Big Brother: Oud-bewoners terug in het huis en finalisten werken voor geld
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: Oud-bewoners terug in het huis en finalisten werken voor geld

Geschreven door Luc van der Velde

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Wat is het voorbij gevlogen! De laatste week, de finale week van Big Brother 2023 zit er op! Vanavond weten we wie zich tot winnaar mag uitroepen van Big Brother 2023, maar niet voordat ik voor de laatste keer dit seizoen jullie bij heb gepraat wat er allemaal is gebeurd de afgelopen week. Zo zijn er deze week alsnog twee bewoners naar huis gegaan, hebben ze campagne gevoerd en kregen ze allemaal een Freeze! Ik praat je weer graag bij, dit gebeurde er in de finale week:

One Winner Week

Vorige week konden we zien dat Danny de minste stemmen had gekregen en het huis moest verlaten. Hierna maakte Big Brother zoals gewoonlijk het nieuwe en tevens laatste thema bekend: One Winner Week. Hierna werden de bewoners naar de Game Room geroepen waar allemaal grote foto’s stonden van oud-bewoners en een bak met allemaal vragen waar ze eerlijk antwoord op moesten geven. De eerste vraag kwam met een videoboodschap van Danny aan Jason: “Is er nu wel of geen deal gesloten met Jolien?”, waarop Jason antwoordde dat er niet was afgesproken wie op wie zou gaan. Dit klopt ook, er was alleen een deal gesloten om niet op elkaar te gaan.

Verder kwamen er vragen voorbij wie het spel té serieus neemt, welke bewoner twee gezichten zou hebben of welke bewoner je iets kwalijk nam. Op die laatste vraag nam Bart zichzelf kwalijk dat hij een aantal weken terug Jason had genomineerd. Terwijl de bewoners in de Game Room de vragenronde hadden, kwamen via de poort drie oud-bewoners die de opdracht hadden gekregen om de Woonkamer te versieren. Chayron, Judy en Chelsea versierden de Woonkamer, zetten lekkere drankjes en hapjes op tafel en maakten in stilte nog even plezier door heel het huis. De huidige bewoners mochten namelijk hier niets van meekrijgen. Nadat alles versierd was, verlieten de oud-bewoners het huis.

Persoonlijk vond ik het heel jammer dat ze niet mochten blijven om mee te feesten. Nadat de vragenronde klaar was en de bewoners terug richting Woonkamer gingen waren ze blij verrast door de versieringen en heerlijke hapjes. De muziek begon te spelen en de laatste vijf bewoners hadden hun langverwachte feestje samen.

Werk aan de winkel!

Na het gezellige feest was het tijd om te gaan slapen. Halverwege de nacht waren er plots twee vroege vogels in het huis. Ilse en Jacqueline keerden kort terug om heel veel pingpong ballen te verstoppen. Dit zou onderdeel gaan zijn van een spel die de bewoners de volgende ochtend moesten gaan spelen. Ze verstopten de ballen onder een poef, in de hottub, barbecue, achter de spiegel bij de The Wall, in kledingkasten en noem maar op! Ze hadden de grootste lol met het verstoppen ervan. Ook deze oud-bewoners moesten na het verstoppen het huis weer stilletjes aan verlaten. De volgende ochtend werden de bewoners gewekt met het spel-geluidsignaal.

Ze werden naar de Game Area geroepen waar batjes lagen op een sokkel en een hoge grote koker. De bedoeling van het spel was om zoveel balletjes met het batje erin te mikken. Elke bal stond voor €1,00. Ze moesten dus op zoek door heel het huis en de tuin naar pingpong balletjes. Tijdens het zoeken begon het in de tuin ook nog eens te regenen, jawel, een ballen-regen! Ze kregen een uur de tijd om zoveel mogelijk balletjes in de koker te mikken. Na dit spel werd de koker verplaatst naar de Game Room en daar was de volgende oud-bewoner: Rob. Aan hem de taak om alle balletjes uit de koker te halen en te tellen. Tot op dit moment weten we nog niet wat het totaalbedrag is wat de bewoners aan ballen erin gekregen hebben. Misschien wordt dit tijdens de finale liveshow bekend gemaakt?

En toen waren er nog maar vier!

Big Brother maakte afgelopen maandag bekend aan de bewoners dat voor één van de bewoners het de laatste avond in het huis zou worden. In de Game Room stonden alle koffers gereed om in te pakken. De volgende ochtend zou bekend gemaakt worden wie de minste stemmen had gekregen van de kijkers en het huis via de Game Room, waar Tatyana en Geraldine stonden, moest verlaten. Helaas moest Lindsey, met de minste stemmen, het huis verlaten.

In de Game Room kreeg Lindsey haar hoogtepunten van in het huis te zien en waren er als verrassing haar moeder en schoonmoeder ook aanwezig. Onder het genot van een glas champagne proostten zij op Lindsey’s avontuur. Later verscheen de Erfenis van Lindsey op het scherm en haar 8 Coins gingen naar Charlotte. Ze vertelde dat ze samen met Jolien lekker wat suikers uit The Wall moest kopen.

Campagne voeren

De bewoners kregen de kans om zichzelf te promoten bij de kijkers. Één voor één moesten ze naar de Game Room komen met al hun Coins. Deze Coins konden ze gebruiken om allerlei tools te kopen om zichzelf nog beter te kunnen promoten. Jolien mocht als eerst, maar had nog maar twee Coins. Te weinig om een video met audio te kunnen kopen. Dus ging ze voor het maken van een poster, wat overigens gratis was. Alleen voor een goed spreuk en een foto van zichzelf moest ze wel twee Coins in totaal betalen.

