Vanavond op tv: RTL4 stopt na 27 jaar met Eigen Huis & Tuin in huidige vorm
Bron: Sonja Velda Fotografie

Vanavond op tv: RTL4 stopt na 27 jaar met Eigen Huis & Tuin in huidige vorm

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanavond is de laatste aflevering van het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin te zien. Het klusprogramma stopt vanaf vanavond in de huidige vorm van het programma. Evelyn Struik, Thomas Verhoef en Tom Groot zijn vanavond voor het laatst te zien. Tot en met augustus worden compilaties van Eigen Huis & Tuin uitgezonden.

RTL gaat op zoek naar een nieuwe manier hoe ze het programma kunnen aanbieden.  "Natuurlijk nemen we geen afscheid van het merk Eigen Huis & Tuin. Het tv-programma krijgt in de toekomst in een andere vorm en een lagere frequentie een mooie nieuwe plek bij RTL 4, zodat de fans hun geliefde gids op het gebied van wonen en tuinieren niet hoeven te missen."

Ook is Eigen Huis en Tuin best een duur programma om te maken. "Daarom kiezen we ervoor om Editie NL vanaf september door te trekken naar de zaterdag en zondag. Dat is te doen met een beperkte investering. Bijkomend voordeel is dat onze vooravond dan zeven dagen per week horizontaal geprogrammeerd is", aldus de programmadirecteur.

De doordeweekse programmering in de vooravond wordt doorgetrokken naar het weekend. Waardoor de uitzendingen van Editie NL ook op zaterdag en zondag te zien zijn.