Albert Verlinde voorzitter mogelijke Songfestival-locatie

Albert Verlinde voorzitter mogelijke Songfestival-locatie

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Kandidaat-locatie MECC Maastricht voor het Eurovisie Songfestival heeft Albert Verlinde aangesteld als nieuwe voorzitter van haar Raad van Commissarissen. Verlinde was sinds 1 september 2018 al commissaris bij MECC en volgt nu de onlangs afgetreden Jan Lamkin op als voorzitter.

MECC is samen met Ahoy in de race om het Songfestival te organiseren en daar past Verlinde volgens de hal uitstekend bij. “Zijn betrokkenheid is in de afgelopen periode van grote waarde gebleken en wij zijn verheugd dat hij deze rol op zich wil nemen”, zegt algemeen directeur Rob van de Wiel.

Verlinde speelt volgend jaar in zijn nieuwe functie mogelijk een grote rol tijdens het Songfestival, dat na de winst van Duncan Laurence naar Nederland komt. “MECC Maastricht is een succesvolle onderneming met een groeiende portefeuille en staat aan de vooravond van een bijzondere periode”, zegt Van de Wiel.

Sinds 2015 is het voormalige gezicht van RTL Boulevard algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland, waar zijn eigen musicalbedrijf Albert Verlinde Entertainment in dat jaar mee fuseerde. Afgelopen voorjaar maakte hij voor SBS6 de vooravondshow 6 Inside, dat vanwege tegenvallende kijkcijfers stopte.

Foto: Screenshot SBS6