GTST Zomer-blog 2019: #6 Winter-cliffhanger

GTST Zomer-blog 2019: #6 Winter-cliffhanger

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is nog volop zomer in Nederland. Alhoewel het momenteel meer lijkt op herfst. Toch is het een mooi moment om even terug te blikken naar de winter. In Meerdijk liep de spanning enorm hoog op. Het had allemaal te maken met een comeback van een ‘oude’ bekende. Niet iedereen was blij met zijn terugkeer, sterker nog; niemand zat om hem te wachten…

Alles had te maken met het luisterboek, Kwaad Bloed, van Janine (Caroline de Bruijn). Wat was ze trots op haar eerste luisterboek. Hier had ze behoorlijk veel tijd aan besteed. Toch waren er ook privéproblemen die het proces soms verstoorden. Zo had ze haar zieke zusje Marieke (Lidewij Mahler) en zwager Mark (Tim Immers) in huis.

Dat zorgde ook nog eens tot spanningen tussen Janine en Ludo (Erik de Vogel). Rondom Janine gebeurden allerlei onverklaarbare dingen. Meteen wees Ludo naar Marieke, die dat gedaan zou hebben. Alleen door de ziekte van Marieke, was zij zich van geen kwaad bewust. Zij takelde in een rap tempo af. Zou zijn in staat zijn om de dingen te doen de er gebeurden?

Werkelijk alles wat Janine in haar luisterboek gestopt had, leek uit te komen. Zo werd er een hond vermist. Daarna was baby Max ineen spoorloos verdwenen. Toen iedereen Max aantrof bij Marieke was voor Ludo de maat vol. Hij was ervan overtuigd dat Marieke het boek van Janine aan het naspelen was.

Janine probeerde het nog om te voorkomen, maar Marieke werd opgepakt en in de cel gezet. Mark en Janine zijn woedend en proberen om Marieke te helpen. Niets lijkt te helpen, Marieke zit voorlopig achter de tralies. Daarmee lijkt voor Ludo de rust weer terug te keren. Totdat zich een getuige meldde in de vermissingszaak. Iemand heeft gezien hoe een onbekende man baby Max aan Marieke gaf.

Wanneer de politie hiervan hoort, komt Marieke vrij. Ludo kan niet anders dan zijn oprechte excuses aanbieden. Marieke is het hele voorval allang weer vergeten. Janine is dolgelukkig om haar zusje weer in de armen te sluiten. Dus besluiten ze allemaal uit eten te gaan in De Rozenboom. Maar de onbekende man heeft hele andere plannen.

Na het eten wil Janine niets liever dan naar huis. Net wanneer Ludo en Janine buiten staan komt er een auto aanrijden met een onbekende man. Hij heeft het op het tweetal voorzien. Marieke heeft een helder moment en duwt de twee aan de kant. Zelf wordt ze aangereden voor de ogen van Mark. Zwaargewond wordt Marieke naar het ziekenhuis gebracht.

De onbekende man is overigens geen onbekende man. Het is niemand minder dan Jos (Bas Keijzer). Hij heeft de brand in Boks op zijn geweten waarbij Maxime (Marjolein Keuning) om het leven kwam. Hij zint op wraak op Rik (Ferry Somogyi) en heeft daar Zoë (Anouk Maas) voor nodig. Zoë is ondertussen bloednerveus, ze staat op punt op haar vader te ontmoeten…

In het ziekenhuis is er geen goed nieuws. Marieke is zwaargewond binnengebracht en opereren heeft geen zin meer. In het bijzijn van haar familie overlijdt Marieke. De hele familie is in shock, wie heeft de dood van Marieke op zijn geweten? Ludo probeert met man en macht achter de identiteit van de dader te komen.

Zoë is dolgelukkig wanneer ze Jos ziet staan. Maar hij heeft hele andere plannen met haar. Hij ontvoert haar en wil maar één ding: Rik. Wanneer Rik een foto van Jos en Zoë ziet, gaan alle alarmbellen af. Hij haast zich naar de locatie waar Jos is. Hij laat op zijn beurt Zoë gaan en neemt Rik mee. Zoë doet alles wat ze kan om Rik te helpen.

