GTST Klassiekers: Wiet richt ravage aan op bruiloft Nina en Noud

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd. Vandaag naar 2005.

Het zou een prachtige dag worden: de bruiloft van Nina en Noud. De twee geliefden hadden een prachtige dag gepland. Iedereen was in opperste feeststemming. Eindelijk konden de twee ‘ja’ tegen elkaar zeggen. Een groot deel van Meerdijk was uitgenodigd. Zelfs de ouders van Nina, Janine en Ludo waren erbij. Hoewel de verhoudingen toen niet goed waren, wilde Nina haar ouders er toch bij hebben. 

Niemand leek in de gaten te hebben dat Wiet naar de bruiloft kwam. Zij had al langer een oogje op Noud. Zij wilde dolgraag met hem een relatie. Helaas stond Nina in de weg. Dus moest Wiet een plan bedenken om van haar af te komen. De omgeving van Wiet had al langer in de gaten dat het niet goed ging. Sjors probeerde haar halfzusje nog op te vangen. Maar Wiet speelde het heel slim. Ze wist aan het oog van Sjors te ontkomen. Ze sloot Sjors op in de kast. 

Het wapen was weg

Even daarvoor wist ze aan het wapen van Jack te komen. Hij merkte dat zijn wapen weg was. Hij haastte zich naar de bruiloft, samen met Sjors. Maar Wiet was al lang op de locatie van de bruiloft. Voor haar ogen zag ze hoe gezellig Nina het met ‘haar’ Noud had. Ze was woedend en wilde maar één ding: Nina uit de weg ruimen. Ze besloot het wapen in te zetten. 

Op de dansvloer had niemand in de gaten wat zich vlak daarbuiten afspeelde. Alleen Janine kreeg Wiet in het oog. Ze zag hoe Wiet haar wapen richtte op Nina. Snel rende ze op Nina af. Ze wist de kogel op te vangen maar viel zelf op de grond. Na de knal raakte iedereen volledig in paniek. Iemand heeft een pistool. Wiet schrok zelf ook van het schot. Ze had Janine geraakt en raakte zelf ook in paniek. 

Ze vluchtte weg van de bruiloft, op de voet gevolgd door Jack. Ondertussen was de paniek nog niet voorbij. De tent waarin zich de gasten bevonden begaf het. De chaos werd compleet toen een houten balk instortte. Hierdoor waren er veel gewonden. Niemand leek te beseffen wat er nu was gebeurd. 

Meerdere slachtoffers

Al snel werd duidelijk dat Janine levensgevaarlijk gewond was. Ze had een schotwond aan haar hoofd en bleef lang in het ziekenhuis. Lucas raakte in een coma. Helaas viel er ook een dodelijk slachtoffer. Rosa, de huishoudster van de familie Sanders en moeder van Lorena, overleed aan haar verwondingen. Lorena kon niet beseffen wat haar was overkomen. 

Ondertussen werd Wiet opgepakt en werd veroordeeld. Ze werd naar een kliniek gebracht waar ze een lange tijd verbleef. De rust leek toen een beetje te zijn weergekeerd. Maar na een lange tijd kwam Wiet weer op vrije voeten. Vooral Lorena had grootte moeite om Wiet weer te zien. Door haar toedoen is haar moeder overleden.

Wiet is volledig gezond verklaard en wist haar plek weer te vinden in Meerdijk. Na een relatie te hebben gehad met Anna, vond ze het wel genoeg. Ze pakte haar spullen en was van plan een wereldreis te maken. Onderweg kwam ze Jack tegen, die haar weer in contact bracht met Sjors. De twee zijn momenteel nog altijd in het buitenland. 

Of Wiet ooit nog een keer terugkeert naar Meerdijk is nog maar de vraag. Niemand van haar familie woont nog in Meerdijk. Sjors en Lana zitten in Berlijn en Jack is in het buitenland. Haar grote liefde, Anna, is momenteel gelukkig met Jop, de zoon van Rik.