GTST Klassiekers: Frits is ineens weer springlevend

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd. Vandaag naar 2005.

Er rust een groot geheim rondom de familie van Houten. Hier proberen Jack en Sjors achter te komen. Zij weten pas sinds kort dat zij dezelfde vader hebben: Frits van Houten. Zij hebben hem helaas niet gekend. Hij werd namelijk vermoord in bad in zijn hotelkamer. Iemand gooide een televisie terwijl hij in bad zat. Dat heeft hij niet overleefd, toch?

De geheimen worden langzaam maar zeker opgelost. Zelfs de ex-vrouw van Frits, Dian, doet mee aan het onderzoek. Want zij wil ook wel weten waar de schatten van Frits zijn gebleven. Ineens gaat er een shock door Meerdijk. Ineens blijkt Frits voor de ogen van Jack, Sjors en Dian op te duiken. Ze weten niet wat hen overkomt. Hoe is dat mogelijk? Hij was toch overleden? Er zijn zoveel vragen waar langzaam maar zeker een antwoord op komt. 

De moordenares, Hanny, zit levenslang in de gevangenis. Via haar horen Jack en Sjors dat ze nog een halfzusje, Wiet, hebben. Zij voelt de spanning toenemen. Zij zat jarenlang in de gevangenis. Maar Frits leeft nog, hoe is dat mogelijk. Ze houdt de geheimen stil en durft niets te zeggen. Waarom zwijgt zij over zoiets groots? 

Dubbelganger?

Al snel wordt het allemaal duidelijk. Frits is Frits niet, het is Hans van Houten. Frits bleek een tweelingbroer te hebben. Hier heeft hij nooit een woord over gesproken. In de bewuste nacht in zijn hotelkamer kreeg hij ruzie met Hans. Hij gooide woedend de televisie in bad en vertrok. De politie had al snel een dader in beeld: Hanny.

Een lange tijd had Sjors gedacht dat ze haar vader eindelijk leerde kennen. Haar moeder, Martine, leerde ze al eerder kennen. Helaas was het allemaal schijn. Niets was wat het leek, helaas. Hans heeft de boel belazerd. Zijn doel was om achter de eigendommen van zijn broer te komen. Dat is hem bijna gelukt. Dian was diegene die hem doorkreeg. Ontkennen was geen optie meer. Hij gaf toen wat hij had gedaan en belandde uiteindelijk in de gevangenis. 

Het was een bijzonder spannende verhaallijn. Als kijker kon je maar moeilijk geloven dat Frits nog in leven was. Het leverde een stormvloed aan vragen op. Je bleef maar kijken om erachter te komen hoe het nu werkelijk zat. Dat GTST deze verhaallijn introduceerde was bijzonder goed gelukt. Want wie had er nu verwacht dat Wiet ineens zou opduiken?

Inmiddels ligt deze verhaallijn ver achter ons. De hele familie van Houten is inmiddels uit Meerdijk vertrokken. Sjors vertrok onlangs naar Berlijn om bij haar dochter te kunnen zijn. Of de familie van Houten nog een keer terugkeert naar Meerdijk is nog maar sterk de vraag. Voorlopig moet de kijker het zonder deze familie doen.