Must-see: ‘Borat brengt met Subsequent Moviefilm licht in donkere corona-tijden’
Bron: Amazon Prime

Must-see: ‘Borat brengt met Subsequent Moviefilm licht in donkere corona-tijden’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Daniël.

Hij had geen beter moment kunnen kiezen voor zijn comeback, want midden in de coronacrisis en vlak voor de presidentsverkiezingen is Sacha Baron Cohen terug als de Kazachstaanse journalist Borat. De nieuwe film Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan is juist op dít moment een meesterzet van Amazon. Waar we tijdens de eerste coronagolf Tiger King hadden, is het nu Borat 2 dat de ietwat geforceerde smalltalk-momentjes aan het begin van de ZOOM-meetings domineert.

Borat heeft Kazakhstan met zijn eerste film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan in grote verlegenheid gebracht. Hij moet de rest van zijn leven in gevangenschap moet doorbrengen. 14 jaar na de film laat premier Nazarbayev hem vrij, omdat hij de Kazachstaanse Cultuur-minister én pornoster Johnny de Aap aan de Amerikaanse president Donald Trump moet overhandigen. Door de vorige film kan Borat niet in de buurt van ‘McDonald’ komen, dus besluit hij de aap aan vicepresident Mike Pence te geven. Voordat hij terugkeert naar ‘de V en S’, ontdekt Borat tot dat hij naast twee zoons, ook nog een 15-jarige dochter heeft, Tutar.

De nieuwe Borat-film is precies wat je ervan verwacht: totaal absurd. Borat 2 zit vol met momenten waar je mond van openvalt, waar de uitgelekte scène met Trumps advocaat Rudy Giuliani er nog maar één van is. De nieuwe film kan natuurlijk niet tippen aan het eerste deel uit 2006, maar dat maakt helemaal niks uit. De formule werkt nog steeds en dat is vooral te danken aan de Bulgaarse actrice Maria Bakalova, die Borat’s dochter Tutar speelt. Borat Subsequent Moviefilm brengt gewoon weer een beetje licht in deze donkere corona-tijden. Borat 2 is precies wat we nu nodig hadden.