GTST Zomer-blog 2019: #8 Anton, Linda & Shanti

GTST Zomer-blog 2019: #8 Anton, Linda & Shanti

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het jaar voor Anton (Joep Sertons) en Linda (Babette van Veen) begon met een shock. Het huwelijk van Sjoerd (Guido Spek), de zoon van Anton, met Aysen (Dilan Yurdakul) liep anders dan verwacht. Vlak voor het jawoord ging Sjoerd helemaal los. Iedereen van in shock om de actie van Sjoerd. Voor Anton een goed moment om een gesprek aan te gaan.

Sjoerd had het al maanden gepland om wraak te nemen op Aysen. Kort daarna maakte hij bekend dat hij met Tim (Beau Schneider) een wereldreis wil gaan maken. Ineens zijn alle kinderen van Anton het huis uit. Al duurt dat niet heel erg lang. Vanuit het niets stond daar ineens Tiffy (Cecilia Adorée) voor de deur. Tiffy beweerde een dochter van Anton te zijn.

Voor Anton komt het als een shock. Hoe is dat nu ineens mogelijk? Nog een buitenechtelijk kind? Hij wil niets weten van zijn ‘dochter’. Linda wil dat Anton zijn dochter graag leert kennen. Niet veel later probeert hij toch een band op te bouwen met Tiffy. De twee moeten erg aan elkaar wennen, maar al snel lijken zij onafscheidelijk.

Dan ontmoet Anton een vriendin van Tiffy, Shanti (Bertrie Wieringa). Meteen is hij zwaar onder de indruk van haar verschijning. Is hij nu ineens smoorverliefd op Shanti? Hij doet alles om op te vallen bij de veel jongere Shanti. Zijn levenspatroon wordt met de dag extremer. Linda ziet het met gemengde gevoelens aan.  Zij weet zich geen houden te geven tegenover Anton.

De twee krijgen dan om de haverklap ruzie. Langzaam maar zeker groeien de twee uit elkaar. Voor Anton staat het vast; hij wil Shanti. Wanneer hij erachter komt dat Shanti moeite heeft met lezen en schrijven, wil hij haar dolgraag helpen. De hulp neemt Shanti dan ook graag aan. Al snel gaat Anton een grens over; hij zoent Shanti. Zij is volledig in de war en wil dat Anton vertrekt.

De zoen blijft de twee maar bezighouden. Elke keer komen zij elkaar tegen en blijven aan elkaar denken. De liefde wordt uitgesproken en Anton is door het dolle heen. Alleen hij is nog getrouwd met Linda… Zij heeft overigens niet in de gaten dat Anton gevoelens heeft voor Shanti. Het moment komt sneller dan ze had kunnen denken.

Voor Linda stort de wereld in. Ineens is haar man verliefd op een jongere vrouw. Dat ze uit elkaar groeiden, zag Linda zelf ook wel aankomen. Maar nu ze definitief uit elkaar groeiden, is toch een shock. Al snel zet Linda haar (bijna) ex-man het huis uit. Hij logeert tijdelijk boven De Koning. Zijn baan als arts heeft hij opgezegd en wil een compleet ander leven beginnen.

Goede vriend, Ludo (Erik de Vogel) maakt zich grote zorgen om Anton. Hoe kan hij zich zo verliezen in een jonge vrouw? Wanneer Anton besluit terug naar huis te keren, is Linda woedend. De twee vliegen elkaar continu in de haren. Er komt een schepje bovenop wanneer Shanti ook in het huis komt wonen. De aartsrivalen onder één dak is vragen om problemen.

Al snel kan Linda het geluk van Anton en Shanti niet aan. Zij heeft afleiding nodig en komt toevallig in contact met Billy (Lone van Roosendaal). Wat Linda niet weet is dat Billy de moeder is van Shanti. Via Billy komt Linda in contact met cocaïne. Het duurt niet lang of ze raakt verslaafd. Met het spul op kan Linda de wereld aan, denkt ze.

