GTST-blog: Bianca Bouwhuis

GTST-blog: Bianca Bouwhuis

Geschreven door Sebastiaan Boers

''Bianca Bouwhuis draait langzaam door''!

Het leven van Bianca Bouwhuis (Elvira Out) kent veel hoge en diepte punten. Het gezin komt in 2010 in Meerdijk wonen. De familie bestaat naast Bianca uit; Anton (Joep Sertons), Edwin (Raynor Arkenbout) en Sjoerd (Guido Spek). Het leek een gewoon gezin te zijn, maar al vrij snel blijkt dit niet zo te zijn.

Als Bianca wil gaan werken houdt haar man, Anton, het als een slecht idee. Zelf is Anton op dat moment huisarts en is erg van de oude stempel. Hij vindt dat Bianca thuis voor hun zonen moet zorgen. Daar is Bianca het duidelijk niet mee eens. Ze krijgt al snel een baan bij Charlie's en is dolgelukkig.

Dat Anton van de ''oude stempel'' is, wordt snel duidelijk. Edwin krijgt een relatie met Lucas Sanders (Ferry Doedens). Dit zorgt voor verwarring in huize Bouwhuis. Bianca kan het al snel accepteren, maar Anton is het er duidelijk niet mee eens. Hij ziet hoe Lucas en Edwin het fijn hebben en grijp met harde hand in. Dit zorgt voor spanningen binnen het huwelijk tussen Bianca en Anton.

Als ook Anton de relatie uiteindelijk accepteert, komt de volgende verrassing. Er is gezinsuitbreiding op komst, zoon Sjoerd en zijn vriendin Rikki (Robin Martens) krijgen een kind. Ook dit is in eerste instantie een grote shock binnen het gezin. Samen beslissen ze er voor dat het jonge stel het kind ter adoptie af staat. Hier zien Sjoerd en Rikki al snel vanaf en krijgen de voogdij terug over hun zoon, Bram.

Ineens is er een virus wat in Meerdijk rondtrekt,ebola. Veel inwoners worden ernstig ziek, ook Edwin. Het gaat zelfs zo slecht dat hij aan dit virus overlijdt. Bianca is ontroostbaar en stort volledig in. Aan haar man heeft ze weinig steun. De twee lijken steeds verder van elkaar af te drijven.

Dat Bianca instort merkt ook Rikki. Het lijkt erop alsof Bianca haar kleinzoon Bram als ''vervanging'' is gaan zien voor haar overleden zoon Edwin. Dit zorgt voor spanningen in de relatie tussen Rikki en Sjoerd. Uiteindelijk komt ook Sjoerd achter de waarheid en spreekt zijn moeder hierop aan.

Omdat Anton niet over zijn gevoelens kan praten zoekt hij afleiding. Dit vindt hij bij Maxime (Marjolein Keuning) en de twee krijgen een affaire. Maxime is op dat moment juist een goede steun voor Bianca. De affaire duurt lang totdat Bianca er achter komt. Ze is woedend op haar man en op Maxime. Scheiden lijkt de enigste optie voor Bianca.

Nadat alles langzaam weer goed lijkt te komen tussen Bianca en Anton, komt de broer van Bianca langs, Mike (Louis Talpe). Hij woont tijdelijk bij zijn zus en zwager in. Dit bevalt Anton maar niets dat zijn zwager bij hem in huis woont. Bianca zelf is dolgelukkig dat haar broertje weer deel uitmaakt van haar leven.

Niet alleen Mike maakt zijn opwachting binnen het gezin, ook een mysterieuze vreemdeling. Een jongeman, met de naam Tim (Beau Schneider) stond oog in oog met de familie Bouwhuis. Hij beweerde de zoon te zijn van Anton. Bianca is verbijsterd door dit nieuws, weer heeft haar man haar bedrogen.

In de tijd dat Bianca zwanger was van Edwin, heeft Anton een affaire gehad met Julia (Audrey Bolder), de moeder van Tim. Dit brengt opnieuw spanningen in het, toch al, bijzondere huwelijk. In eerste instantie wil Anton niets weten van zijn zoon. Later komen de twee dichter bij elkaar en ook Bianca sluit Tim in haar leven.

