GTST Klassiekers: Martine Hafkamp verdwijnt opnieuw van de radar

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

Het was een enorme shock voor Ludo: Martine Hafkamp bleek nog in leven. Na een jarenlange vermissing stond ze ineens weer in Meerdijk. Samen met Sjors, haar dochter, begon Martine aan haar nieuwe leven. Ondertussen was ze druk bezig om Ludo het leven zuur te maken. Ze wilde wraak voor alles wat Ludo haar aan heeft gedaan. 

Geen steun

Maar Sjors vond het allemaal ver gaan. Ze kon niet geloven dat haar moeder al die jaren bezig was met wraak nemen. Het paste totaal niet bij de goedgelovige Sjors. Dus stond Martine met de rug tegen de muur. Hoe kon ze haar plannen nu nog uitvoeren? Alles leek uit te komen, alles waar Martine al jarenlang mee bezig is geweest. 

Voor Martine zat er niets anders op dan vluchten. Voor de ogen van Sjors stapte Martine een helikopter in. Net op tijd wist Nina, de dochter van Ludo, ook in de helikopter te klimmen. Ze probeerde om Martine tegen te houden. Helaas hield Martine zich niet tegenhouden. Ergens vond ze het wel grappig dat Nina haar vader probeerde te helpen. 

De sprong

Toen de helikopter boven zee vloog, gebeurde het onmogelijke. Martine deed haar gordel af. Ze keek Nina aan en zei ‘doe de groeten aan je vader’ en sprong het water in. De helikopter keerde terug naar Meerdijk. Er werd meteen een zoektocht op touw gezet. Van Martine ontbrak ieder spoor. Tot op de dag van vandaag is er niets meer van Martine vernomen. 

Voor een tweede keer liet Martine haar dochter Sjors in de steek. Voor Sjors stortte haar hele wereld in. Ze hoopte op een tweede kans met haar moeder. Ze hoopte dat Martine tot inkeer kwam. Dat is uiteindelijk niet gebeurd. Daarna verdween bij Sjors de hoop op een teken van leven. Ze wist dat haar moeder niet terug zou keren. Het einde van Martine is een feit. Toch?