GTST is vanaf 2 september terug bij RTL 4

GTST is vanaf 2 september terug bij RTL 4

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) is vanaf 2 september weer terug bij RTL 4. Dat blijkt uit het programmaoverzicht van de commerciële zender. De soapserie kampt met lage kijkcijfers en dus was er zorgen om het bestaan ervan. Er waren geruchten dat GTST zou verhuizen naar RTL 5 of Videoland.

Daar blijkt nu niets van waar. RTL houdt vertrouwen in haar dagelijkse soapserie. Na de zomerstop gaat het leven van de inwoners van Meerdijk gewoon verder. Want er is veel gebeurd tijdens de zomer-cliffhanger. Zo trouwde Ludo (Erik de Vogel) ineens met iemand anders dan Janine (Caroline de Bruijn). Hij gaf zijn ja-woord aan Billy (Lone van Roosendaal).

GTST is al jarenlang een sterk merk voor RTL 4. Gemiddeld zaten er meer dan één miljoen kijkers klaar voor hun dagelijkse portie soap. Maar ineens was er een keerzijde. De kijkers leken weg te lopen. In een verklaring werd bekend gemaakt dat er veel mensen via Videoland vooruitkijken. Maar hier zijn geen cijfers van bekend.

Na de zomer krijgt GTST er een ‘concurrent' bij. SBS6 zet na de zomer Lingo in om 20.00 uur. Het spelprogramma maakt een comeback met presentator Jan Versteegh. Of dat gevolgen zal hebben voor GTST is nog even de vraag. Na de zomer weten komt daar het antwoord op.

Goede Tijden, Slechte Tijden is vanaf 2 september weer iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Bekijk het afgelopen seizoen van GTST terug via Gids.tv

Foto: Feriet Tunc