Serious Request ondanks hinder boerenprotest toch van start

Serious Request ondanks hinder boerenprotest toch van start

Geschreven door Daniël Schalk

Het protest van actievoerende boeren op het Mediapark in Hilversum heeft geen gevolgen gehad voor de start van de inzamelingsactie Serious Request van 3FM. De techniek van de radiozender stond nog op het Mediapark, maar door het boerenprotest kon 3FM niet bij hun apparatuur.

Het probleem is opgelost, waardoor de actie om 12:00 uur gewoon van start kon gaan. 3FM zamelt dit jaar geld in voor de slachtoffers van mensenhandel. Na het afschaffen van Het Glazen Huis introduceerde 3FM vorig jaar The Lifeline, waarvoor drie teams bijna 500 kilometer lopen.

Stichting Bouw in Verzet heeft vandaag uitgeroepen tot nationale actiedag. De bouwers hebben de boeren opgeroepen zich bij het protest aan te sluiten, nu Farmers Defence Force alle acties heeft afgeblazen uit vrees voor forse schadeclaims. Verschillende boeren hebben nu het Mediapark omsingeld.

De boeren eiste zendtijd bij de NOS, maar hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws weigerde om aan die eis te voldoen. Een vertegenwoordiging van de boeren heeft woensdagochtend wel een gesprek gehad met de hoofdredactie van de NOS, NOS-directeur Gerard Timmer en NPO-voorzitter Shula Rijxman.

Foto: Pieter Jongsma / Showbizznetwork.nl