Lang genieten broer en zus niet van elkaar. Bij een parachutesprong gaat er iets gruwelijks mis. De parachute van Mike is gesaboteerd en hij valt en overlijdt. Het overlijden leek in eerste instantie een gruwelijk ongelijk, maar er was sprake van opzet, Mike werd vermoord.

Dit zorgt ervoor dat Bianca volledig doordraait. Het lijkt haar een goed idee om tijdelijk bij een vriendin te gaan logeren. Alle gebeurtenissen van de laatste tijd hebben Bianca uitgeput. In haar afwezigheid deelt Anton opnieuw het bed met Julia.

Zodra Bianca terug is bekent Anton zijn misstap. Opnieuw een zwarte dag in het huwelijk. Het lijkt erop als dit definitief het einde is van het huwelijk. Nu lijkt Bianca zich aan haar woord te houden en zet haar plan door. Toch blijven de twee in hetzelfde huis wonen, wat voor onnodige spanning zorgt.

Dan gebeurt er iets waardoor Anton steun nodig heeft van zijn (ex) vrouw. Tim wordt vermist en er wordt gedacht aan zelfmoord. Maandenlang is Tim spoorloos verdwenen. Totdat hij ineens weer voor de deur van Anton en Bianca staat. Bianca is dolgelukkig om Tim weer in haar armen te sluiten, een positieve dag in het leven van de familie Bouwhuis.

Door de situatie waarin Rikki zich bevond, besloten Anton en Bianca om Rikki en Bram in hun huis op te nemen. Dit zorgde erbij Rikki voor dat ze gevoelens kreeg voor Anton. Deze gevoelens werden niet beantwoord, waarop Rikki maar één ding wilde: wraak. Ze beschuldigde Anton van aanranding.  (Lees hier de speciale GTST zomer-blog terug over Rikki-Anton-Bianca). 

Iedereen keerde zich tegen Anton, niemand geloofde in zijn onschuld. Behalve Bianca, ze zag Anton met andere ogen. Anton liet zijn emoties te zien en is kwetsbaar. Dit brengt Bianca en Anton dichterbij elkaar. Bianca weet het zeker, Anton is onschuldig.

Na maandenlang in onzekerheid te hebben geleefd komt de waarheid boven tafel. Anton is onschuldig, dit heeft hij bijna met zijn leven moeten bekopen. Anton is betrokken geraakt bij een ernstig ongeluk waarbij hij in levensgevaar opgenomen werd in het ziekenhuis.

Het leven lacht Bianca langzaam weer toe. Haar huwelijk lijkt sterker dan ooit. Ze krijgt de kans op een zaak over te nemen. Na lang wikken en wegen besluit Bianca op de gok te wagen, ze start haar eigen bedrijf. Het lijkt goed te gaan totdat ze langzaam maar zeker de druk voelt.

Ineens staat een nichtje van Bianca op de stoep. Anna Brandt (Barbara Sloesen) heeft besloten om een tijdje bij haar tante te gaan wonen. Dit zou gaan om een tijdelijke oplossing, maar Anna voelt zich maar wat thuis in huize Bouwhuis. Al snel wordt ze opgenomen in het gezin.

Door haar drukke baan lijkt Bianca de grip op haar leven en op haar gezin te verliezen. Ze is zichzelf niet meer en beschuldigd Anton publiekelijk van overspel. Anton weet niet wat hij hoort en probeert zijn vrouw gerust te stellen. Dit heeft geen effect en Anton besluit het opnieuw te proberen. Hij laat Bianca inzien dat ze wellicht te druk is met haar werk en haar gezin. Dan breekt Bianca en ziet ze in hoe verkeerd ze gehandeld heeft.

Draait Bianca door? Kan ze de rust terug vinden in haar werk? Heeft Anton een punt en is deze baan niets voor Bianca? Dat zal de komende tijd duidelijk worden. 

Goede Tijden Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. 

Bekijk GTST terug via TV Blik!