Qmusic wil Top 40 Awards uitbouwen tot grote show

Qmusic wil Top 40 Awards uitbouwen tot grote show

Geschreven door Pieter Jongsma

Qmusic heeft de ambities om de Top 40 Awards net zo groot te maken als de TMF Awards destijds waren. Dat zegt zenderbaas Dave Minneboo van Qmusic.

"We hebben de ambitie om de Top 40 Awards de komende jaren uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend spektakel, zoals je vroeger - in de glorietijd - de TMF Awards had. De Top 40 is dé hitlijst van Nederland, dus daaraan koppelen we prijzen die een belangrijke graadmeter zijn voor de muziekindustrie. En vooral ook een feest voor de luisteraars en trouwe fans."

De uitreiking van de Top 40 Awards wordt uitgebreid met een awardshow vol spectaculaire optredens plaats. De awards vinden komend jaar plaats op 10 januari plaats. Presentator van de Top 40 en de awardshow Domien Verschuuren kijkt uit naar de uitreiking: "Het wordt een mooie show om de muziekindustrie te vieren, met spectaculaire optredens van succesvolle acts uit de Top 40. Na de lancering van begin dit jaar gooien we er nog een flinke schep bovenop!"

Tickets voor de awardshow zijn alleen te winnen via Qmusic. Enkele categorieën zijn: Beste Nieuwkomer, Beste Artiest van het Jaar, Beste Nummer van het Jaar en Beste Nummer van het Decennium. De Top 40 Awards vinden op 10 januari plaats in de concertzaal bij Qmusic in Amsterdam. Artiesten die komen optreden worden later bekend gemaakt.

Foto: Qmusic