GTST Zomer-blog: De nieuwe huisarts Luuk Bos

GTST Zomer-blog: De nieuwe huisarts Luuk Bos

Geschreven door Marietta Willems

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Marietta elke vrijdag terug op het 33ste seizoen.

 

Afgelopen seizoen kwam de nieuwe huisarts Luuk Bos in Meerdijk. In de Koning ontmoet hij Linda, die wel onder de indruk van hem is. Linda wordt zijn assistente in de Praktijk. Uiteindelijk ontstaat er een knipperlicht relatie tussen hun.

Ontmoeting

Linda is terug uit Bonaire en gaat gezellig met Janine een drankje doen in de Koning. Terwijl ze het over Anton hebben die in Bonaire is gebleven, ziet Linda Luuk binnenkomen. Hij gaat aan het tafeltje naast hun zitten en Linda kan haar ogen maar niet van hem af houden. Een beetje dronken spreekt Linda hem aan en vraagt of ie bekend is in Meerdijk.

Op de eerste werkdag van Luuk ontmoeten de twee elkaar weer. Linda maakt hem wegwijs in de Praktijk en overhandigt hem de sleutel.

Leuk gesprek

Linda voelt zich niet serieus genomen door Luuk. Als Luuk zijn papieren vergeet, besluit Linda om het even langs te brengen bij hem thuis. De twee hebben een leuk gesprek. Wanneer Linda weer weg wil, doet haar auto het niet. En daarom heeft Luuk een leuke oplossing. Hij brengt haar thuis met een brommer.

Het contact tussen Luuk en Linda is goed. Ze leent graag een van zijn boeken over Parkinson. Er ontstaat een concurrentiestrijd tussen Saskia en Linda als deze laatste een documentje van haar heeft aangepast. Als ze samen op de praktijk zitten bestelt Luuk pizza voor Linda en hemzelf. Onder de Meerdijkse vrouwen gaat het gerucht dat Linda wel wat in Luuk ziet.

Blijven slapen

De verhuizing van Linda is in volle gang. Ze regelt mensen die haar kunnen helpen met de verhuizing. Luuk komt nog even langs om lege verhuisdozen te brengen en vraagt waar Linda gaat slapen. Hij stelt voor dat Linda wel bij Mathilde op zijn boot terecht kan. Ze gaat hiermee akkoord en vertrekt het huis uit na jarenlang lief en leed.

Date

Linda en Luuk hebben een date in de Rozenboom. Linda is nerveus als ze hoort dat Luuk speciaal een kamer heeft gereserveerd. Als Ludo en Janine ook een hapje komen eten in de Rozenboom, nodigt Linda ze uit om met ze mee te eten. Luuk is even teleurgesteld, maar vind het al snel gezellig. Linda vraagt Janine om hulp. Na afloop stelt Luuk voor om de date te verlengen.

Linda heeft spijt dat ze nog steeds niet tegen Luuk heeft gezegd wat ze voor hem voelt. Ze ziet in dat ze iets moet doen. Ze besluit naar Luuk toe te gaan en indruk op hem te maken. Dit lukt en op Luuk zijn boot zoenen ze met elkaar.

 

Mathilde

Linda heeft op de boot geslapen na een leuk dagje met Luuk. Wanneer Linda wakker wordt komt Luuk binnen met een vrouw, genaamd Mathilde. Mathilde is de ex van Luuk. Ze kennen elkaar al sinds de studententijd en hebben een jaartje een relatie gehad. De boot is daarom ook naar Mathilde vernoemd. Nu zoekt Mathilde tijdelijk een slaapplaats, omdat ze midden in een verbouwing zit. Luuk had haar uitgenodigd om in de loods te komen logeren. Linda vind haar maar een aparte vrouw en wilt dat ze zo snel mogelijk weer vertrekt. Ze is bang om Luuk kwijt te raken, dus probeert ze overal te zijn waar Luuk en Mathilde ook zijn.

Knipperlicht relatie

Linda en Luuk hebben een time out. Als Luuk in de praktijk vraagt aan Linda en Saskia of ze zin hebben om een avondje op stap te gaan, raakt Linda hiervan in de war. Ze wil graag duidelijkheid hebben en dus gaat ze naar Luuk toe. Als ze hiernaar vraagt raakt Luuk geïrriteerd. Hij begrijpt niet wat Linda nog van hem wil en maakt het uit.

Luuk is met Linda in de Rozenboom. Als Linda even naar Janine toe gaat, ziet Luuk dat het niet goed gaat met ober Marcel en maakt zich zorgen over hem. Linda probeert hem af te leiden, maar Luuk trekt hier niks van aan. Hij ziet dat het steeds slechter gaat met Marcel en stapt op hem af en komt erachter dat het de voortekenen zijn van een hartaanval. Luuk schakelt Linda in om 112 te bellen en gaat met Marcel mee. Linda vindt het erg aantrekkelijk dat Luuk zich zo inzet en wacht hem op bij de boot. Luuk geeft aan dat dit zijn werk is. Omdat ze een halfjaar samen zijn had Linda het idee om samen naar Gent te gaan. Luuk doet hier heel raar over en vertrekt naar zijn werk.

Punt uit

Linda maakt zich zorgen over haar relatie met Luuk en gaat naar Janine. Die adviseert haar om Luuk mee uit eten te vragen. Maar wanneer ze afspreken is Luuk eerst nog met hele andere dingen bezig. Linda geeft het op en gaat weg. Wanneer het Koningsdag is wil Linda dit graag met Luuk vieren. Maar Luuk wil gaan strandvissen, dus gaat Linda naar hem toe met een lekkere dingen voor een romantische picknick. Luuk is verrast en geniet samen met haar van al het lekkers. Dan vraagt Linda aan of Luuk met haar wilt trouwen. Luuk is hierdoor nog meer in de war en vertrekt. Linda besluit in d’r eentje naar het Koningsdagfeest te gaan. Dan komt Luuk ook naar de Koning en probeert het gesprek aan te gaan met Linda. Dit gaat erg moeizaam, omdat ze er allebei anders in staan. Dus vind Linda het toch beter om er een punt achter te zetten.

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!