GTST Klassiekers: Brand in BOKS brengt Meerdijkers in levensgevaar

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd. Vandaag naar 2017.

Veel Meerdijkers verzamelden zich in café BOKS. Rover stond op het punt om een lezing te geven over de komst van een asielzoekerscentrum in Meerdijk. Zijn goede vriend Amir was maar wat blij met de aandacht en hulp van Rover. De zaal was goed gevuld met mensen die interesse hadden in de bijeenkomst. Ondertussen vierden Rikki en haar kinderen een klein feestje. Samen met Job hadden ze een gezellige dag. Alles leek erop als het een normale dag zou worden.

Maar toen kwam Aysen ineens langs. Aysen was op zoek naar Rik, maar hij was net als Bing ineens spoorloos verdwenen. Op de bovenverdieping had Maxime het gezellig met Bill. De twee groeiden naar elkaar toe en werden heel hecht. Hoewel Maxime in het begin nog moeite had met de ex van haar vriendin Linda, gingen de twee er wel voor. Ineens werden ze gestoord door een harde klap van buiten. Ze gaven er verder geen aandacht aan. Totdat ze ineens iets vreemds roken. 

Grote paniek

Er was een brand veroorzaakt in BOKS. De brand greep razendsnel om zich heen. De paniek sloeg meteen toe in BOKS. In de zaal waar de bijeenkomst in volle gang was, kunnen de gasten geen kant op. De nooduitgang was geblokkeerd en de normale doorgaan is omringd door vuur. Sjors weet zich geen raadt meer. Gelukkig is Amir bij haar in de buurt om haar te bij te staan. Linda maakt zich zorgen om Anton en Sam. Zij waren vlak daarvoor even de zaal uitgelopen. 

Janine belt ondertussen met Ludo. Hij had een afspraak en was vlak voor de brand weggegaan. Wanneer hij de paniek in de stem van Janine hoorde, haastte hij zich terug naar BOKS. De brandweer was al druk bezig om mensen te helpen. Wanneer Nina aankomt bij BOKS raakt ook zij in paniek. Is Bing nog binnen? Wat gebeurt er allemaal binnen? Wie is er nog binnen?

Belangrijke keuze

Sjoerd komt ook aan en hoort dat Rikki en Aysen nog binnen zijn. Hij haast zich naar binnen en ziet zowel Rikki als Aysen bewusteloos op de grond liggen. Hij kan slechtst één van de twee als eerste redden. Wanneer hij één iemand in veiligheid heeft gebracht wil hij terug naar binnen. Maar de brandweer houdt hem tegen. Wie hij gered heeft, is een lange tijd onduidelijk. 

Gelukkig weet Ludo alle gasten in de zaal te bevrijden. Samen met Anton weet hij de deur open te breken. Helaas is er één dodelijk slachtoffer te betreuren. Een lange tijd is onduidelijk wie de brand niet heeft overleefd. In het ziekenhuis brengt Anton het slechte nieuws naar buiten. Hij laat aan Ludo en zijn familie weten dat Maxime is omgekomen. Bill is zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen. Hij is ternauwernood aan de dood ontsnapt. Wanneer hij later hoort dat Maxime is overleden, is hij kapot van verdriet.