GTST Zomer-blog: #8 Linda

GTST Zomer-blog: #8 Linda

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Linda's (Babette van Veen) leven lacht haar toe. Ze heeft een leuke relatie met Arnie (Reinout Oerlemans). Maar heel lang kunnen de twee niet van elkaar genieten. Vooral Laura (Jette van der Meij) heeft een hekel aan Linda. Zij vindt dat Linda geen goede invloed heeft op Arnie.

Het wantrouwen van Laura wordt alleen maar sterker. Zij komt erachter dat haar (toen nog) man Robert (Wilbert Gieske) vreemd is gegaan met Linda. Dit maakt Laura zo woedend dat ze Robert een harde duw geeft. Door deze duw valt Robert in een spiegel en lijkt verlamd te zijn.

Met haar broer Simon (Rick Engelkes) heeft Linda een goede band. Totdat hij op een dag in IJsland spoorloos is verdwenen. Samen met Janine (Caroline de Bruijn) reizen zij af naar IJsland. Tijdens de zoektocht wordt een lichaam gevonden. Linda en Janine zijn kapot van verdriet en moeten afscheid nemen van Simon. 

Inmiddels hadden Linda en Arnie elkaar weer gevonden. De twee leken weer gelukkiger dan ooit. Maar tijdens een gezellig boottochtje gaat het gruwelijk mis. Door een klap van de mast slaat eerst Arnie overboord. Dit ziet Linda voor haar ogen gebeuren. Dan krijgt ook zij een klap van de mast en valt ook in het water.

Arnie komt niet boven en de paniek slaat Linda om het hart. Gelukkig vindt ze hem nog op tijd. Maar tijdens het redden vraagt Arnie naar zijn echte grote liefde Roos (Guusje Nederhorst). Opnieuw krijgt Linda een (spreekwoordelijke) klap te voortduren.

Lang kunnen Arnie en Roos niet van elkaar genieten. Tijdens een opdracht in Venezuela crast het vliegtuig waarin Arnie zit. Het lijkt er sterk op dat Arnie dit niet overleefd heeft. Er wordt een lichaam gevonden en iedereen is in diepe rouw. Ook Linda heeft hier veel verdriet van. Opnieuw een belangrijk persoon in haar leven die dood is.

Toch is Linda sterker dan ze wil toegeven. Tijdens een opdracht in het buitenland reist Linda samen met Ada naar Thailand. Deze Ada had duidelijk een dubbele agenda. Zij wilde drugs vervoeren en had dit verstopt in de koffer van Linda. Tijdens een controle komt dit uit en Linda wordt gearresteerd.

Volledig in paniek en vol woede wordt Linda opgesloten. In de gevangenis wordt ze als oud vuil behandeld. Gelukkig krijgt ze snel hulp van Erik (Jasper Faber), een ambassadeur. Hij doet er alles aan om Linda uit de gevangenis te halen. Dit lukt Erik en al snel krijgt hij een relatie met Linda.

De twee besluiten te trouwen en hun leven samen door te brengen in Brazilië. Het leek er sterk op dat Linda haar leven in Meerdijk zou opgeven. Zij wilde een leven gaan starten met haar nieuwe grote liefde. Maar toch bleef Meerdijk aan haar knagen.

Ineens is Linda's broer, Simon, terug in Meerdijk. Hij is nooit overleden in IJsland, maar heeft een ongeluk gehad. Tijdens dat ongeluk heeft hij zijn geheugen verloren. De liefde van zijn leven, Janine, stond op dat moment op het punt om te trouwen met Ludo (Erik de Vogel).

Ludo bedenkt dat het goed zou zijn als Linda terug zou keren. Hij neemt contact op met Linda en zij keert zo snel mogelijk terug naar Meerdijk. Als Linda oog in oog staat met haar broer is Linda dolgelukkig. Ze weet niet wat ze moet denken. Ook voor Janine is het erg lastig om haar eerste grote liefde weer te zien.

Nadat Janine toch koos voor Ludo besloot Simon om met Linda mee te reizen naar Brazilië. Maar toch keert Simon terug naar Meerdijk. Hij staat op het punt om te trouwen met zijn nieuwe liefde. De relatie tussen Janine en Ludo is op dat moment voorbij. Janine probeert Simon te overtuigen van hun liefde.

