Must-see van de week: The Last Dance
Bron: Netflix / ESPN

Must-see van de week: The Last Dance

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Liam.

De Chicago Bulls waren in de jaren tachtig weinig succesvol, maar toen in 1984 ene Michael Jordan werd aangekocht zorgde dat voor een reusachtige ontwikkeling binnen het team. Samen met teamgenoten als Scottie Pippen en Dennis Rodman, die in deze serie ook een grote rol vertolken behaalden de bulls maar liefst vijf titels. In 1997 wilde het bestuur het roer drastisch omgooien en het team aan het eind van het seizoen verjongen. Het seizoen 1997 -1998 werd zodoende door de coach, Phil Jackson, betiteld als ‘de laatste dans’.

In dat seizoen wordt het team gevolgd door een cameracrew en wordt bijna alles vastgelegd. Jordan had laten vastleggen dat er met die beelden niks gedaan mocht worden tot hij anders zou doen beslissen, wat meer dan twintig jaar na dato is. Het maakt de serie er zeker niet minder op, sterker voegt het zelfs iets toe om de sporthelden van toen vrijuit te horen praten, waardoor niemand gespaard wordt.

Wat de serie zo goed maakt zijn niet alleen de memorabele sportbeelden, maar dat je geen sportliefhebber hoeft te zijn om van deze serie te genieten. Zo gaat de serie dieper in op de levens van de hoofdrolspelers. Er zijn verschillende afleveringen waarin wordt teruggeblikt op de levens van onder andere Pippen en Rodman. In aflevering zeven wordt bijvoorbeeld het verhaal over de moord op Jordan’s vader verteld. Deze tegenslag leidt ertoe dat Jordan het plezier in basketbal verloor en besloot het te proberen met honkbal om vervolgens toch weer op het hoogste basketbal niveau te acteren. De gloriedagen lagen toen wel ver achter voor wie volgens vele toch wel de beste basketballer aller tijden is, Michael Jordan.