GTST Zomer-blog: De fatale klap voor Amir
Bron: RTL

GTST Zomer-blog: De fatale klap voor Amir

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 30ste seizoen.

De dag had zo mooi moeten worden. Sjors was druk in de weer om iets speciaals voor haar kersverse man Amir te regelen. Ze hadden elkaar eindelijk gevonden. Na een half jaar getrouwd te zijn, vond Sjors het wel reden voor een klein feestje. Voor het zover was moest ze nog wel veel zien te regelen. Gelukkig waren daar Shanti en Lucas om haar te helpen. 

Amir had die dag dienst in het ziekenhuis. Op een moment wordt hij opgeroepen voor een ernstig ongeluk. Samen met collega's stapt hij in een helikopter. Ze haastten zich naar de locatie van het ongeluk. Eenmaal op de locatie aangekomen is duidelijk wat er is gebeurd. Een auto is ingereden op een groep wielrenners. 

Dreigende situatie

Snel controleren Amir en zijn collega's de slachtoffers. De bestuurder van de auto is heel dwingend en eist hulp voor zijn vrouw. Door de klap met de wielrenners is zij uit de auto geslingerd. Amir gaf aan dat hij eerst bij de anderen ging kijken. Hier was hij het overduidelijk niet mee eens. Hij kwam dreigend tegenover Amir staan. Hier werd Amir niet warm of koud van. Hij ging verder met zijn werk. 

Ondertussen had Sjors het gezellig gemaakt in café De Koning. Ze had geen idee in wat voor gevaar haar man zich bevond. Amir had zelf ook niet door wat hem te wachten stond. Nadat hij bezig was met een slachtoffer te helpen ging het snel de verkeerde kant op. De automobilist besloot dat het tijd was voor actie. 

Hij vond dat zijn vrouw als eerste geholpen moest worden. Hij rende naar zijn auto en haalde er een honkbalknuppel uit. Net wanneer Amir even niet oplette volgde de klap. De automobilist gaf Amir een flinke klap met de honkbalknuppel. Amir bleef roerloos op de grond liggen. De automobilist pakte zijn gewonde vrouw op en reed weg. 

De collega's van Amir probeerden wat ze konden. Ze schakelden direct hulp in voor de gewonde arts. Ondertussen werd Sjors direct gebeld. Ze is in shock en kan niet geloven wat ze zojuist gehoord heeft. Samen met Shanti haast ze zich naar het ziekenhuis. Daar zien Sjors en Shanti hoe Amir wordt binnengebracht. 

Het einde voor Amir?

Wanneer de artsen hem proberen te redden krijgt Amir een hartstilstand. Sjors raakt volledig in paniek. Raakt ze haar man nu kwijt? Gelukkig wist Amir te overleven. Maar het leven van hem en Sjors veranderde wel volledig. Er volgde een lange periode van onzekerheid. Amir kreeg last van paniekaanvallen. Deze probeerde hij keer op keer te verbergen voor Sjors. 

Sjors was ondertussen druk bezig om de automobilist op te laten draaien voor zijn daden. Maar hij had zelf hele andere zaken aan zijn hoofd. Zijn vrouw heeft het ongeluk niet overleefd. Volgens Amir is hij genoeg gestraft, maar Sjors wil daar niets van weten. Zij wil dat hij boet voor wat hij haar huwelijk heeft aangedaan. 

Het wordt een lang gevecht met een slechte afloop. De automobilist vraagt Amir en Sjors om vergeving. Amir krijgt het over zijn hart maar Sjors heeft hier moeite mee. Niet veel later komt de automobilist om bij een eenzijdig auto-ongeluk. Hij laat zijn zoon Bobby achter. Op de begrafenis komt Amir met Bobby in contact. 

Amir wil iets goeds doen voor Bobby. Zonder overleg neemt Amir hem in huis. Sjors moet hier eerst niets van weten. Hun huwelijk komt wederom onder hoogspanning te staan. Is deze Bobby wel helemaal te vertrouwen? Het lijkt een hele aardige jongen, maar ondertussen is hij met hele andere zaken bezig. Hij heeft enorm veel negatieve invloed op Amir en zijn huwelijk met Sjors. 

Een spannend deel van de zomer-cliffhanger. Amir die een rake klap kreeg. Het leek er even op alsof hij het niet zou overleven. Gelukkig is hij er helemaal bovenop gekomen. Zijn huwelijk met Sjors heeft ook een (figuurlijke) klap gekregen. Dat is helaas niet goed gekomen. Inmiddels zijn de twee gescheiden en is Sjors inmiddels uit Meerdijk vertrokken. 

GTST keert op maandag 31 augustus weer terug bij RTL4. Tot die tijd blikt Sebastiaan elke vrijdag om 19:00 uur in de GTST Zomer-blog terug op het 30ste seizoen.