Maar op de trouwdag zelf wordt Simon vermoord. Nog voor hij het ja-woord kan uitspreken wordt hij voor het altaar in de kerk doodgeschoten. Opnieuw moeten Janine en Linda afscheid nemen van hun geliefde Simon. Voor Linda breekt dan opnieuw een moeilijke tijd aan.

Linda keert zelf opnieuw terug naar Meerdijk als ze vreselijk nieuws te horen krijgt. Ergens in Venezuela in een lichaam gevonden van een man. Het lichaam blijkt van Arnie te zijn. Arnie's ouders, Laura en Robert zijn intens verdrietig. Ook Linda kan het maar moeilijk bevatten en wil ook afscheid nemen.

Robert heeft op het moment van de begravenis van Arnie een relatie met Barbara (Charlotte Besijn). Tijdens het emotionele weerzien tussen Robert en Linda leven oude gevoelens weer op. De twee voelen allebei de pijn van het verlies van Arnie. Zij belanden uiteindelijk bij elkaar in bed.

Lang blijft Linda daarna niet in Meerdijk. Ze gaat terug naar haar man Erik in Brazilië. Maar heel lang blijft ze daar toch niet. Haar huwelijk met Erik loopt op de klippen. Linda besloot om weer terug te keren naar Meerdijk. Volledig zonder geld wil Linda haar oude leven weer oppakken.

Linda keert niet alleen terug naar Meerdijk. Met Erik heeft zij twee kinderen gekregen. Haar zoon Rover (Buddy Vedder) reist met zijn moeder mee. Om aan geld te komen solliciteert Rover naar een baantje in het hotel van Laura. Rover weet een indruk te maken op Laura, totdat Laura ziet wie zijn moeder is.

Laura is lichtelijk in shock als ze haar Linda weer voor zich ziet staan. Het is dan ook jaren geleden dat Laura en Linda elkaar gezien hebben. Meteen gaan alle alarmbellen af bij Laura. Waarom is Linda nu naar jaren weer terug? Aan Laura vertelt Linda dat ze terug is in Meerdijk.

Ook zien Linda en Janine elkaar weer. De twee vriendinnen zijn enorm blij om elkaar weer te zien. Jarenlang waren zij beste vriendinnen. Door Simon hebben de twee elkaar enorm goed leren kennen. Ook Rover leert Meerdijk al vrij snel kennen. Hij speelt handig in op een ruzie tussen Wiet (Pip Pellens) en Anna (Barbara Sloesen).

Dankzij een handig spelletje krijgt Rover geld van Wiet. Door te doen alsof zij een soort van relatie hebben, wilde Wiet haar (ex) vriendin Anna jaloers maken. Helaas voor Wiet pakte dit plan volledig verkeerd uit. Anna had al snel door dat Rover geld kreeg van Wiet.

Linda leert op de begraafplaats Anton kennen. Deze eerste ontmoeting is alles behalve prettig. Op dat moment weet Linda nog niet wat voor schade ze door deze ontmoeting veroorzaakt heeft. Via Janine hoort Linda dat er personeel gezocht wordt voor de Sapsalon. Meteen wil Janine dat Anton en Linda elkaar leren kennen.

Maar als Anton en Linda elkaar weer zien is Anton woedend. Hij wil Linda niet in het bedrijf van zijn overleden vrouw Bianca (Elvira Out). Toch probeert Linda het op sluwe wijze bij Tim (Beau Schneider). Hij ziet wel iets in Linda en wil haar een kans geven.

Wat de echte reden van Linda's terugkeer is, is nog niet helemaal duidelijk. haar huwelijk met Erik is mislukt en nu zit Linda zonder geld. Wat zal het leven voor haar en haar zoon in petto hebben? Vooral Laura is benieuwd waarom Linda teruggekeerd is. De twee zijn alles behalve vriendinnen. Zal Laura achter de waarheid komen?

Hiermee is de laatste GTST Zomer-blog een feit. De volgende GTST Zomer-blog zal bestaan uit een samenvatting van de afgelopen zeven GTST Zomer-blogs. Wat is er allemaal gebeurd in de zomer-cliffhanger? Alle vragen die zijn ontstaan tijdens de cliffhanger worden nogmaals beschreven. Meer hierover is te lezen in de GTST-blog van volgende week zondag. 

Bekijk GTST terug via TV Blik.