GTST Klassiekers: Romy speelt met de levens van Sjors en Amir

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd.

De oh zo onschuldig ogende Romy is allesbehalve onschuldig. Ze blijkt aan een dubbele persoonlijkheid te hebben. Alleen bij Amir lijkt ze zich op haar gemak te voelen. Het is dan ook niet raar dat ze verliefd op hem wordt. Klein probleem in het hele verhaal: Amir is net getrouwd met Sjors. 

Dat nam niet weg dat Romy heel ver is gegaan. Ze liet iedereen aan Sjors twijfelen. Voor Sjors werd al snel duidelijk dat Romy niet helemaal ‘eerlijk’ was. Amir wilde er niets van weten en wees Sjors de deur. Iemand in een rolstoel mag je niet vals beschuldigen. Maar Romy was echt een groot gevaar voor Meerdijk. 

Nadat duidelijk werd dat Amir niets van haar wilde weten, draaide ze volledig door. Ze gaf Amir soep met rattengif erin. Na een flink bord soep begon hij zich slecht te voelen. Sjors kwam net op tijd aan om hem te helpen. Maar Romy liet zich niet zomaar tegenhouden. Zij besloot wraak te nemen op Sjors. Zowel Amir als Sjors moesten vechten voor hun leven. 

Geluk bij ongeluk nam Romy zelf ook rattengif in. Hierdoor kreeg ze een elliptische aanval. Een moment voor Sjors om hulp in te schakelen. Ternauwernood wisten Amir en Sjors de aanval van Romy te overleden. Romy werd naar het ziekenhuis gebracht en korte tijd later in de gevangenis gestopt. 

Er was nog een slachtoffer in het verhaal: Rover. Hij had een oogje op Romy maar zij wilde niets van hem weten. Dus besloot ze hem uit te schakelen. Net op tijd werd hij gevonden door Linda en Jojo. Maar nog voor hij in de ambulance werd vervoerd, riep hij nog om Romy. Niet veel later kwam er een einde aan de relatie tussen Jojo en Rover.