GTST Zomer-blog 2019: #7 Sjors & Amir

GTST Zomer-blog 2019: #7 Sjors & Amir

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het leven van Sjors (Melissa Drost) stond meteen op zijn kop. Haar eigen dochter Lana (Faye Bezemer) was getuige van een moord. Maandenlang leefde Lana in angst en deed alles om het maar te vergeten. Zij heeft gezien hoe Loes (Beaudil Elzenga) een moord in de haven pleegde. Zij gaf een fatale trap aan Jan Maes, die daardoor om het leven kwam.

De maanden daarna leek Lana langzaam te ontsporen. Sjors werd er soms radeloos van en wist zich geen raad meer. Gelukkig leek Lana de liefde te vinden in Q (Max Willems), het mysterieuze neefje van Anton (Joep Sertons). Uiteindelijk weet ze hem alles te vertellen over Loes. Samen besluiten ze om de waarheid te vertellen. Sjors weet niet wat ze hoort en steunt haar dochter waar ze kan.

In de liefde lijkt het dan eindelijk te gaan lukken. Na allerlei problemen hebben Sjors en Amir (Alkan Çöklü) elkaar eindelijk gevonden. De twee draaiden al een geruime tijd om elkaar heen. Toch bleek de liefde sterker dan ooit en de twee leken samen dolgelukkig met elkaar. Al snel besloten ze om samen te gaan wonen in de garage van Anton en Linda (Babette van Veen).

Maar de liefde blijkt niet alleen maar vlekkeloos te verlopen. De twee kregen maar wat vaak ruzie. Soms om de kleinste dingen, wat voor veel irritaties zorgde. Het was zelfs zo erg dat Sjors een punt achter hun relatie zette. Amir vond namelijk dat de vrouw altijd naar hem moest luisteren. Sjors is geen type om te doen wat een man haar allemaal opdraagt.

Vrienden om het stel heen doen alles om ze elkaar weer bij elkaar te brengen. In eerste instantie wil niemand daar iets van weten. Dan bedenkt Amir zich iets, hij wil zijn leven met Sjors doorbrengen. Tijdens een romantisch samenzijn besluit hij om Sjors ten huwelijk te vragen. Helemaal overrompeld zegt Sjors toch ja! De twee zijn weer dolgelukkig en plannen hun huwelijk.

Helaas is het een huwelijk die al begint met allerlei geheimen. Zo zoent Sjors bijvoorbeeld met een stripper. Amir heeft een heel bijzonder vrijgezellenfeest. Zijn vrienden namen hem mee naar Lapland voor een heuse trip. Daar kwam iedereen oog in oog te staan met de bijzondere Romy (Sarah Chronis). Vooral Rover (Floris Bosma) is heel erg gecharmeerd van haar. Hij vergat voor het gemak even zijn vriendin in Meerdijk.

Tijdens een uitje in de sneeuw ging het gruwelijk mis. Amir en Romy raken betrokken bij een ongeluk met een sneeuwscooter. Amir wordt door zijn vrienden gered, maar Romy blijft gewond achter. Niemand lijkt te weten waar ze is. Wanneer de avond valt, besluit Amir om op zoek te gaan naar haar. Wanneer hij haar eindelijk gevonden heeft, is ze buiten bewustzijn.

In een hutje probeert Amir om haar weer bij bewustzijn te krijgen. Hij besluit om bij haar in bed te kruipen om haar met zijn lichaam warm te krijgen. Uiteindelijk komt Romy bij en is blij verrast om Amir zo dichtbij haar te hebben. Ze besluit om hem te zoenen, wat Amir in verwarring brengt. De volgende dag is er nog meer shockend nieuws.

Romy kan haar benen niet mee bewegen. Ze lijkt te zijn verlamd door het ongeluk met de sneeuwscooter. Amir wil haar laten onderzoeken in Meerdijk en besluit haar mee te nemen. Rover kan het niet laten en probeert haar te versieren. Daar moet Romy niets van weten en ineens lijkt Romy een compleet ander persoon te zijn…

Dan is het eindelijk zo ver: hét sprookjeshuwelijk van het jaar. Sjors heeft een prachtige jurk en is dolgelukkig. Amir is lichtelijk zenuwachtig, hij heeft slechte ervaringen met huwelijken. Tijdens zijn vorige huwelijk met Farah, kwam ze ten val en overleed in het ziekenhuis. Nu lijkt alles soepel te gaan verlopen. Maar een flashback laat iets heel anders zien. Iemand heeft de kroonluchter in de kerk beschadigd…

Na het ja-woord is iedereen dolgelukkig voor het bruidspaar. Wanneer Sjors en Romy elkaar treffen gaat het snel. De kroonluchter houdt het niet meer en stormt met een snelheid naar beneden. Amir kan zichzelf nog in veiligheid brengen. Sjors duwt zichzelf en Romy opzij maar worden beiden toch geraakt. Amir moet toezien hoe zijn vrouw gewond is geraakt.

