Must-see van de week: Focus
Bron: Warner Bros

Must-see van de week: Focus

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Daniël.

Deze week wil ik het hebben over Focus, een romantische actiefilm uit 2015 met Will Smith in de hoofdrol. Sinds april staat Focus op Netflix, echt een aanrader! In de vijf jaar oude film kruipt Will Smith in de huid van meesteroplichter Nicky Spurgeon, die zijn protegé Jess Barrett (gespeeld door Margot Robbie) de fijne kneepjes van het oplichters-vak leert.

Ik heb het probleem dat ik al zoveel films heb gezien, dat je na de eerste tien minuten van een nieuwe film al denkt te weten hoe het gaat eindigen. Alle films lijken toch wel een beetje op elkaar, dus aan de hand van eerder gekeken films voorspel je de afloop. In je hoofd bedenk je hoe het verhaal zal lopen en vaak komt je voorspelling ook echt uit, maar bij de film Focus is dat echt onmogelijk. De eerste 40 minuten vindt er zwendel na zwendel plaats, waardoor je eigenlijk verwacht dat het op een gegeven moment helemaal fout gaat en zij daarna ‘de zwendel van de eeuw’ moeten uitvoeren om zich uit alle problemen te redden. En wat je verwacht, dat gebeurt. Althans, dat denk je. Ook Nicky’s grote fout blijkt een zwendel.

Dat is nog maar het begin. Er zitten zoveel plot twists in Focus. Als je later tijdens de film even denkt de afloop weer te kunnen voorspelen, gebeurt er weer iets waardoor je weer op het puntje van je stoel zit. De film draait niet alleen om Will Smith die mensen oplicht, ook als kijker word je flink voor de gek gehouden. Focus is echt een totale mindfuck.