. Vooral het feit dat ze het hoe langer hoe beter kan vinden met Jeffrey, dwarsboomt zijn uitgedachte strategie.

Manager gezocht

Zoë loopt natuurlijk al een tijd met haar plamuurkwa… euh, ik bedoel ziel, onder har arm. Dus die heeft nu serieus het plan opgevat om zich verkiesbaar te stellen als nieuwe manager. Vooralsnog is zij de enige gegadigde. Geen van de overige bewoners heeft zin om manager te worden. Tja, jammer dan. Automatisch worden de beschikbare bewoners verkiesbaar gesteld.

Zoë als manager? Waarom niet? Mwah. Het is niet geheel waar Isaac en Marciano op zitten te wachten. Maar ja, eigenlijk verloopt er weinig volgens plan. De barsten worden zichtbaar in de onderlinge vriendschappen en relaties.

Dit roept alleen maar méér vragen op. Hoe serieus is Eunice met JW? Hoe gaat Mirthe zich houden nu Kenzy is vertrokken? Wordt Zoë de nieuwe manager? Blijft Jeffrey iedereen tegen zich in het harnas jagen? Zal Bern één dezer dagen eens tegengas geven aan Sasha en zeggen dat ze dr zure muil eens moet houden? Zal Jappie eindelijk eens een proef doen?

En… de hamvraag; zal Erik eindelijk eens de dop van zijn tube tandpasta los gaan schroeven? Al deze prangende vragen zullen hopelijk weldra beantwoord worden. Wordt vervolgd.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!