Streaming Releases: Costa, Angel Has Fallen en Overspel
Bron: Netflix

Streaming Releases: Costa, Angel Has Fallen en Overspel

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Met alle streamingdiensten tegenwoordig is het bijna niet meer bij te houden wat gereleased wordt en wat je écht moet gaan zien. Wij houden je daarom maandelijks op de hoogte van de meest interessante en spraakmakende releases op Netflix, Videoland.

Netflix                                                                                                                                         

Nostalgie op Netflix komende maand, de Nederlandse film Costa wordt daar namelijk op 1 maart gereleased. De film met in de hoofdrollen Georgina Verbaan, Katja Schuurman en Daan Schuurmans is alweer negentien jaar oud. Op dezelfde dag komt ook Spider-Man: Far from home online. Alhoewel bijna alle overige Marel Cinematic films te bekijken zijn via Disney+, zijn de Spider-Man films de uitzondering hierop. De rechten hiervan liggen bij Sony en dus heeft Netflix de eer om de vorig jaar verschenen film als eerste on demand te mogen aanbieden.

Andere actiefilms die deze maand op Netflix verschijnen zijn Mission Impossible: Fall Out en Angel has fallen. Het derde deel in de Fallen reeks laat zien hoe geheim agent Mike Banning zelf wordt beschuldigd van een terroristische aanslag op de nieuwe president. De naam Angel staat dan ook voor de bijnaam van het presidentiële vliegtuig. Tot slot wordt de bekende serie Suits uitgebreid op Netflix met deel twee van het zevende seizoen. De serie gaat over een advocaat, Harvey Specter, die een gok neemt door de geniale Mike Ross aan te nemen, ondanks dat hij niet de juiste papieren heeft. Er volgen hierna nog twee seizoenen in de reeks voordat het doek definitief valt. Deze seizoenen zijn inmiddels al opgenomen, een bitterzoete moment voor alle trouwe fans.

Anne Frank

Daarnaast nog bijzonder nieuws: Netflix heeft aangekondigd dat zij de Nederlandse film Mijn beste vriendin Anne Frank wereldwijd uit gaat zenden. De film vertelt het op waarheid gebaseerde verhaal van Anne Frank en haar beste vriendin Hannah Goslar. De twee vriendinnen verliezen contact als de familie Frank moet onderduiken in de Tweede Wereldoorlog. In 1945 komen zij elkaar weer tegen onder de erbarmelijke omstandigheden in concentratiekamp Bergen-Belsen. Het wordt de eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank, geproduceerd door Dutch Filmworks. Volgende maand beginnen de opnames, 75 jaar nadat Anne Frank overleed aan de gevolgen van vlektyfus die ze in het concentratiekamp had opgelopen

Videoland

De Nederlandse thrillerserie Overspel zal vanaf 13 maart in zijn geheel te zien op Videoland. De drie seizoenen met in de hoofdrollen Sylvia Hoeks en Fedja van Huêt waren eerder bij de Vara op Npo 1 te zien en werd in 2012 bekroond met een Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Door haar werk als fotografe komt Iris (Sylvia Hoeks) in contact met Willem (Fedja van Huêt) en beginnen de twee een affaire met elkaar. Huub Couwenberg, een bouwondernemer die verdacht wordt van louche zaken, is de baas en tevens schoonvader van Willem. De huidige man van Iris is Pepijn van Erkel. Hij is werkzaam bij het Openbaar Ministerie en probeert een zaak tegen Huub Couwenberg aan te spannen. De band tussen Willem en Iris zal mede hierdoor alleen maar sterker worden.

Belofte van Pisa 

Samir is een getalenteerde trompettist en zijn oudere broer Mo zorgt er samen met zij. vriend Soesi voor dat Samir auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid en met succes, want Samir wordt op de school toegelaten. Samir moet aan zijn broer beloven dat hij zijn school af maakt en dat hij met een diploma op zak de school verlaat. Maar mede omdat hij de enige is op de school van Marokkaanse afkomst is dit nog niet zo makkelijk. De film is vanaf tien maart te zien op Videoland