Big Brother: De clown is terug en een speciale mysterie box
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: De clown is terug en een speciale mysterie box

Geschreven door Luc van der Velde Laatste update:

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Daar zijn we dan aanbelandt, de finale week! En wat voor week was het! Oud-bewoners betraden opnieuw het huis, er was een kermis in de Game-Room, er werd ouderwets getennist, een groot feest, videoboodschappen van kijkers en oud-bewoners en de laatste bewoner moest op de valreep het huis verlaten. Vanavond is het dan zover, de grote finale van Big Brother 2022! Mocht je deze week het een en ander gemist hebben? Ik vat de week zoals gewoonlijk weer samen, zodat jullie voorbereid zijn op vanavond! Dit was de finale-week van Big Brother 2022:

Goodbye “Gracias” en naar de kermis

Doordat Nouchine en Kristof besloten hadden om Salar mee te nemen de finale-week in, waren Tobias en Grace, alias Gracias, vorige week genomineerd. De dag dat Gracias uit elkaar moest gaan was aangebroken. Grace kreeg de meeste stemmen en was hierdoor de vierde bewoner die door mocht naar de finale-week en Tobias het huis moest verlaten. 

Eindelijk werd ook bekend gemaakt aan de laatste vier bewoners, dat de finale op 26 maart, zal plaats vinden, tot grote schrok van de bewoners! Toch waren ze door het dolle heen en konden de top vier vieren met champagne. Ook werden de bewoners naar de Game-Room geroepen waar een kermis stond opgebouwd. Iedere bewoner moest apart een onderdeel doen om geld te verdienen voor een groot feest wat ze de dag erna zouden krijgen. Dit feest kostte 3000 euro.

Nouchine ging poffertjes bakken en verdiende hiermee 440 euro. Salar wilde het onderdeel balgooien doen en de bedoeling was om clowns-koppen om te gooien. Er stonden vijf clowns-koppen wat ieder 250 euro op kon leveren. Hij had zeven ballen en dus zeven keer de kans. Hij gooide drie koppen om en verdiende dus 750 euro in totaal.Grace ging een cabine in waar het geld omhoog geblazen werd. Zij mocht een witte overall aantrekken en laten insmeren met behanglijm.

In 45 seconden moest zij zoveel mogelijk geldbiljetten aan haar overall geplakt krijgen. In 45 seconden tijd is het haar gelukt om 3990 euro bij elkaar te sprokkelen. Dus het feest was al bij elkaar verdiend. Kristof waagde zich aan de boksbal. Hoe harder hij sloeg, hoe meer geld het opleverde. Hij verdiende hiermee 1000 euro. In totaal was er dus 4990 euro verdiend en het feest kostte de bewoners 3000 euro, de overige 1990 euro werd bij de jackpot opgeteld.

Big Brother gaf aan dat het de volgende dag een heel bijzonder feest zal worden! De bewoners liepen gelijk te speculeren: Zou het met oud-bewoners zijn? Met familie en vrienden? Of moet er iemand van hun alsnog het huis verlaten?

The Pink-Broccoli-queen is back!

De volgende ochtend om 10.30u klonk een zware gong geluid. De bewoners schrikken en weten niet wat er staat te gebeuren. Op eens gaat de grote rode poort open en stapt er iemand met een roze huispak en een kar met broccoli, rijst en kip de tuin binnen! Het is oud-bewoonster Kitty! The Pink-broccoli-kitchen queen has returned to the house! De bewoners waren door het dolle heen om Kitty weer te zien en ze kreeg een heel warm welkom. Al gauw begonnen de bewoners verder te speculeren: “Dan komen er nog meer oud-bewoners, bro, sowieso!”.

En dat klopte! Na heerlijk bijgepraat te hebben met Kitty, die overigens dit keer haar koffer wel mee mocht nemen en gauw het roze huispak heeft ingewisseld voor andere kledij en een Youtube video te hebben bekeken van “Kitty in de keuken” (klik hier voor Kitty's kanaal), verscheen ineens het beeld van de Game-Room op het scherm in de Woonkamer. De deuren gingen open en oud-bewoners Hanne en Julio stapten de Game-Room binnen. 

Zij moesten eerst, voordat ze het huis mochten betreden, een Hunger-Game spelen en niet zomaar een! De oude pingpong challenge was terug, maar dit keer met een parcours die ze samen moesten afleggen. Door het zwevende balletje tussen hun gezichten te klemmen moesten zij door het parcours heen zonder het balletje te laten vallen. Elk balletje dat ze naar de overkant brachten, leverde vier euro op voor het boodschappen budget. In totaal hadden ze 39 ballen naar de overkant gebracht en dit leverde in totaal 156 euro op voor het boodschappen budget.