Het kan niet lang goed gaan. Wanneer ze een flinke snuif op heeft, wil ze een ‘lief’ gebaar tonen. Ze zet een brandende kaars in de slaapkamer waar Anton en Shanti liggen te slapen. Wanneer ze het huis verlaat, vatten de gordijnen vlam. Shanti wordt wakker van de rook en is volledig in paniek. Anton probeert zichzelf en Shanti in veiligheid te brengen.

De twee komen met de schrik vrij. Meteen verdenkt Anton Linda ervan de brand te hebben aangestoken. Daarop wordt Linda opgepakt en wordt verhoord. Wanneer Anton haar op zoekt is hij verbaasd om haar zo kwetsbaar te zien. Wat is er nu precies misgegaan tussen hen? Langzaam maar zeker dringt het tot Anton door wat hij nu heeft veroorzaakt.

Hierop besluit hij een valse verklaring af te leggen bij de politie. Mede hierdoor komt Linda weer op vrije voeten. Zij pakt haar spullen en neemt haar verlies. Anton wil niets liever dan dat Linda weer bij hem komt wonen. Maar wat doet hij met Shanti? Hij haast zich naar huis om haar te vertellen dat het over en uit is.

Shanti ziet haar leven instorten. Ze leek zo gelukkig met Anton, maar hij zet haar ijskoud aan de kant. Wanneer ze uithuilt bij haar moeder, grijpt zij in. Meteen zoekt Billy contact met Linda. Zij eist van haar dat Anton terugkeert bij Shanti, zo niet dat maakt Billy openbaar dat Linda verslaafd heeft aan cocaïne. Linda kan niet anders dan Anton blijven afwijzen.

Helaas is Anton geen opgever. Hij blijft proberen om het weer goed te maken met Linda. Voor Linda is het moeilijk om hem te blijven afwijzen. Het duurt niet lang voordat Linda bekend maakt waarom ze hem elke keer afwees. Anton is verbijsterd wanneer hij hoort van de verslaving van Linda. Hij wil proberen om haar te helpen.

Dan komt Shanti ineens met shockend nieuws. Zij is zwanger van Anton en wil het kindje houden. Anton gelooft haar niet en wil haar niet meer zien. Dan wil Shanti vertrekken, maar krijgt heftige pijn in haar buik. Wanneer ze bloed verliest, haast Anton zich met haar naar het ziekenhuis. Daar werd duidelijk dat ze een miskraam heeft gehad.

Shanti is ontroostbaar en gaat door een moeilijke periode. Steun van haar moeder krijgt ze dan ook niet. Zij is te veel bezig met Ludo. Gelukkig heeft ze wel steun van Nina (Marly van der Velden). Na een paar goede gesprekken, kan Shanti haar verdriet een plekje geven. Langzaam maar zeker lijkt Shanti over haar verdriet om Anton heen te zijn.

Anton en Linda groeien weer dichter naar elkaar toe. De twee vinden elkaar eindelijk weer terug en kunnen niet meer zonder elkaar. Niets lijkt het geluk meer in de weg te staan. Helaas moeten zij wel afscheid nemen van Tiffy. Zij vertrekt ineens vanuit het niets uit hun leven. Maar eigenlijk heeft zij wel een reden: zij is zwanger van Lucas!

Hoe zullen Anton en Linda reageren op de zwangerschap van Tiffy? Zullen zij het toejuichen, of zullen wij woedend zijn op Lucas? Zal Linda een steun kunnen zijn voor Janine (Caroline de Bruijn)? Zij was namelijk, net als Janine, getuige van het huwelijk tussen Ludo en Billy… wat is daar nu precies gebeurd? Nog maar heel even wachten en dan komen de antwoorden op deze vragen!

Volgende week zal de negende en laatste GTST Zomer-blog van dit jaar verschijnen. Deze zal dan volledig in het teken staan van de eerste week van het nieuwe seizoen. Komen op alle vragen meteen een antwoord, of moeten wij daar nog even op wachten?

Goede Tijden, Slechte Tijden is vanaf 26 augustus al weer terug met het dertigste seizoen om 20.00 uur op RTL 4.