GTST Klassiekers: Sjors leert biologische moeder kennen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Ineens was daar Sjors in Meerdijk. Ze was in het begin erg verlegen en moest duidelijk haar plek zien te vinden in haar nieuwe thuishaven. De reden van haar komst was in het begin een beetje onduidelijk. Ze zocht werk en kwam per toeval bij Janine uit. Zij was weer op zoek naar een oppas voor haar (toen jonge) kinderen: Nina en Lucas. Meteen was er een overduidelijke klik tussen Sjors en Janine. 

Maar was het allemaal wel toeval? Was er niet meer aan de hand? Na lang wikken en wegen deed Sjors waarvoor ze naar Meerdijk gekomen is. Ze beweerde dat Janine haar biologische moeder was. Janine was met stomheid geslagen. Hoe kon Sjors denken dat Janine haar moeder was? Maar Sjors is meer dan overtuigd van haar gelijk. Janine is haar echte moeder, de moeder die haar bij de geboorte afstond. 

Adoptie

Janine ging terug in de tijd. Ze dacht aan het moment dat Sjors ter wereld kwam. Zij en haar goede vriend Daniël wisten dat de moeder van Sjors niet voor haar kon zorgen. Zelf konden ze de verzorging ook niet aan. Ze besloten om het kindje, Wendela, af te staan voor adoptie. De familie Langeveld sloot Wendela meteen in hun hart en noemden hun dochter vanaf toen Sjors. Blijkbaar hebben de adoptieouders Sjors ingelicht. Zij dachten dat Janine inderdaad de biologische moeder was. 

Wie was dan toch echt haar moeder? Janine vertelde Sjors alles over haar biologische moeder. Het ging om de meest beruchte vrouw van Meerdijk: Martine Hafkamp. Ze beviel van Wendela (Sjors) en belandde toen in de gevangenis. Voor Sjors was het allemaal erg verwarrend. Haar moeder leek totaal niet op haar. Wilde ze haar criminele moeder wel leren kennen? 

Voor Sjors stond het vast: ze wilde haar echte moeder leren kennen. Samen met Janine besloten ze om Martine op te zoeken in de gevangenis. Even is het wat onwennig allemaal. Natuurlijk herkende Martine Janine meteen. De twee hebben elkaar wel vaker gezien in het verleden. Maar Sjors herkende ze niet meteen. De blijdschap was dan ook groot voor Martine. Eindelijk kon ze haar dochter in levende lijven weer eens zien.

Toekomst

Niet veel later kwam Martine vrij. Ze kon een toekomst opbouwen met haar dochter. Niet iedereen was blij dat Martine op vrije voeten kwam. In de loop der jaren heeft ze meer vijanden dan vrienden gemaakt. Vooral met zakenman Ludo heeft Martine veel problemen. De twee kunnen elkaar niet luchten of zien. 

Helaas viel Martine weer in haar oude patroon. Ze werd in de val gelokt door Ludo. Met de rug tegen de muur moest ze Meerdijk verlaten. Ze kon geen afscheid nemen van Sjors. Met pijn in het hart vertrok Martine per boot uit Meerdijk. Was dit dan werkelijk het einde tussen Sjors en Martine? Zouden ze elkaar echt nooit meer zien? 

Jaren later dook Martine weer op. Ze was jaren van de radar verdwenen. In Rusland was ze bezig met een wraakplan op Ludo en zijn familie. Jack, de halfbroer van Sjors, kwam erachter dat Martine in leven was. Hij besloot Sjors in te lichten via Wiet, hun halfzusje. Eenmaal in Rusland weet Sjors niet wat haar overkomt. Haar moeder is terug in haar leven. Dit keer wil ze onderdeel blijven van haar leven. Maar dat is niet helemaal gelukt.