Johnny de Mol en Ron Blauw in nieuw SBS6-programma
Bron: Talpa / William Rutten

Johnny de Mol en Ron Blauw in nieuw SBS6-programma

Geschreven door Pieter Jongsma

Johnny de Mol en chef-kok Ron Blauw gaan een nieuw programma maken voor SBS6. In het programma Restaurant Misverstand zet Ron negen mensen met dementie aan het werk in het restaurant. 

Geen van allen heeft ervaring in de horeca, maar iedereen is gedreven om aan de slag te gaan en te laten zien wat er ondanks de ziekte allemaal nog wél kan. Het doel is om begrip voor - en kennis over - dementie te vergroten. Johnny de Mol laat als gezicht van het programma op een waardige, ontroerende en soms humoristische manier zien welke maatschappelijke vraagstukken en oplossingen samenhangen met dementie.

Johnny de Mol en Ron Blaauw hebben van heel dichtbij gezien wat de ziekte dementie met mensen doet. Johnny’s oma en de vader van Ron Blaauw leden aan dementie. De ziekte komt ook op jonge leeftijd voor, bij mensen die midden in het leven staan en actief zijn.

Het programma The restaurant that makes mistakes werd in 2019 voor het eerst uitgezonden in Groot-Brittannië. De Nederlandse versie, Restaurant Misverstand - Waar niemand wordt afgeserveerd, wordt geproduceerd door Concept Street.

Restaurant Misverstand is dit voorjaar te zien bij SBS6.