GTST Zomer-blog 2019: #9 De antwoorden

GTST Zomer-blog 2019: #9 De antwoorden

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het dertigste seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) begon een week eerder dan de bedoeling was. RTL 4 zag de spreekwoordelijke bui al hangen. De concurrent, SBS6, begon afgelopen maandag met een nieuwe vooravond. Het spelprogramma Lingo staat nu recht tegenover GTST.

Voor de zomer ontstonden er veel vragen. Allereerst de toestand rondom Amir (Alkan Çöklü). Hij kreeg tijdens zijn werk een knuppel tegen zijn hoofd. Voor de ogen van Sjors (Melissa Drost) kreeg hij een hartstilstand. Gelukkig heeft hij de aanval overleefd. Alleen is wel iets meer aan de hand. Amir lijkt voor een deel verlamd te zijn. Er bestaat een mogelijkheid dat het blijvend is…

Hij heeft er zelf behoorlijk veel moeite mee. Gelukkig mag hij het ziekenhuis snel verlaten. De sfeer tussen hem en Sjors is allesbehalve gezellig. Voor Sjors staat het vast dat de dader de hoogst mogelijke straf krijgt. In het ziekenhuis kwam het tot een handgemeen tussen de dader en tussen Sjors. Hoe zal dat zich verder gaan ontwikkelen?

Tijdens een bijeenkomst voor de ‘YouTube’ sterren van Meerdijk ging het mis. Jojo (Stephanie van Eer) gaf een optreden, terwijl ze zich al weken slecht voelde. Zelf dacht ze dat het te maken had met liefdesverdriet om Valentijn. Tijdens de presentatie ging het mis. Na een paar nummers zakte Jojo ineens in elkaar. Met spoed werd ze naar het ziekenhuis gebracht.

Na een lang onderzoek kreeg Jojo van haar halfbroer Bing (Everon Jackson Hooi) te horen dat ze diabetes heeft. Ze kan het maar moeilijk geloven en doet er alles aan om het te vergeten. Haar leven staat nu volledig in het teken van de ziekte. Gelukkig krijgt ze steun van haar halfbroer en van haar schoonzus Nina (Marly van der Velden).

Ondertussen had Nina zelf ook iets meegemaakt. Dit keer zat ze niet opgesloten of werd ze ontvoerd. Nee, Nina zoende een andere man! Nadat Daan (Dorian Bindels) uit zijn coma ontwaakte, begon hij Nina meer dan leuk te vinden. Volledig uit het niets werd Nina door Daan gezoend. De zoen werd door Nina beantwoord.

Al snel bleek Nina een beetje in de war. Ze vertelde aan Bing wat zich heeft afgespeeld. Het loopt allemaal met een sisser af. Of speelt er toch meer? Nadat Daan uit het ziekenhuis ontslagen werd, trok hij weer tijdelijk in bij Nina en Bing. Daar blijkt dat Daan echt achter Nina aanzit. Zij heeft het zelf ook in de gaten. Hoe zal zich dat verder gaan ontwikkelen? Ze is gelukkig getrouwd met Bing, toch?

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was zeg. Wat een fijne ontspanning had moeten worden, eindigde voor Janine (Caroline de Bruijn) in een nachtmerrie. Per toeval hoorde ze van een ‘feest’ van meneer Sanders (Ludo, gespeeld door Erik de Vogel). Ze haast zich naar buiten toe om te zien wat daar aan de hand is. Linda (Babette van Veen) volgt haar vriendin op de voet en is in shock.

Voor de ogen van Janine en Linda geven Ludo en Billy(!) (Lone van Roosendaal) elkaar het ja-woord. Ze zijn ineens met elkaar getrouwd. Hoe is dat nu ineens gebeurd? Al snel bleek dat er van liefde geen sprake was. Zij moesten met elkaar trouwen van Carmen, de nieuwe Martine Hafkamp, (Barbara Pouwels).

De familie van zowel Ludo als van Billy werden bedreigd. Ze hadden geen keuze, ze moesten wel. Maar hoe overtuig je je familie van het huwelijk? Niet iedereen reageerde meteen enthousiast. Het koste Ludo en Billy moeite om iedereen van hun ‘liefde’ te overtuigen. Maar dan blijkt dat er nog iemand in het spel blijkt te zijn…

Niemand minder dan de vermiste Rob (Jop de Vries), is weer terug van weggeweest. Hij was een tijd vermist en niemand wist waar hij was. Janine heeft zich in de nesten gewerkt om hem te vinden. Ze was ervan overtuigd dat Ludo en Billy iets met de vermissing te maken hadden.

Maar het blijkt net even anders te zitten. Rob speelt samen met Carmen en hebben een plan bedacht. Wat Rob niet wist is dat ze een eigen plan bedacht heeft. Van het huwelijk moest Rob niets weten en lijkt woedend op Carmen. Hoe kennen de twee elkaar eigenlijk? Moeten Ludo en Billy zich zorgen maken?

De eerste week mag er dan wel opzitten, maar de spanning hangt nog zeker in de lucht. Zeker de situatie rondom Ludo, Billy, Janine en Rob krijgt vast en zeker een bijzonder vervolg. Hoe het allemaal af gaat lopen is nog maar even de vraag. Het dertigste seizoen is in ieder geval met veel antwoorden begonnen…

Met deze woorden komt er een einde aan de GTST Zomer-blogs van 2019. In totaal verschenen er negen edities die allemaal in het teken stonden van een deel van het afgelopen seizoen. Volgend jaar keren de GTST Zomer-blogs zeker weer terug.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.