RTL; Onnodige ophef over nieuw RTL 5 programma Het Wilde Oosten

RTL; Onnodige ophef over nieuw RTL 5 programma Het Wilde Oosten

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

[caption id="attachment_6555" align="alignleft" width="300"] Foto; William Rutten/RTL[/caption]

RTL reageert naar alle ophef over het nieuwe RTL 5 programma Het Wilde Oosten. Matthias Scholten, directeur content RTL Nederland: “We zijn een beetje verbaasd over alle ophef. Vooral omdat er nog geen enkele aflevering van Het Wilde Oosten is gemonteerd, de opnamen zijn nog maar net afgerond. We vinden het dan ook heel voorbarig van STIVA om te suggereren dat er in dit programma sprake is van excessief alcoholgebruik.

Het Wilde Oosten geeft juist een weergave van een bestaande subcultuur, want in een land zo klein als Nederland is er een enorme diversiteit. We laten alle facetten zien van het leven van jong volwassenen van 18 jaar en ouder die geboren en/of getogen zijn in de Achterhoek. We kijken hoe het leven daar is als je jong bent. We praten met ze over vriendschap, liefde, de Zwarte Cross, hoe ze tegen het Westen aankijken en ook hoe ze feesten.

En bij feesten in de Achterhoek wordt ook bier gedronken. Alcohol en het gebruik ervan is slechts een onderdeel van het programma. Het is tenslotte slecht televisie maken met dronken mensen. Al helemaal als je acht afleveringen wilt vullen. Om alle zorg weg te nemen, nodigen we Stiva graag bij ons op kantoor uit zodra aflevering 1 af is. Dan kijken we samen naar het resultaat.”

Lees ook;
Alcoholbranche wil ‘Oh Oh Cherso’ van de televisie