Charlotte kocht een video met audio in grijswaarde beeld en voor muziek. Kleurenbeeld kostte namelijk nog meer Coins. Echter is deze muziek niet gebruikt, omdat een video van zichzelf maar een minuut mocht duren. Blijkbaar zat ze hier overheen en is dat laatste stuk eraf geknipt tot grote verbazing van Charlotte. Ze had natuurlijk wel betaald voor de muziek en vroeg of ze deze Coins dan terug mocht hebben. Hierop kreeg ze geen antwoord.

Jason kocht ook de video in kleur met audio en voor muziek op de achtergrond. Ook kocht hij twee fragmenten van hoogtepunten van hem in het huis waarop te zien was dat hij een boost kreeg door iets wat de fans voor hem hadden gedaan, zoals het vliegtuigje. Van de 40 Coins die hij nog had heeft hij er 26 uitgegeven. Bart gaf al zijn Coins uit aan een video in kleur met audio en muziek voor op het eind van zijn toespraak om de laatste seconden mee op te vullen. Later kregen zij hun eigen campagne beelden en poster te zien in de Woonkamer. Hierdoor kwam Charlotte er dus achter dat het laatste gedeelte niet gebruikt werd.

Een luxe ontbijt

Weer waren daar twee oud-bewoners die heel vroeg in de ochtend het huis betraden. Michelangelo en Chiara kwamen een lekker ontbijt-tafel klaarmaken voor de laatste vier bewoners. Het was de bedoeling om dit in stilte te doen, maar er werd best veel kabaal gemaakt en veel gelachen door die twee. De bewoners hadden dit ook gehoord en bij het zien van het ontbijt en de afwas die niet gedaan was moesten ze gelijk denken aan oud-bewoners die dit geregeld hadden, want de productie maakten nooit zoveel geluid. Blijkt dus dat ze gelijk hebben gehad.

Freeze sessie!

Ja inderdaad, het was weer eens tijd voor een Freeze! Maar niet één Freeze, maar wel liefst twee keer een Freeze sessie van twee stuks! Per gelukte Freeze sessie zou er €1000,- voor de jackpot verdient kunnen worden. Per bewoner kwam er een geliefde het huis in om hun geliefde bewoner te promoten voor de online kijkers. Eerst verscheen de nicht van Charlotte in het huis en mocht daar een praatje houden voor de online kijkers, maar vertelde ook hoe trots ze was op Charlotte.

Nadat de nicht van Charlotte het huis had verlaten volgde er meteen nog een geliefde voor een van de bewoners. Voor Bart verscheen zijn vrouw in het huis, maar Bart stond in een lastige positie, namelijk met een vrij zware pan hooghoudend. Zijn vrouw vertelde dat ze een hele andere kant van Bart heeft leren kennen en nog meer van Bart is gaan houden. Nadat de vrouw van Bart het huis had verlaten klonk daar het verlossende ‘Unfreeze’ van Big Brother en vertelde de bewoners dat de Freeze gelukt was. €1000,- werd toegevoegd aan de jackpot. Later op de dag was daar nog een Freeze sessie. De zus van Jolien betrad het huis en, je raadt het al, ook zij is ontzettend trots op Jolien.

Tot slot kwam het broertje van Jason binnen en wat heb ik genoten van dat ventje! Veertien jaar en zo welbespraakt! Hij hield een hele pleidooi voor zijn grote broer Jason en grapte nog dat Jason er helemaal stil van was, geweldig! Na deze Freeze sessie meldde Big Brother dat ook deze Freeze gelukt was en nogmaals €1000,- werd toegevoegd aan de jackpot. Hiermee is de huidige stand: €66.218,-. Er komt nog een bedrag bij, namelijk wat er verdient is met het pingpong spel. Rob heeft de aantal ballen geteld en waarschijnlijk wordt dit tijdens de finale liveshow bekend worden gemaakt.

Secret Missions van wie?

Big Brother maakte bekend dat de bewoners vaak een Secret Mission hebben gehad en moesten uitvoeren, maar er waren ook andere geheime opdrachten. Op het scherm verschenen de beelden van oud-bewoners die in het geheim opdrachten hebben uitgevoerd. Chayron, Chelsea en Judy die het feest voorbereid hadden, Ilse en Jacqueline die de pingpong ballen verstopten en Chiara en Michelangelo die zorgden voor het luxe ontbijt.

Volgens mij hebben ze geen beelden gezien van Rob die de pingpong ballen aan het tellen was? Ik denk, zoals eerder gezegd, dat ze dat tijden de liveshow in de finale te zien krijgen en daarvan de uitslag te horen krijgen.

De finalisten zijn…

Woensdag werd bekend gemaakt aan de bewoners dat ze opnieuw hun koffers in moesten pakken, want donderdag zal de laatste bewoner voor de finale het huis moeten verlaten. Afgelopen donderdag rond 11.15u, waren Geraldine en Tatyana weer live te zien in het huis vanuit de Game Room. Zij vertelden de bewoners dat de drie finalisten bekend werden gemaakt op het scherm, de naam die er niet op verscheen moest het huis via de Game Room verlaten. In willekeurige volgorde verschenen de namen op het scherm.

Als eerst verscheen Jason op het scherm en was hiermee de eerste finalist. Bart verscheen als tweede en Jolien als derde finalist. Dit betekende dat Charlotte de minste stemmen had gekregen en het huis moest verlaten. In de Game Room kreeg ook Charlotte haar hoogtepunten te zien op het scherm en waren er als verrassing haar moeder en broer aanwezig. Met champagne sloten zij het avontuur van Charlotte af. Jason, Bart en Jolien zijn dus de finalisten. Wie mag van jou Big Brother 2023 winnen? Je kan nog stemmen!

De finale van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en in België op Play4. Niks missen van Big Brother? Word lid van onze Facebook-groep!