Must-see van de week: Tiger King
Bron: Netflix

Must-see van de week: Tiger King

Geschreven door Vincent Popken

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Vincent.

Deze week wil ik het graag hebben over een van de meest absurde documentaires die ik ooit heb gezien: Tiger King. De docu is een kijkcijferhit en staat in bijna alle landen bovenaan de lijst met meest bekeken programma’s op Netflix. In de serie wordt het verhaal vertelt van twee tegenpolen: Joe Exoic, eigenaar van een goedlopend wildpark met meer dan tweehonderd tijgers, en Carole Baskin, oprichter van dierenrechtenclub Big Cat Rescue. Elke aflevering die je kijkt wordt steeds krankzinniger en de afloop leidt naar een zeer gewelddadige ontknoping.

Hoewel het verhaal zich in eerste instantie lijkt te richten op een gekkie die tijgers houdt als huisdieren en een ander gekkie die de tijgers wil beschermen gaat het al snel over veel meer en komen de tijgers meer en meer op de achtergrond terecht. Dat Amerikanen altijd al een beetje gek zijn dat wisten we natuurlijk al wel, maar in deze serie zie je pas echt hoe het er soms aan toe kan gaan. Wat mij nog het meest verbaasde is dat zoveel mensen een tijger of leeuw als huisdier hebben. 

De documentaire bestaat uit zeven delen en in elk deel komt wel een interessante en bizarre plottwist waardoor je het liefst de hele docu achter elkaar wilt gaan bingen. Tiger King is niet alleen een aanrader voor dierenknuffelaars, want er gebeurt echt heel veel meer dan dat.