The Passion krijgt Duitse versie
Foto: EO / KRO-NCRV

The Passion krijgt Duitse versie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

The Passion gaat de grens over. Het muziekspektakel rond pasen krijgt dit jaar ook een Duitse versie. De eerste Duitse versie van The Passion is woensdag 8 april in de stad Essen. Net als in de Nederlandse editie gaan ook in Duitsland bekende Duitse artiesten het paasverhaal vertellen aan de hand van Duitstalige popsongs. 

Thomas Gottschalk is de verteller van het verhaal. Het evenement wordt primetime uitgezonden op RTL Duitsland, zo maakte de zender maandag bekend. In 2016 was er al een Amerikaanse versie van The Passion in New Orleans. Er lopen nog gesprekken met producenten en zenders in Frankrijk en Hongarije. 

"Ik ben erg blij dat we een deel van de 83 miljoen inwoners van Duitsland kennis kunnen laten maken met Die Passion. Samen met RTL hopen we dat Die Passion heel veel kijkers op een positieve manier zal raken, dat is onze gezamenlijke droom", zegt directeur Jacco Doornbos van producent Mediawater. Wie weet volgen er na Duitsland nog meerdere landen."

The Passion is in Nederland sinds 2011 te zien op Witte Donderdag, telkens valt het evenement in een andere stad. De tiende editie is op donderdag 9 april in Roermond. Eerder stond The Passion in Groningen, Leeuwarden, Amsterdam Bijlmer, Rotterdam, Gouda, Dordrecht, Den Haag, Amersfoort en Enschede.