Met spoed worden Sjors en Romy opgenomen in het ziekenhuis. Daar blijken de verwondingen gelukkig mee te vallen. Maar na de eerste nacht doet Sjors een shockende ontdekking. Romy kan gewoon lopen! Ze heeft zelfs geprobeerd om Sjors met een kussen te laten stikken. Niemand lijkt Sjors te geloven. Heeft ze het zichzelf verbeeld?

Het verhaal laat Sjors maar niet los. Niemand lijkt aan haar kant te staan. Het lijdt tot spanningen tussen haar en Amir. Alleen Nina (Marly van der Velden) wil Sjors wel geloven. Na alles wat ze met Loes meemaakte, lijkt ze Sjors te willen geloven. Het duurt niet heel lang voordat Sjors opnieuw ziet hoe Romy loopt. Wat is er hier nu allemaal aan de hand?

Amir is er klaar mee en wil dat Sjors stopt met haar speculaties. Ondertussen is Romy dolgelukkig, ze is eindelijk even alleen met Amir. Wanneer Romy bekend verliefd te zijn, wil Amir daar niets van weten. Het hart van Romy is gebroken en ze zint op wraak. Ze besluit om Amir te vergiftigen. Niemand heeft maar iets door van het dubbelspel van de ‘verlamde’ Romy.

Alleen Sjors maakt zich grote zorgen. Ze heeft informatie over Romy gevonden en wil Amir waarschuwen. Helaas komt ze vrijwel te laat, Romy is al bezig met haar plan. Ze heeft soep gekookt, inclusief een vleugje rattengif. Amir heeft niets door en eet de soep rustig op. Niet veel later begint hij zich dan ook ziek te voelen…

Wanneer Sjors bij huize Bouwhuis opduikt gaat het allemaal heel snel. Ze vindt Amir ziek op de grond en haast zich om hem te helpen. Dan verschijnt Romy en valt Sjors aan. Romy gaat volledig door het lint en bedreigd nu ook Sjors. Niemand weet wat zich allemaal afspeelt in huize Bouwhuis. Zowel Sjors als Amir proberen tot Romy door te dringen.

Het lukt Sjors om tot Romy door te dringen. De hulp is daarna snel ter plekke. Romy wordt opgepakt en Amir wordt naar het ziekenhuis gebracht. Het lijkt allemaal goed af te lopen voor de twee. Is er nu dan eindelijk een periode van geluk aangebroken? Het geluk gaat een stapje verder wanneer Sjors een mooi huis voor ogen heeft. Ze wil graag verhuizen met Amir en doet een bod op een huis.

Alleen is het voor Amir moeilijk te begrijpen dat een vrouw een huis koopt. Even lijkt er weer een crisis te ontstaan, maar deze overwinnen ze met gemak. De twee gaan eindelijk een gelukkig leven te gemoed. Eindelijk staat het geluk aan hun kant en niets kan daar nog iets aan veranderen. Helaas blijk het geluk niet eeuwig te duren…

Tijdens een gezellig uitje krijgt Amir een oproep. Hij moet met spoed naar een ernstig ongeluk. Met collega’s komt hij op de plek van het ongeluk. Het ziet er behoorlijk heftig uit. Een man heeft een groep fietsers aangereden. Hierbij is zijn vrouw ook gewond geraakt. Zijn vrouw verdient als eerste medische verzorging.

Amir wil iedereen kunnen helpen en wimpelt de bezorgde man af. Dit pikt de man niet en pakt een knuppel(!) uit zijn auto. Hij haalt enorm hard uit naar Amir. Meteen is Amir buiten bewustzijn. De man pakt zijn vrouw en rijdt in volle vaart met zijn auto weg. Iedereen is verbijsterd over wat er zojuist gebeurd is.

Wanneer Sjors een telefoontje vanuit het ziekenhuis krijgt, stort haar wereld in. Ze haast zich naar het ziekenhuis en krijgt het meest gruwelijke nieuws ooit. Haar man is zwaargewond geraakt en vecht voor zijn leven. In haar bijzijn krijgt hij een hartaanval. Sjors kan haar emoties niet onder controle houden en is volledig in paniek…

Is dit dan het einde voor Amir? Gaat hij de aanval overleven? Komt hij er weer geheel bovenop? Dat zijn allemaal vragen die zijn ontstaan tijdens de zomer-cliffhanger van GTST. Het duurt nog even voordat er antwoorden komen…

Goede Tijden, Slechte Tijden is vanaf september weer terug bij RTL 4.