Een heel speciale mysterie-box

Nadat Julio en Hanne het spel hadden gespeeld, mochten ze eindelijk het huis betreden en heerlijk bijkletsen met de bewoners en ook kennismaken met Kitty. Kitty was natuurlijk al het huis uit toen Julio en Hanne hun intreden deden in het Big Brother huis. Tijdens het bijkletsen ging ineens het geluid af van de rode knop in de tuin! Julio rende naar buiten en drukte op de knop. Hierdoor mocht hij de boodschappen gaan doen in de Mini-Mall. Daar aangekomen stonden van alle afgelopen weken de Weekly-basics te koop. Maar ook was daar de Mysterie-Box weer en deze wilde Julio heel graag kopen. Hierdoor raakte het budget in de min, maar omdat het de laatste week was, streek Big Brother, zo meedogenloos dat hij is, over zijn grote hart. 

De Mysterie-Box was niemand minder dan “Ik wil drama!”- oud-bewoner, Peter! De vierde oud-bewoner die het huis herintrad. Hij kwam via het luik, waardoor Kristof tijdens zijn eerste Secret Mission doorheen kwam, de Mini-Mall binnen tot grote schrik van Julio. Niet omdat het Peter was, maar puur doordat Julio niet verwachtte dat het luik open ging! De bewoners waren opnieuw door het dolle heen en konden heerlijk bijkletsen met de oud-bewoners. Kitty mocht haar favoriete plaatsje in de keuken nog eenmaal innemen om de felbegeerde broccoli-beignets te maken met gemarineerde kipfilet.

Eindelijk een “dikke fissa”

Na het avondeten riep Big Brother om dat ze zich gereed konden gaan maken voor het grote bijzondere feest. Ook het huis zelf moest nog gereed worden gemaakt doormiddel van versiering die de bewoners in de Mini-Mall konden pakken. Na het versieren van het huis en zichzelf omgekleed te hebben, moesten de bewoners in de slaapkamer wachten, omdat er een karaoke-set opgebouwd werd in de Woonkamer. Dat was overigens niet het enige, want toen het opgebouwd was kwam er nog een laatste oud-bewoner via de grote rode poort naar binnengeslopen. Het was niemand minder dan Dimitri.

Dimitri sloop de Woonkamer binnen en zette het eerste liedje in van de karaoke. De bewoners hoorden dit en renden richting de Woonkamer waar ze Dimitri zingend aantroffen. Nu kon het feest eindelijk beginnen! Over de zangkunsten van de bewoners zal ik het maar niet hebben. Maar waar feest is is alcohol en waar alcohol is ontstaan leuke maar ook minder leuke situaties. Grace en Nouchine vonden dat de mannen te snel het bier dronken en wilden een paar flessen verstoppen tot irritatie van Salar. 

Dimitri sprak Kitty aan op haar uitspraken over hem en oud-bewoonster Vera, maar ook over dat hij op Salar had gestemd. Hij had dit liever zelf willen bespreken en willen uitleggen aan Salar. Dit heeft hij ook gedaan die avond en Salar begreep het volkomen en de twee zijn nog steeds maatjes voor het leven. De mannen hadden de tijd van hun leven en Salar was zelfs zo dronken dat zijn haar en kleding niet meer toededen. Met kleding en al sprong hij een paar keer de hottub in en viel er letterlijk ook weer uit.

Kristof had ook flink genoten van het hele feest en de gevolgen waren dan ook zwaar voor hem die nacht en natuurlijk de volgende dag. ’s Avonds een man, ’s ochtends een man. Het gesnurk van Kitty hield het niet bij het gekreun en gesteun van Kristof die nacht.

Een oud-bekende challenge

In het vorige seizoen moesten de bewoners tennisballen die afgeschoten werden, over de schutting heen slaan voor geld. Dit seizoen was dat ook weer het geval. Alle ballen mochten erover geslagen worden, behalve de blauwe ballen, Salar welbekend. 

Iedereen deed mee met dit spel. Elke bal die over de schutting geslagen werd, leverde 30 euro op voor de jackpot, maar werd de blauwe bal geraakt, was de desbetreffende speler het bij elkaar gespeelde bedrag kwijt. In totaal hebben de bewoners 990 euro verdiend voor de jackpot.

Tijdelijk afscheid

Toen was het weer tijd om afscheid te nemen van de oud-bewoners. In de volgorde dat ze binnenkwamen, moesten ze ook weer vertrekken. Kitty door de rode poort, Julio en Hanne via de Game-Room, Peter via het geheime luik in de keuken richting Mini-Mall en Dimitri ook weer door de rode poort. Dan komt het besef bij de bewoners dat het huis echt ineens heel stil is met vier bewoners. Maar het afscheid is van korte duur, want zij zien elkaar vanavond weer bij de grote finale.

Videoboodschappen van kijkers

Big Brother had de kijkers en fans gevraagd om vragen in te sturen doormiddel van een videoboodschap. Deze werden nadat de oud-bewoners vertrokken waren, getoond op het scherm in de Woonkamer. Het deed de bewoners heel goed om zulke lieve vragen en berichten te krijgen, maar aan de andere kant konden ze het zich niet voorstelen dat ze fans hadden die speciaal voor hun berichten ingestuurd hadden. 

De laatste jackpot challenge

De bewoners werden naar de tuin geroepen voor de ‘allerlaatste’ jackpot challenge. Het geld wat hiermee verdiend zou zijn op het einde van het spel, wordt in de finale pas bekend gemaakt door Big Brother.

