Bioscoop Releases: Sonic, Suriname en Like a Boss
Bron: Pathe

Bioscoop Releases: Sonic, Suriname en Like a Boss

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Niet alleen het aantal bioscoopbezoekers neemt toe, ook het aanbod in films zit in een stijgende lijn. Elke maand bepreken we een aantal titels die de aankomende maand in de bioscopen zullen verschijnen.

Nieuw deze week
Sonic krijgt zijn eigen bioscoopfilm. De blauwe egel, bekend van de games van Sega, zal in de film de strijd aan moeten gaan met schurken die de snelheid van Sonic willen bemachtigen. Het zijn echter niet alleen de schurken die achter Sonic aanzitten, ook de overheid wil de egel vangen nadat hij per ongeluk een grote stroomstoring had veroorzaakt. De overheid huurt voor deze klus de kwaadaardige Doctor Robotnik (gespeeld door Jim Carrey) in. Of het Sonic lukt om uit handen te blijven van schurken en de overheid kun je vanaf 13 februari in de bioscopen zien.

Vanaf dezelfde datum kun je naar de Nederlandse film de Beentjes van Sint Hildegard. De film van Johan Nijenhuis vertelt het verhaal van Jan (gespeeld door Herman Finkers) die in een verzorgingshuis erachter komt dat hij de vrijheid eigenlijk wel lekker vindt en dat hij na een huwelijk van 35 jaar eindelijk zijn eigen stem terug vindt. Een bevriende arts helpt Jan met het ontsnappen uit het tehuis, maar terug naar zijn vrouw wil Jan niet. De film speelt zich af in het Twentse landschap en daarom zal de film ook voornamelijk in het Twentse dialect gesproken worden.

Suriname
Suriname vertelt het verhaal over Winston Righter. Hij is een succesvol zakenman, maar staat ook bekend om zijn criminele verleden. Om zijn vrouw terug te winnen wil hij bewijzen dat hij niks meer doet in het criminele circuit. Mede daardoor besluit met de hulp van zijn zus om zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap. Zodra de grootmachten uit zijn criminele verleden op hoogte komen van dit plan besluiten ze Winston er mee te confronteren. Dit resulteert in een Psychologisch schaakspel als hij de strijd aangaat tegen de onderwereld en tegen de overheid. De film met in de hoofdrollen Cyriel Guds en Fajah Lourens in vanaf 20 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

Later deze maand 
In Like a Boss lijkt het allemaal goed te gaan met het cosmeticabedrijf van de vriendinnen, Mia en Mel, maar in eindelijk hebben de vriendinnen flinke schulden. Cosmeticagigant Claire Luna besluit om van schulden gebruik en probeert het bedrijf van de vriendinnen op te kopen. De beslissing om het bedrijf te verkopen of te houden is een lastige en of de vriendschap het redt is vanaf 27 februari te zien.

Voor de liefhebber Ivan horror is vanaf 27 februari de film The Boy; Brahms Curse te zien. Liza (gespeeld door Katie Holmes) besluit om met haar man Sean en hun zoontje Jude na een gewelddadige overval te verhuizen. De nieuwe bestemming wordt het Heelshire Mansion. De familie heeft geen weet van de geschiedenis van het landgoed en komen er snel achter dat er vreemde gebeuren op het landgoed.