GTST Klassiekers: Nina redt haar moeder van de dood

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd. Vandaag naar 2002.

De bruiloft van Ludo en Janine had een groot feest moeten worden. Familie en vrienden verzamelden zich bij het huis van de familie Sanders. Het weer was prachtig, de bruid zag er fantastisch uit, niets leek er meer mis te kunnen gaan. Helaas bleek het net allemaal anders dan gedacht. Ludo trouwde wel, maar met de verkeerde vrouw. 

Zijn overleden vrouw Sophia bleek nog in leven te zijn. Stiekem hoopte zij op een nieuwe kans met haar Ludo, maar daar was Janine ineens tussen de twee. Sophia leek als twee druppels op Janine. Daar maakte Sophia maar wat graag gebruik van. Zij besloot de plek van Janine in te nemen: letterlijk.

Levend begraven

Sophia deed zich voor als Janine. De echte Janine werd levend begraven in de tuin. Niemand leek door te hebben wat er speelde. Na het ja-woord was Sophia een gelukkige vrouw. Eindelijk was ze weer de vrouw van Ludo. Toch merkten de vrienden van Janine iets vreemds op. Zelfs de jonge Nina merkte dat haar moeder haar moeder niet was.

Wanneer Nina in de tuin aan het spelen is, hoort ze iets vreemds. Janine merkt waar ze is en roept om hulp. Nina hoort haar eigen moeder om hulp schreeuwen. Niemand heeft door wat er in de tuin allemaal speelt. Wanneer Nina haar moeder bevrijd heeft, lopen ze samen naar de feestgangers. Iedereen is in shock als ze beseffen wat er gaande is. 

Het was één van de meest spannende zomer-cliffhangers ooit gemaakt. Het leek er echt op alsof Sophia de plek van Janine innam. Maar voor hoelang zou ze dat überhaupt hebben volgehouden? De karakters verschillen zoveel van elkaar. Zelfs Nina had door dat er iets niet klopte aan haar ‘moeder’. Het gevoel van opluchting was dan ook groot toen Janine en Nina op het feest arriveerden. 

Paniekaanvallen

De gevolgen van de zomer-cliffhanger hebben een poosje aangehouden. Janine kreeg last van paniekaanvallen. Ze was ergens ook boos op Ludo. Hoe kon hij trouwen met Sophia? Waarom heeft niemand gemerkt dat er iets niet klopte. Het was een bizar moment. Misschien wel één van de meest bizarste momenten ooit. 

Het feit dat iemand de plek van Janine inneemt, zonder dat iemand dat merkt is voor ons een groot raadsel. Gelukkig merkte Nina dat er iets niet klopte. Zij heeft het leven van haar moeder gered en heeft ervoor gezorgd dat iedereen inzag wie Sophia in werkelijkheid was. Iedereen zat letterlijk op het puntje van zijn stoel. Hoe kon het zo ontzettend uit de hand lopen? 

Gelukkig is het voor Janine goed afgelopen. Sophia werd opgepakt door de politie. Ludo en Janine kwamen weer bij elkaar en alles leek goed. Maar het verleden weet wat er daarna allemaal is gebeurd. Ludo en Janine zijn zo vaak uit elkaar gegaan. Inmiddels zijn ze weer gelukkig met elkaar. De vraag is nu meer hoelang dat nog duurt. Want met die twee weet je het maar nooit.