In de tuin hing een sleutel aan visdraad die zij alleen met hun mond eraf moesten krijgen. Nadat ze de sleutel eraf gekregen hadden konden ze met deze sleutel een hamer, die vast zat aan de ketting, losmaken en een houten kistje, waarin een bal zat, kapot slaan. Dit balletje was nodig voor het eindspel. Het eindspel was een groot blauw oog. Doormiddel van twee touwen konden ze een balk, waarop het balletje gelegd moest worden, omhoog tillen. 

Door de balk omhoog en schuin te tillen konden ze de bal laten rollen over de blauwe lijnen van het oog en proberen de bal in het midden van het oog te krijgen. Dit was niet simpel, want het oog bestond uit blauwe banen, maar rondom was het gewoon open en kon het balletje heel makkelijk eraf vallen en rollen. Het is ook drie bewoners niet gelukt om de bal in het midden te krijgen, behalve Salar. Wat de opbrengst is van zijn inzet, horen we dus vanavond als het goed is!

Op de valreep naar huis

Er was bekend dat Salar, Grace of Nouchine het huis nog voor de finale moest verlaten. De kijker kon stemmen op zijn favoriet. De volgende dag werden Salar, Grace en Nouchine naar de Game-Room geroepen, alwaar hun koffers gereed stonden. Heel de dag werden ze in spanning gehouden, maar ’s avonds rond 21.30u, dit werd uiteindelijk rond 22.00u, zou bekend worden gemaakt wie alsnog het huis moest verlaten.

’s Middags werd Nouchine naar de Dagboekkamer geroepen omdat ze op de rode knop in de tuin had gedrukt toen deze afging en moest vier spellen verdelen onder de bewoners, om zo toch nog extra geld te kunnen verdienen. 

Nouchine koos ervoor een ballon binnen 60 seconden zo hard op te blazen tot het klapte. Grace gaf zij een bakje met blauwe ballen, nee ik zal geen grapje meer maken over Salar. Binnen 60 seconden moest Grace, door te twerken, alle ballen eruit proberen te krijgen. Grace begon te twerken en binnen no-time waren alle ballen eruit.

Salar moest een schaal met roze ballen en daar zijn ze weer, blauwe ballen die in het midden lagen, de roze ballen eraf blazen terwijl de blauwe ballen erop bleven liggen. Dit mislukte helaas. Kristof moest met zwemslippers aan en een plateau op zijn hoofd, bevestigd aan een helm, een wrap omhoog flippen met de flippers en laten landen op het plateau. Deze moest drie seconden op het plateau blijven liggen. Wat het totaal verdiend bedrag is, horen ze ook vanavond in de finale van Big Brother.

Daarna ging de brievenbus af en kregen ze een feestmaaltijd, voor het laatst met zijn vieren, want ’s avonds was het zover, daar stond het presentatie duo, Peter en Geraldine, klaar in de Game-Room om de afvaller op te vangen. Het was tijd en Big Brother maakte in de Woonkamer bekend wie de eerste bewoner was die naast Kristof in de finale kwam te staan. 

Grace kreeg haar naam als eerst te zien en daarna ook Salar. Dit betekende dan ook dat Nouchine het huis moest verlaten. Een beetje verdrietig, maar toch ook wel opgelucht vertelde zij aan Peter en Geraldine. Als verrassing was ook Dago, haar vriend, naar het Big Brother huis gekomen en was het een fantastisch weerzien tussen team “dikzak”, hoe zij elkaar altijd noemen.

Wie is voor wie?

Naar de Woonkamer geroepen, kregen de drie finalisten alle oud-bewoners, stuk voor stuk te zien op het scherm. Ieder liet voor zich weten op wie zij gingen stemmen. Kristof kreeg van geen van de oud-bewoners een stem, hoewel sommige oud-bewoners het elk van hun drie wel gunden, maar de stem toch naar Grace of Salar ging. Kristof vatte dit wel sportief op vond ik. Hij grapte nog dat hij snel zijn koffers moest gaan pakken en altijd wel het gevoel had dat Grace en Salar sterker stonden dan hijzelf.

Een barbecue en een speciale Mini-Mall

Nu dat de drie finalisten bekend zijn, kregen ze van Big Brother een barbecue om dit te vieren. Ook werden de finalisten naar de Mini-Mall geroepen. Daar aangekomen troffen ze allerlei kleding en andere producten aan om zich klaar te stomen voor de finale van vanavond. Verschillende jurken, broeken, colberts, overhemden, drogmetica, hoeden en noem maar op. Ze hadden meer dan genoeg om uit te kiezen. Wat ze gekozen hebben? Kijk vanavond naar de liveshow en ontdek het zelf!

Je kan nog steeds stemmen op je favoriet! Is dat Salar, Grace of Kristof? Vanavond zullen we eindelijk te weten komen wie de winnaar is van Big Brother 2022!

De grote finale van Big Brother 2022 is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en Play4. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!