Champions League verhuist naar SBS6
Bron: Pixabay

Champions League verhuist naar SBS6

Geschreven door Daniël Schalk

De UEFA Champions League verhuist van mannenzender Veronica naar familiezender SBS6. De wedstrijden van het prestigieuze toernooi, dat in Lissabon wordt uitgespeeld volgens een knock-out systeem, zijn vanaf 7 augustus te zien bij SBS6. Dat heeft moederbedrijf Talpa Network bekendgemaakt.

Talpa hoopt met de verhuizing naar SBS6 op meer kijkers. “Na de periode van de gedwongen stop willen we zoveel mogelijk voetbalfans laten genieten van dit toernooi. Om die reden hebben we besloten de Champions League op onze grootste zender, SBS6, uit te zenden”, zegt tv-baas Marco Louwerens.

De rechten van de UEFA Champions League liggen bij Talpa Network, eigenaar van televisiezenders Veronica en SBS6. Voorheen waren alle voetbalwedstrijden te zien bij Veronica, waar ook de voetbaltalkshow Veronica Inside met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp wordt uitgezonden.

Het is nog maar de vraag wie er als analisten zullen aanschuiven bij de uitzendingen, nu de vaste voetbalanalisten Johan Derksen en René van der Gijp in de clinch liggen met sportpresentator Wilfred Genee na de veelbesproken speciale racisme-uitzending van Veronica Inside van vorige week.