Het loopt voor Rik allemaal nog goed af. Net op tijd weet de politie hem te vinden en Jos op te pakken. Maar met wie heeft Jos samengewerkt? Hoe kon hij op vrije voeten komen? Heeft hij hulp vanuit de gevangenis gehad? Dat heeft Jos inderdaad, van een ‘oude’ bekende: Hein Lisseberg (Bas Heerkens)!

De psychopaat heeft het opnieuw gemunt op Janine. De vorige keer lukte het hem niet om haar te vermoorden. Daarom zocht hij hulp van Jos om zijn plan alsnog uit te voeren. Nu Jos uit beeld is, is het tijd voor stap twee. Lucas (Ferry Doedens) wordt ontvoerd door mannen van Hein. Wanneer Janine een foto van Lucas ziet, is ze ten einde raad.

Ludo wil geen politie en wil zelf de held uithangen. Maar voor Janine is het meer dan duidelijk. Ze moet doen wat Hein wil als ze Lucas ooit nog wil zien. In ruil voor een dag in vrijheid met Janine wordt Lucas vrijgelaten. Janine stemt in met de wil van Hein. De politie doet alles wat ze kunnen om Hein één dag verlof te geven.

Met beveiliging reist Janine naar de locatie toe. Ludo vindt het maar niets en maakt zich zorgen. Onderweg naar de locatie gaat het mis. De bus waar Janine in zit wordt klemgereden. Janine wordt uit de bus ontvoert en de politie staat voor een raadsel. Van zowel Hein als van Janine ontbreekt ieder spoor.

Eindelijk heeft Hein zijn doel bereikt. Hij is vrij én hij heeft Janine. Voor hij zijn ‘meesterplan’ uit kan voeren moet Janine allerlei dingen voor hem doen. Ze had dit aan zien komen en had zelf iets bedacht. Ze heeft een slaapmiddel meegenomen waardoor het lijkt alsof ze zelf overlijdt. Wanneer ze het inneemt is Hein woedend. Langzaam zakt Janine weg en geniet van een woedende Hein. Is dit dan echt het einde van Janine?

Wat moet Hein nu doen? Zijn plan is volledig in de war geschopt door Janine. Maar hij krijgt in de gaten waar Janine mee bezig is geweest. Ze ademt nog en na een aantal uur komt ze langzaam weer een beetje bij. Dit is voor Hein het teken op zijn plannen te wijzigen. Op een onbewaakt moment besluit Janine het op een lopen te zetten…

Ondertussen proberen Mark en Ludo Janine te vinden. Lucas is ondertussen totaal versuft teruggevonden. Hij kan zich maar weinig herinneren maar weet Ludo toch op een spoor te zetten. Wanneer Janine eindelijk buiten is, is Hein vlak achter haar. Hij haalt haar in en probeert haar te wurgen.

Een auto stopt vlakbij Janine en Hein. Dit lijkt Hein niet te stoppen. Mark rent op de twee af en richt een pistool op Hein. Hij kan niet anders dan schieten. Daan probeert het nog te verhinderen maar wordt zelf ook geraakt. Janine komt met de schrik vrij en rent in de armen van Ludo. Dan gaat alles als in een film. Hein is ter plekke overleden en Daan is gewond aan zijn been.

Het hachelijke avontuur van Janine loopt maar net goed af. Mark wordt meteen opgepakt voor de moord op Hein. De rechter acht hem schuldig. Daarmee wordt Mark in de cel gezet en komt er een einde aan zijn tijd in Meerdijk. Voor de familie Sanders is het nu de tijd om rust te nemen. Helaas leek de rust nooit echt te komen…

Hiermee is de zesde GTST Zomer-blog een feit. Volgende week is er een nieuwe editie. Dan zullen Sjors en Amir centraal staan. De twee hebben een hoop meegemaakt. Met veel hoogte maar ook veel dieptepunten. Meer hierover lees je volgende week!

Tot volgende week!