GTST Zomer-blog 2017: #2 Sjors en Martine

GTST Zomer-blog 2017: #2 Sjors en Martine

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het leven van Sjors (Inge Schrama) wordt door één telefoontje op zijn kop gezet. Ineens ontvangt Sjors een telefoontje van haar halfzusje, Wiet (Pip Pellens). Zij wil dat Sjors direct naar Rusland komt. Volledig in paniek pakt Sjors haar spullen.

Terwijl zij net een baan heeft bij Bing (Everon Jackson Hooi),  moet zij toch vertrekken. Bing zelf ziet de plannen van Sjors niet zitten. Maar koppig als ze is, vertrekt Sjors toch met haar dochter Lana. Samen zijn zij van plan om Wiet op te sporen. 

Eenmaal in Rusland gaat het allemaal heel snel. Ineens staat Sjors weer oog in oog met Wiet. Maar ook Jack (Mark van Eeuwen) blijkt in Rusland. Wat is er toch allemaal aan de hand? Voor Sjors is het een bizar weerzien met haar familie. Hoe komen Wiet en Jack nu ineens in Rusland terecht? Hadden zij daar plannen voor? Die plannen kwamen van Jack af.

Jack bleek achter een groot geheim te komen. Hierbij riep hij de hulp in van zijn halfzusje Wiet. Samen gingen de twee op onderzoek uit. Dit onderzoek leidde het tweetal helemaal naar Rusland. Hier bleek ene Maddy Everst te zitten. Er bestond een kans dat het om de jarenlange vermiste Martine Hafkamp (Inge Iepenburg) zou gaan. Eenmaal in Rusland bleken deze vermoedens al snel te kloppen.

Sjors werd naar Rusland gelokt om haar moeder tegen te houden. Niet wetende waarom zij in Rusland was, kreeg Sjors de schrik van haar leven. Ineens stond zij weer oog in oog met haar vermiste moeder. Jaren geleden werd Martine gedwongen om haar leven in Meerdijk voorgoed te verlaten. Dit werd haar opgedragen door zakenman Ludo Sanders (Erik de Vogel).

Na een paar boze blikken van Sjors, draaide ze al snel bij. Moeder en dochter hadden veel tijd in te halen. Martine besloot open kaart te spelen met haar dochter. Zij was in Rusland bezig met een wraakplan tegen Ludo. Nadat zij alles verloor, vond ze het tijd voor wraak. Ook de goedgelovige Sjors wilde haar moeder steunen. Zij bleef langer in Rusland om haar moeder te ondersteunen met haar wraakplannen.

Ondertussen bleef in Meerdijk de tijd niet stil staan. De komst van Martine hing al even in de lucht. Zij stuurde Malena (Miryanna van Reeden) naar Ludo. Langzaam maar zeker raakte Malena verstrikt in het leven van Ludo. Het plan werd stapje voor stapje uitgewerkt. Maar Malena voelde de druk en wilde stoppen. Dit pikte Martine echter niet en besloot om wraak te nemen op Malena.

Ludo telde één en één bij elkaar op. Hij vermoedde dat er meer schuil ging achter Malena. Sinds zij in zijn leven kwam, raakte hij de grip op zijn leven kwijt. Steeds meer kwam Ludo negatief in het nieuws. Er werd beslag gelegd op zijn kantoor. Niemand had enig idee wat er allemaal stond te gebeuren. Malena kon niet anders dan de naam van Maddy bekend maken.

Maddy was voor Ludo een onbekend persoon. Hij had geen enkel idee wie dit zou kunnen zijn. Wie wilde er nu wraak nemen op hem? Niet alleen Ludo werd geraakt. Ook Janine (Caroline de Bruijn) merkte van de plannen tegen Ludo. Zij raakte haar baan als journaliste kwijt. Zelfs Nina (Marly van der Velden) werd onbedoeld meegetrokken in de wraakplannen tegen Ludo.

Op de veiling van Ludo's huis, vond Martine het tijd om terug te keren naar Meerdijk. De shock is groot wanneer Ludo zijn aartsrivale terug ziet. Alles werd ineens compleet duidelijk. Martine zat overal achter, zij was diegene die wraak wilde, zij was Maddy. Alleen had Martine er alles aan gedaan om niet traceerbaar te zijn. De wraakplannen waren meer dan gelukt. Ludo raakte letterlijk alles kwijt, zijn huis, zijn baan, zijn bedrijf, alles.

Net nu wanneer het niet erger leek te kunnen, werd Bing neergeschoten. Hij raakte hierbij zwaargewond en belandde in het ziekenhuis. De schuld ging meteen naar Ludo. Alle bewijzen voor de aanslag leidden naar Ludo. Hij belandde dan ook al snel achter de tralies. Hier was Martine dan ook op uit. Alles wat zij meemaakte overkwam Ludo nu ook. Maar toen begon Sjors ineens weer helder na te denken.

Haar angst werd werkelijkheid. Na een gesprek met haar moeder, kwam Sjors uiteindelijk achter de waarheid. Niet Ludo, maar Martine bleek achter de aanslag te zitten op Bing. Wat moest Sjors nu doen met die informatie. Met veel schuldgevoel, wilde Sjors alles bekend maken. Ook al zou dat betekenen dat zij de gevangenis in zou moeten. Alles had Sjors al geregeld voor Lana.

Martine wilde echter niet weer achter de tralies. Haar wraakplan leek te lukken, maar pakte toch anders uit. Zij wilde weer op de vlucht slaan. Na het opnemen van twee afscheidsvideo's, wilde Martine Meerdijk verlaten. De politie zette meteen de achtervolging in. Per toeval zag Nina hoe Martine van plan was te ontsnappen. Zij belde de politie en ging zelf achter Martine aan.

Bij een haven stond een helikopter klaar. Daar stapte Martine in, gevolgd door Nina. Nina wilde koste wat kost voorkomen dat Martine zou ontsnappen. Toen de helikopter opsteeg zag Martine nog net hoe Sjors aankwam. Het oogcontact is alles wat er nog was. Sjors was in blinde paniek om haar moeder te zien vertrekken. Werd zij nu weer in de steek gelaten?

In de helikopter wilde Nina dat Martine zich over zou geven. Maar Martine had hele andere plannen. Eenmaal boven zee maakte zij haar gordel los. Zij liet zichzelf langzaam maar zeker uit de helikopter glijden. 'Doe de groeten aan je vader' waren de laatste woorden van Martine. Zij gooide zichzelf uit de helikopter en belandde met een klap in het water. De helikopter vloog terug naar de haven. Nina was compleet in shock door dit alles.

De politie begon meteen met een grote zoekactie. Alles werd langzaam maar zeker helder. Ludo werd vrijgesproken van de aanslag op Bing. Sjors wist niet meer wat ze moest denken. Zij vermoedde dat Nina haar moeder had vermoord. Het leidde tot een grote confrontatie tussen de twee. Bing wist de twee uit elkaar te krijgen. Door de aanslag, raakte Bing zijn gezichtsvermogen kwijt.

Nadat Sjors alleen achter bleef, ging zij nadenken over de toekomst. Wat moest zij nu met haar leven gaan doen? Iedereen had een mening over Sjors. Zij had haar moeder geholpen met de wraakplannen tegen Ludo. Zouden er mensen zijn die haar konden vergeven? Net wanneer het dieptepunt bereikt was, leerde Sjors iemand kennen. Zij kwam per toeval in contact met Amir (Alkan Coklu), een asielzoeker.

De twee raakten al snel bevriend. Sjors wilde haar leven weer oppakken. Zij besloot om Amir te helpen met Nederlands. De twee leken al snel meer dan alleen vrienden te worden. Sjors leek gevoelens te ontwikkelen voor Amir. Maar Amir bleek een geheim met zich mee te dragen. Hij had een foto bij zich van hem en een onbekende vrouw. Zou dit zijn vrouw kunnen zijn? Is zij nog in leven?

Tijdens een speech van Amir over het AZM in Meerdijk gebeurde er iets dramatisch. Voor een grote zaal in Boks hield Amir een persoonlijke speech. Net nadat hij klaar was, werd er brand gesticht in Boks. Het hele gebouw stond ineens in vuur en vlam. Onder andere Sjors was hierbij ook aanwezig. Zij raakte volledig in paniek door de brand. Er leek geen uitweg te zijn. Amir probeerde zijn best om Sjors te troosten. Maar het zag er allemaal vrij dramatisch uit.

Overleven Sjors en Amir de dramatische brand in Boks? Hoe zit het nu met Martine? Keert zij nog een keer terug naar Meerdijk? Krijgen Sjors en Amir een relatie? Komen zij na de dramatische brand dichterbij elkaar? Allemaal vragen die zijn ontstaan tijdens de zomer-cliffhanger van GTST. De antwoorden laten nog even op zich wachten.

Volgende week is er een nieuwe GTST Zomer-blog. Die zal dan in het teken staan van Rikki, Sjoerd en Aysen. Wat hebben zij allemaal meegemaakt? Dat is volgende week zondag allemaal te lezen. 

De rol van Sjors werd eind mei tijdelijk overgenomen door Melissa Drost. Zij gaf in een interview aan de rol van Sjors slechts tijdelijk over te nemen. Wanneer Inge Schrama weer te zien is, is nog niet duidelijk. Wel lijkt het al zeker te zijn dat Sjors de dramatische brand in Boks heeft overleefd. Lees hier meer over het bericht over Sjors.

Bekijk GTST op TVblik.nl/gtst